Connect with us

Događaji

Iznenada otkazana sjednica na kojoj se trebalo rapravljati o razrješenju Radmana

Objavljeno

on

Prije plenarne sjednice Sabora trebao je zasjedati Odbor za informiranje, informatizaciju i medije, koji je trebao utvrditi prijedlog razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i imenovanja vrštelja dužnosti ravnatelja. Međutim, dvije minute prije početka, sjednica Odbora je otkazana.

[ad id=”93788″]

Postupak Radmanova razrješenja pokrenuo je Nadzorni odbor HRT-a, koji je kao razlog razrješenja naveo nepoštivanje zaključaka o vođenju odvojenog HRT-ova računovodstva javnih i komercijalnih prihoda. Koga bi Odbor mogao predložiti za v.d. ravnatelja, u Saboru se u srijedu nije moglo doznati.

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u srijedu je uputio pisano očitovanje predsjedniku Hrvatskoga sabora Željku Reineru te članovima Odbora za informiranje, informatizaciju i medije u kojem odbacuje obrazloženje za postupak njegova razrješenja, koji je pokrenuo Nadzorni odbor (NO), navodeći da nema govora kako dužnost ne obavlja u skladu sa Zakonom ili Statutom HRT-a te da ne postupa po zakonitoj odluci Nadzornog odbora.

U pismu je naglasio i da nisu ostvareni uvjeti za njegovo razrješenje.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari