Connect with us

Satira

Iznenadni gosti pojavili su se na otvaranju Muzeja žrtava komunizma

Objavljeno

-

Facebook

13. lipnja 2022. u Washingtonu, glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država, otvoren je prvi muzej na svijetu posvećen žrtvama komunističkog režima.

Nakon svečane ceremonije otvaranja održana su predavanja na kojima su sudjelovali predstavnici iz Croatistana dok iz vladajuće garniture nije bilo ni jednog izaslanika. U programu su sudjelovali bivši članovi Komunističke partije i njihovi ideološki nasljednici, piše Željko Glasnović na facebooku u komentaru kojeg prenosimo.

Tako je na scenu prvi stupio Budimir Buda Lončar zvani “Mumija”, šef OZN-e za okrug Zadar i vođa podvodne bojne koja je bacala žrtve u Jadran s utezima oko vrata. Govorio je o svojem obraćenju i otkrio kako je postao član jedne evangeličke crkve u Americi. Šime Lučin na rubu suza podsjetio je na progon homoseksualaca u bivšoj Jugoslaviji i kažnjavanje na stotine muškaraca sa zatvorskim kaznama za muški protuprirodni blud.

Anto Nobilo, bivši tužitelj iz komunističkog režima iznio je podatke da je Hrvatska imala vise političkih zatvorenika, računajući po glavi stanovnika 80-ih godina nego cijeli Sovjetski savez. Objasnio je što je to “Verbalni delikt” i rastumačio članak 133. KZ SFRJ koji je štitio lik i djelo maršala Tita zbog kojeg se ako ga se prekrši, moglo ići u zatvor na dvije godine.

Danko Končar, Crveni tajkun održao je predavanje o Crvenim managerima i direktorima koji su prebacili novac iz propale Juge na bankovne račune u inozemstvu. Zvijezda večeri je bio Josip Manolić, Šegrt NKVD-a koji je objašnjavao i podučavao o 40 različitih tehnika ispitivanja neistomišljenika i protivnika režima, od razbijanja koljena s čekićem do kopanja očiju. Katarina Peović s empatijom je pričala o svojoj baki partizanki i o jamama na Mosoru i u drugim zabitima u Hrvatskoj gdje su komunisti pobacali nevine Hrvate.

Mirjana Krizmanić, “uvažena psihologinja” govorila je o mentalnom sklopu kojeg je proizveo komunistički režim i o komunističkom manifestu zvanom “Ispovijed komunističke vjere”. Istoričar Hrvoje Klasić govorio je o UDB-inim ubojstvima u inozemstvu koja je ubila više ljudi u emigraciji nego sve tajne policije sovjetskog bloka te o ulozi Mike Špiljka s posebnim osvrtom na ubojstvo Đurekovića. Ivo Josipović zvani Čovječja Ribica, pričao je o plemenitoj mržnji komunizma prema ideološkim neistomišljenicima te o ubojstvima nekih fratara u čijoj likvidaciji je sudjelovao i njegov otac.

Nakon predavanja nazočni su dobili priliku postavljati pitanja uvaženim gostima od kojih su tražili odgovor i razlog za sve te počinjene monstruozne zločine. Ante Nobilo uzeo je riječ i samo kratko odgovorio: “To su bila takva vremena”.

Na kraju programa uslijedio je prigodni domjenak na kojem se peglalo na hektolitre vatrene vode nakon čega su svi zajedno zapjevali partizanske koračnice poput “Rodila majka dva junačka sina, Tita i Staljina” i “Padaj kišo, krv operi gdje prolaze proleteri.”

U prvih 30 godina čovjek stvara svoje navike da bi ostatak života te navike stvarale i oblikovale njega. Nažalost sve osim otvorenja muzeja žrtava komunizma je satira, ali vidljivo je još i danas da je komunizam sam u sebi najveće zlo i varka u povijesti te najteži oblik psihopatije.

Najveća laž i obmana je uvjeravanje naroda da on više ne postoji. Komunizam je virus koji je samo mutirao. Oni koji to ne prepoznaju ne mogu se nazivati kršćanima jer očito im nedostaje duhovna dimenzija, mudrost spoznaje i dar prosuđivanja, napisao je Željko Glasnović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas