IZNENAĐUJUĆA PORUKA IZ NJEMAČKE: Hrvatska mora poštovati i primijeniti odluke Arbitražnog suda!

3

Njemačko veleposlanstvo u Hrvatskoj danas je poručilo kako se odluke arbitražnih sudova moraju poštivati.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Međunarodno arbitražno sudstvo vrijedan je instrument međunarodnog prava te igra važnu ulogu u rješavanju međudržavnih sporova. U vezi s jednim bilateralnim pitanjem, Slovenija i Hrvatska su se zajedno podvrgnule međunarodnom arbitražnom postupku sporazumom od 4. studenog 2009. godine.

Stoga je, posve neovisno o sadržaju odluke, s gledišta njemačke vlade važno načelo međunarodnog prava da se odluke arbitražnih sudova moraju poštivati te da ih stranke moraju implementirati. Očuvanje integriteta međunarodnog sudstva u zajedničkom je interesu svih država. Države članice Europske unije u tome moraju prednjačiti dobrim primjerom.“

facebook komentari

 • Omnes Omnibus

  “Očuvanje integriteta međunarodnog sudstva u zajedničkom je interesu svih država.”

  Volite pricati o onome cega nema (integriteta), zar ne?

 • bubnjar

  Gospodo Nijemci, brinite se vi za svoje imigrante koji će za 2-3 generacije biti vaše većinsko stanovništvo.

 • Dusko Besenic

  Kao što sam jednom prilikom napisao, u eri najveće navale migranata, njemački narod će je, kada se osvijesti, osuđivati odprilike kao što osuđuju Hitlera! Ta babuskara si previše umišlja i dozvoljava i to joj treba jasno poručiti, a ova prilika je sasvim odgovarajuća! Kada ju je Predsjednica kritizirala, skoro svi su skočili na nju i rekli joj šta si dozvoljava. Sve se više pokazuje da je bila i jako suzdržana u toj kritici. Ona se postavlja kao nekakav gazda EU-a i svima soli pamet, a ako joj to ovaj briselski dečko ne bude predbacio, šta dodatno reći za njega?! Sačekati ću dan-dva pa ću onda reagirati !