Connect with us

Naši u svijetu

Izostala osuda provokativne božićne ‘čestitke’ srbijanskog desničara Miše Vacića

Objavljeno

-

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV) Tomislav Žigmanov ukazao je u petak na izostanak osude istupa poznatog srbijanskog desničara Miše Vacića koji je katoličke vjernike nazvao „pripadnicima latinske hereze“ te im sugerirao da Božić slave kada i pravoslavci.

„Svim pripadnicima latinske hereze želim sretan Božić. Da ste živi i zdravi i da se dogodine vratite u vjeru svojih predaka pa da ubuduće zajedno slavimo Božić kada mu je vrijeme. Živi bili i sve najbolje“, napisao je uz svojom tvitu Vacić, lider „Srpske desnice“.

„I ovako se u Srbiji znade čestitati Božić! I? Nitko nije reagirao? I? Treba li onda zaključiti da se u Srbiji danas toleriraju prijeteći tonovi koji se iznose spram, recimo, katolika?“, prokomentirao je tu objavu svojim tvitom čelnik DSHV-a.

Od srbijanskih medija jedini se portal „espreso.rs“ osvrnuo na provokativnu božićnu poruku, koju je nazvao kontraverznom, i objavio reakcije nekih čitatelja.

„Ovom ‘tutumraku’ treba objasniti da 25-tog prosinca Božić slave pravoslavni Grci, Rumunji, Bugari, Ciprani, zatim Aleksandrijska, Carigradska, Antiohijska patrijaršija, pravoslavni Amerikanci, Finci, Česi itd., dakle ‘vaskoliko’ pravoslavlje osim Srba, Rusa i Gruzina“, jedan od komentara.

Mišu Vacića pojedini mediji nazivaju „novim Šešeljem“ srbijanske javne scene.

„Ono što uistinu Miša Vacić svakodnevno radi jeste da raspiruje mržnju: vjersku, nacionalnu, spolnu, diskriminatornu – mržnju i za to nikako da dobije zasluženu kaznu kojom bi se stalo na kraj opasnom divljanju i šaradi“, objavio je dnevni list „Blic“ u studenom 2019. (Hina)

 

Glasnović: Što je počelo ovih dana u Crnoj Gori mora se nastaviti u svim bivšim državama

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas