Pratite nas

Hrvatska

Izračunao sam zašto je monetizacija – prijevara

Objavljeno

na

Koncesionar bi zaradio 60 milijardi kuna, a ako ne idemo u monetizaciju, u tih 40 godina mi bismo zaradili 74 milijarde kuna

Nekadašnji ministar prometa (1996. – 1999.) Željko Lužavec žestoki je protivnik monetizacije autocesta. Naziva je velikom obmanom i tvrdi da za takav projekt nema argumenata ni sa stajališta nacionalnih ni ekonomskih interesa.

željko lužavec

Zašto ste protiv?

– Ostao sam zapanjen kad o monetizaciji ni slova nisam pronašao u Nacrtu strategije za razvoj prometa RH od 2014. do 2030. godine, koji je javnosti prezentirao ministar Hajdaš Dončić u lipnju. Nevjerojatno da se monetizacija autocesta na 40 godina ne tretira kao strateški potez, već kao “poslovna odluka”. Sama Strategija je seminarski rad prosječnog studenta. Monetizacija očito nije dio strategije prometa, već trenutačno začepljivanje rupa u proračunu.

Javni dug ne smije biti razlog za monetizaciju?

– Ni u kojem slučaju. Prvo, Hrvati su svjesni nepovoljne konfiguracije i podijeljenosti zemlje na sjever i jug i zato je njihovo povezivanje u jednu cjelinu davni san. Zato su se organizirali samodoprinosi za autocestu Split – Zagreb (1971.) i uz Domovinski rat, gradnja autocesta jedini je konsenzus u neovisnoj Hrvatskoj. Teško ćemo se pomiriti s tim da nam stranac diktira uvjete po kojima ćemo putovati Lijepom Našom. Država može stimulirati preko prometnog sustava razvoj pojedinih dijelova i djelatnosti, strance interesira samo profit i neće imati razumijevanja.

Ključna je ipak računica?

– U prezentaciji monetizacije nismo vidjeli čist račun. U materijalima stoji da je ukupni dug autocesta koje idu u koncesiju, glavnica i kamate, 30,5 milijardi kuna, a kasnije sam doznao da se kredit nije vraćalo 3 – 4 godine i da će kreditno zaduženje biti oko 50 posto veće. Moja računica pokazuje drugu sliku. Koncesionaru bi ostalo 60 milijardi kuna. Ako koncesionar uplati 3 milijarde eura, a dug je 4,1 milijardu, onda Hrvatska mora sama vratiti 1,1 milijardu eura, što s kamatama iznosi gotovo 14 milijardi kuna. A ako ne idemo u monetizaciju, za 40 godina zaradimo 74 milijarde kuna.

Uvjereni ste da ministar obmanjuje javnost?

– Da. Više puta je rekao da “ceste ionako nisu naše, nego su od banaka”. Kakva laž! Mi smo do 2000. sagradili polovicu autocesta koje idu u monetizaciju, a ulagali smo i dalje iz proračuna i trošarina, do sada vratili milijarde i tako ukupno sagradili dvije trećine autocesta.

večernji list

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Događaji

VUKOVAR – Komemoracija kod Veleprometa

Objavljeno

na

Objavio

FAH

Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarskog Veleprometa, u kojemu je srpski agresor još u rujnu 1991. otvorio prihvatni logor kroz koji je tijekom okupacije Vukovara, po podacima Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL), prošlo oko 10.000 branitelja i civila, započelo je  obilježavanje dana sjećanja na žrtve ubijene na tome mjestu.

Podno spomen ploče položen je vijenac i zapaljene su svijeće, a misu zadušnicu služi će povjerenik za pastoral branitelja Đakovačke i osječke nadbiskupije, velečasni Stanislav Šota.

U hangarima u kojima su bili zatočenici postavljena je izložba novinskih tekstova i fotografija o stradanjima u srpskim logorima.

Prigodnim programom “Ovčara, vječna rana” te polaganem vijenaca i paljenjem svijeća obilježit će se i 26. obljetnica ubojstva 200 ranjenika i civila na Ovčari nedaleko od Vukovara.

U Župnoj ckrvi Kraljice mučenika bit će služena misa zadušnica za žrtve s Ovačer.

Novinarsko-književničkim susretom “Grad-to ste vi” Vukovarci će se prisjetiti na Ovčari ubijenog ratnog izvjestitelja i urednika Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića, čime će i završiti program obilježavanja 26. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

VELIKO FINALE: Državni vrh zasad skloniji izraelskom F-16, ali Gripen spušta cijenu

Objavljeno

na

Objavio

Amerikanci i Grci otpali – Izraelci i Šveđani ostali u užem izboru na natječaju za kupnju hrvatske borbene eskadrile

Švedski proizvođač SAAB uz potporu švedske vlade odlučio se na završno lobiranje i uvjeravanje hrvatske strane da je izbor njihova Gripena JAS 39 C/D za novu borbenu eskadrilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) jedini racionalan izbor.

Pa je, na prilično iznenađenje, “u zadnji čas” na studijsko putovanje u Švedsku pozvao i novinare desetak hrvatskih redakcija koje je potom primio sam vrh kompanije, čak i vlasnik iz moćne obitelji Wallenberg te ministar obrane Peter Hultqvist, piše Večernji list

Prošlo je mjesec i pol dana od kako su u Ministarstvu obrane otvorili četiri pristigle ponude, a prema najavama, vrednovanje tih ponuda, posao koji rade razna stručna povjerenstva u MORH-u, trebao bi biti završen do 30. studenog, kada bi trebalo biti objavljeno čija je ponuda najbolja za Hrvatsku.

Premda se detalji još ne mogu saznati, neke su se informacije u proteklim tjednima počele probijati u stručniju javnost tako da se brzo saznalo kako su dvije ponude – ona najskuplja iz SAD-a, koji je ponudio potpuno nove lovce F-16 blok 70/72 koji su samo korak do aviona 5. generacije, te ponuda iz Grčke koja nudi već islužene F-16 blok 30 – pale u drugi plan.

Američka je ponuda navodno skupa, a Grčke rabljene F-16, premda su navodno najjeftiniji, trebalo bi još modernizirati.

Ostaju u finalu, ako je vjerovati “dobro upućenima”, dvije ponude, ona izraelska, za njihove ponajbolje rabljene lovce F-16 Barak, te švedska koja nudi potpuno nove Gripene Jas 39 C/D.

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka

Što će u novu eskadrilu: F-16 Barak ili Gripen?

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari