Connect with us

Iz Svijeta

Izraelska vojska napala dva Hamasova položaja

Objavljeno

on

Izraelska vojska objavila je da je u nedjelju napala dva vojna položaja Hamasa u pojasu Gaze u odgovoru na upućivanje balona s eksplozivom prema izraelskom teritoriju.

Nakon nekoliko eskalacija nasilja u pojasu Gaze između Hamasa i Izraela, posljednjih tjedana je trajao krhki mir u palestinskoj enkavi pod blokadom. Hamas koji kontrolira pojas Gaze i Izrael su od 2008. vodili tri rata.

Eksplozivna naprava prikvačena za nekoliko balona i mali model zrakoplova lansirani su iz pojasa Gaze prema izraelskom teritoriju, navela je u nedjelju vojska u priopćenju.

U odgovoru su borbeni helikopteri gađali nekoliko vojnih položaja Hamasa u pojasu Gaze, dodala je vojska.

Prema sigurnosnim izvorima Hamasa, jedan izraelski zračni napad je bio usmjeren istočno od Khan Younesa, na jugu pojasa Gaze, na promatrački položaj vojnog ogranka Hamasa, a drugi istočno od grada Gaze.

Od 30. ožujka i početka mobilizacije u pojasu Gaze u izraelskim zračnim napadima je ubijeno najmanje 240 Palestinaca.

Osim okončanja izraelske blokade enklave koja traje dulje od 10 godina, taj pokret zahtijeva povratak palestinskih izbjeglica koji su pobjegli nakon osnutka države Izrael 1948. godine. Tijekom tih sukoba duž granice ubijena su dvojica izraelskih vojnika.

(Hina)

 

Izraelski zrakoplovi napali ciljeve u blizini Damaska

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari