Connect with us

Vijesti

Izraelske kopnene snage intenziviraju djelovanje u Gazi

Objavljeno

-

Hina/Epa

Izraelske zračne i kopnene snage pojačavaju intenzitet svojih djelovanja u Pojasu Gaze, rekao je u petak glasnogovornik izraelske vojske, nakon izvještaja o teškom bombardiranju opkoljene enklave, gdje su onemogućeni pristup internetu i mobilnim uslugama.

‘U posljednjim satima, intenzivirali smo napade u Gazi’, rekao je kontraadmiral Daniel Hagari na brifingu koji je prenosila televizija.

Kazao je da ratno zrakoplovstvo provodi opsežne napade na tunele i drugu infrastrukturu.

‘Povrh napada izvršenih u proteklih nekoliko dana, kopnene snage ove noći proširuju svoja djelovanja’, rekao je Hagari, što je pobudilo predviđanja da možda počinje dugo očekivana kopnena invazija na Gazu.

Izraelske snage su se okupile pred Gazom, gdje Tel Aviv provodi intenzivnu kampanju bombardiranja od napada palestinske islamističke skupine Hamas na Izrael 7. listopada.

Palestinski pružatelj mobilnih usluga Jawwal je ranije u petak objavio da su telefonske i internetske usluge onemogućene zbog teškog bombardiranja.

Palestinski Crveni polumjesec je u priopćenju rekao da je u potpunosti izgubio kontakt sa svojom sobom za operacije u Gazi i svim svojim timovima na terenu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas