Connect with us

Iz Svijeta

Izraelske snage spasile četvero talaca iz Gaze

Objavljeno

-

Foto: EPA

Izraelske snage u subotu su oslobodile četvero talaca s dviju odvojenih lokacija u području al-Nuseirata u središtu Gaze, objavila je vojska.

Trojica muškaraca i jedna žena, koje su s glazbenog festivala Nova u južnome Izraelu 7. listopada prošle godine oteli militanti na čelu s Hamasom, prevezeni su u bolnicu na liječnički pregled, objavila je vojska, dodavši da su u dobrome zdravstvenom stanju.

Njihova imena su Noa Argamani (25), Almog Meir Jan (21), Andrey Kozlov (27) i Shlomi Ziv (40).

Nakon osmomjesečnog rata u Gazi i Hamasova krvavog napada 7. listopada, 116 od oko 250 talaca koje su oteli militanti, po izraelskim se informacijama i dalje nalazi u palestinskoj enklavi. Od njih 250 vlasti su ih najmanje 40 u odsutnosti proglasile mrtvima.

Ministar izraelskoga ratnog kabineta Benny Gantz odgodio je izjavu koju je trebao dati kasnije u subotu. Politički komentatori vodećih izraelskih listova kažu da se očekuje Gantzova vijest o ostavci na funkciju u vladi premijera Benjamina Netanyahua.

Prošli mjesec je Gantz zaprijetio Netanyahuu napuštanjem vlade ne iznese li premijer postratni plan za Pojas Gaze do 8. lipnja. Uz njega bi, u tom slučaju i ostali članovi njegove stranke desnog centra, Nacionalne unije napustili vladu.

No nakon vijesti da su izraelske snage spasile četvero izraelskih talaca iz Gaze, ministrovi glasnogovornici su kazali da je njegova izjava odgođena. Nisu naveli novo vrijeme njegova obraćanja javnosti. (Hina/K)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas