Connect with us

Iz Svijeta

Izraelski ministar obrane: ‘Probili smo se u srce Gaze, stežemo obruč, vođa Hamasa opkoljen je u bunkeru’

Objavljeno

-

Foto: EPA

Izraelski ministar obrane, Yoav Gallant, rekao je da Izraelske obrambene snage (IDF) probile su se i djeluju duboko u srcu, u središtu grada Gaze i “stežu obruč” oko grada. Dodao je da je vođa Hamasa u Gazi, Yahya Sinwar, najtraženiji čovjek u Izraelu, opkoljen u bunkeru, no nije rekao gdje se taj bunker nalazi, prenosi Sky News.

“IDF… ušao je sa sjevera i juga, pješaštvo, tenkovi i oklopna vozila i svi imaju jedan cilj – teroriste Hamasa u Gazi, njihovu infrastrukturu, zapovjednike, bunkere, komunikacijske prostorije”, rekao je Gallant na konferenciji za novinare.

U televizijskoj izjavi, Gallant je opisao Pojas Gaze kao “najveću terorističku bazu koju je čovjek ikad izgradio” i rekao da su kopnene snage IDF-a napale teroristička uporišta u Gazi “iz svih smjerova, u savršenoj koordinaciji s pomorskim i zračnim snagama”, Izvijestio je Times of Israel, a prenosi The Guardian.

Osvrnuo se i na međunarodne zahtjeve za humanitarnim pauzama u napadima. “Humanitarne pauze za mene je prije svega pitanje zatočenika koje drže životinje. Neće biti humanitarnog primirja bez (povratka) talaca.

Rekao je da ni Izrael ni Hamas neće upravljati ovom palestinskom enklavom kada rat završi, prenosi Reuters.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas