Connect with us

Iz Svijeta

Izraelski tenkovi viđeni u središtu Rafaha

Objavljeno

-

Foto: EPA / ilustracija

Izraelski tenkovi u utorak su ušli u središte Rafaha, grada na samom jugu Pojasa Gaze, nakon što su tri tjedna bombardirali tu područje, prenose svjedoci.

Dopisnici agencije France Presse i svjedoci iz Rafaha govore o teškim zračnim napadima i topničkoj vatri na zapadu tog grada na granici s Egiptom.

Jedan svjedok francuskoj je agenciji potvrdio da je vidio izraelske tenkove na kružnom toku Al-Aouda, u samom središtu grada. Drugi sigurnosni izvor potvrdio je da je vidio tenkove u centru Rafaha.

Ustrašene palestinske obitelji u utorak bježe iz četvrti Tal Al-Sultan, ponovno bombardirane nakon napada u nedjelju navečer u kojem je, prema lokalnim vlastima, u kampu za izbjeglice ubijeno 45 ljudi, a 249 je ozlijeđeno.

Vijeće sigurnosti UN-a trebalo bi se hitno sastati u utorak na zahtjev Alžira zbog tog napada koji je izazvao bijes međunarodne zajednice.

Ujedinjeni narodi objavili su kako je iz Rafaha u tri tjedna zračnih napada izbjeglo oko milijun ljudi.

Taj egzodus odvija se ‘bez sigurnog utočišta, pod zračnim napadima, bez vode i hrane, kroz brda smeća‘, dodao je UN.

Izraelski vojnici su početkom svibnja počeli kopnenu operaciju u Rafahu, tvrdeći da tamo žele eliminirati posljednje bataljune Hamasa, što je dovelo do zatvaranja graničnog prijelaza s Egiptom, vitalnog za dostavu humanitarne pomoći.

Dopisnik France Pressea izvijestio je i o bombaškim napadima i pucnjavi u gradu Gazi, na sjeveru enklave. Ministarstvo zdravstva Hamasa izbrojalo je najmanje 46 smrtnih slučajeva u 24 sata diljem Pojasa. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas