Connect with us

Gospodarstvo

Izraelsko-kineski konzorcij sljedeći tjedan počinju analizu

Objavljeno

on

Izraelsko-kineski konzorcij koji je s vlastima u BiH potpisao sporazum o najmu pogona posrnulog Aluminija najavio je da će njihov stručni tim idući tjedan početi analizu šteta u pogonima mostarske kompanije s ciljem ponovnog pokretanja proizvodnje.

Na čleu tog konzorcija je M.T. Abraham Group iz Tel Aviva koji je u reakciji na navode resornog ministra energetike, industrije i rudarstva Federacije BiH Nermina Džindića da kompanija nije ispunila obveze iz ugovora odgovorio da sve poslove, unatoč pandemiji koronavirusa, nastavljaju prema planu.

“Kao dio naših napora, MT Abraham Group je oformio lokalni tehnički tim koji će biti angažiran od 15. lipnja i zajedno s našim međunarodnim stručnjacima provesti tehničku procjenu štete nastale zatvaranjem tvornice kao i održavanje cijele Ljevaonice, što je nužno zbog činjenice da nije aktivna godinu dana”, proipćila je izraelska kompanija


MT Abraham Group osigurat će učinkovito ponovno aktiviranje tvornice u dogledno vrijeme, u skladu s potpisanim Ugovorom, priopćila je grupa.

Aluminij Industries d.o.o., njegovo rukovodstvo i međunarodni partneri ostaju u potpunosti posvećeni uspješnoj provedbi sporazuma potpisanog 7. travnja 2020. godine s ciljem ponovnog aktiviranja proizvodnog procesa i osiguravanju ponovnog zapošljavanja zaposlenika Aluminija, navodi se.


Mostarska kompanija prestala je raditi u srpnju 2019. jer su dugovanja premašila 220 milijuna eura, uglavnom za troškove električne energije.

U Aluminiju je radilo više od 900 radnika. MT Abraham Group se obvezala ponovno pokrenuti proizvodnju u pogonima Ljevaonice, a zatim i u tvornici Anoda te Elektolize.

Federacija BiH je u mostarskom Aluminiju pojedinačno najveći suvlasnik s 44 posto udjela, još toliko imaju radnici, a vlada Republike Hrvatske vlasnik je 12 posto dionica. (Hina)

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari