Connect with us

Nebuloze

Izvanredna konferencija za medije Predraga Matića

Objavljeno

on

matic fred

Ministar branitelja Predrag Matić održao je izvanrednu konferenciju za medije u Ministarstvo branitelja. Kako je najavljeno iz ministarstva tema konferencije za medije bit će Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

”Kada smo dobili prijedlog novih mjera koje branitelji predviđaju ostali smo nemalo iznenađeni. Kolika je cijena koju slušamo proteklih pet mjeseci”, rekao je ministar Matić.

”Hrvatska za ratne veterane odvaja oko 6 milijardi kuna. Nakon što smo pročitali ovaj prijedlog taj bi iznos bio 20 milijardi kuna. Po konzervativom proračunu”, rekao je Matić te pročitao neke prijedloge.

“Hrvatski branitelj ne može dobiti otkaz, ne može imati mirovinu manju o prosječne plaće u RH, nezaposleni hrvatski branitelj sve dok ne dobije posao dobija mjesečno 3 tisuće kuna”, samo su neki zahtjevi branitelja koji prosvjeduju.

“Ja osobno dalje ne bi. Uistinu nije imalo smisla. Je li prijedlog ovog nacrta iskren ili nije? Ako je iskren, onda smo konačno saznali da dostojanstvo hrvatskih branitelja ima cijenu i ona iznosi 20 miijardi kuna. Ako je tako, onda su se autori borili da budu povlaštena kasta! Ako prijedlog nije bio iskren, onda se očito radi o podvali hrvatskoj Vladi da joj se u mafijaškom stilu dostavlja dokument koji ne može ispuniti. Ovo je lista želja, a ne nikakav zakon. Da bismo prisrkbili dodatnih 14 milijardi kuna moramo od nekih uzeti.”

Na pitanje hoće li dati ostavku na mjesto ministra, Matić je kazao da svi znaju zašto su prosvjednici dolje.

”Moja ostavka i ostavka mojih pomoćnika ne znam što bi promijenila”, rekao je Matić na pitanje da bi se možda uz njegovu ostavku cijena spustila.

”Ja se nisam borio za zemlju u kojem će izdvajanja za branitelja biti 20 milijardi kuna – kazao je Matić.

”Karamarko živi u zabludi. On misli da su svi hrvatski branitelji članovi HDZ-a. On teško može odgovoriti na ono famozno pitanje gdje je bio 91, jer tada nije bio branitelj. On nije sudionik ni Bljeska ni Oluje, nije hrvatski dragovoljac. Svi vrapci na grani znaju tko rukovodi HDZ-om. Milijan Brkić je stvarni gospodar HDZ-a, a priznajem mu da je bio i stvarni branitelj, za razliku od Karamarka”, rekao je ministar i dodao da je Brkić stvarni organizator prosvjeda.

Podsjetimo, kako je najavljeno iz ministarstva tema konferencije za medije bit će Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Naime, branitelji već četiri mjeseca prosvjeduju u Savskoj 66 ispred Ministarstva branitelja traže ostavke ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića, kao i donošenje novog Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja.

Uoči konferencije za medije, u šatoru u Savskoj
Đuri Glogoškom i Josipu Klemmu uručene su prekršajne prijave.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari