Connect with us

Vijesti

IZVANREDNE VIJESTI: Milošević tvrdi da ima većinu bez Mosta

Objavljeno

on

HDZ je izvanredno sazvao novinare za izjavu Domagoja Miloševića u središnjici stranke, a javnost očekuje razrješenje krize i konkretne poteze vladajućih

[ad id=”93788″]

HDZ je izvanredno sazvao novinare za izjavu Domagoja Miloševića u središnjici stranke, a javnost očekuje razrješenje krize i konkretne poteze vladajućih, pogotovo nakon jučerašnje izjave Tomislava Karamarka kako je spreman napustiti Vladu ukoliko će isto učiniti i Orešković i Petrov.

“Kao što svi znamo, ova vlada je došla u slijepu ulicu. Znamo kako se izlazi iz slijepe ulice. Ostajemo pri Karamarkovoj izjavi – najbolje bi bilo da sva trojica napuste vladu – i Petrov i Karamarko i Orešković.

“Ja sam i dalje glavni tajnik HDZ-a, tko će biti novi mandatar HDZ-a, to ćete čuti od Tomislava Karamarka”, poručio je te dodao kako imaju dovoljno ruku za preslagivanje.

“Hrvatske financije nisu u zavidnoj situaciji, trebamo krenuti jače, brže i efikasnije kako bismo se maknuli s europskog dna”, dodaje.

Kazao je kako je procedura takva da treba Oreškoviću izglasati nepovjerenje, a potom novi mandatar slaže.

“Razgovaramo sa svima, HDZ nikad nije lomio Most kao SDP, njih smo držali pravim partnerom”, poručio je.

Milošević je kazao kako premijeru Tihomiru Oreškoviću nedostaje političko iskustvo i politički kontekst u kojem se Hrvatska nalazi,

“Poštujemo Oreškovića, ali moramo dalje. U svim normalnim zemljama premijer bi u ovakvoj situaciji podnio ostavku”, poručio je.

“Hrvatska ima potencijal, ona nije pred bankrotom da nam treba tehnički premijer. Političari izvlače potencijal iz Hrvatske”, kazao je HDZ-ovac komentirajući i špekulacije o tome da je ministar financija Zdravko Marić najizgledniji HDZ-ov odabir za mandatara.

“Kolega Marić ima odličnu reputaciju i naše povjerenje, o Mariću se razgovara kao jednom od potencijalnih mandatara”, dodaje.

– Karamarko je još jednom pokazao da mu je dobrobit države, a onda i stranke ispred njegove osobne. Sve ostalo oko ostavke obavit će se u skladu sa zakonima, poručio je Milošević i dodao kako hrvatski građani ne trebaju paničariti.

– Sve je u redu. Znam da se našim građanima čini kao da se događa nešto strašno, ali ovo su zapravo normalni demokratski procesi. Dakle, nema panike, poručio je Milošević.

[ad id=”93788″]

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari