Pratite nas

Izvanredni europski summit o krizi u Ukrajini

Objavljeno

na

Program pomoći Ukrajini vrijedan najmanje 11 milijardi eura koji je precizirao predsjednik EK Jose Manuel Barroso u četvrtak je predstavila Europska komisija.

U četvrtak će se u Bruxelesu održati izvanredni sastanak na vrhu čelnika država i vlada Europske unije posvećen ukrajinskoj krizi, piše HRT.

Hrvatski premijer Zoran Milanović biti će na skupu koji bi trebao razgovarati s predsjednikom ukrajinske vlade Arsenijem Jacenjukom.

Izvanredni sastanak nakon tromjesečne političke krize i smjene ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča te nakon što su ruske vojne snage preuzele nadzor nad većim dijelom Krima, sazvala je Europska unija.
Program pomoći Ukrajini vrijedan najmanje 11 milijardi eura koji je precizirao predsjednik EK Jose Manuel Barroso u četvrtak je predstavila Europska komisija.

Program se sastoji od 1, 6 milijarde zajmova, 1,4 milijardi donacija, od kojih 600 milijuna tijekom sljedeće dvije godine, 3 milijarde od Banke za europska ulaganja (BEI).

Komisija je predložila “osnivanje specijalnog mehanizma koordinacije donatora” kojeg je EU sprema prihvatiti, za koordinaciju podrške međunarodne zajednice.

Lavrov: Rusija i SAD za poštivanje sporazuma od 21. veljače

Ruski ministar vanjskih poslova Sergel Lavrov u srijedu je, nakon susreta s američkim državnim tajnikom Johnom Kerryjem, izjavio da se obojica slažu da treba pomoći Ukrajincima da provedu sporazum koji su prije dva tjedna potpisali sada svrgnuti predsjednik Viktor Janukovič i oporba.
“Složili smo da treba pomoći Ukrajincima, svim Ukrajincima, u provedbi sporazuma postignutog 21. veljače”, kazao je Lavrov u Parizu. Dodao je da će se on i Kerry u francuskom ministarstvu vanjskih poslova sastati sa šefovima diplomacija Francuske, Poljske i Njemačke, zemalja supotpisnica sporazuma.

Hina

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Željko Glasnović ‘začepio usta’ prevladavajućim medijima! (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

I današnja sjednica Sabora počela je stankom, a nastavljena je raspravom o Zakonu o minimalnoj plaći.

Današnja sjednica Sabora počela je sa šest zahtjeva za stankom.

Između ostalog, Miro Bulj tražio je stanku zbog zakona o regionalnom razvoju.

Gordan Maras tražio je stanku zbog problema u gradu Zagrebu “gdje gradonačelnik neopravdano tolerira dug Konzumu i Agrokoru”. Zastupnik Goran Aleksić želi govoriti o presudi protiv Addiko banke.

Željko Glasnović želi govoriti medijskoj blokadi.

Željko Glasnović poručio je da “istina u Hrvatskoj postaje hereza”.

“Govorio samo ovdje 50 puta zašto ne postavljamo prava pitanja u Saboru. Ako se brzo ne probudimo i provedemo reformu pravosuđa, ako ne pokrenemo brze reforme, ne volim tu riječ reforme, to je iz bivšeg sustava…”, rekao je Glasnović.

 

Glasnović: Hrvatska je desetljećima izložena destibilizaciji od strane trojanskih konja, nevladinih udruga (VIDEO)

 

Glasnović: Izvandomovinska Hrvatska trpi najveću diskriminaciju, a najviše novca šalju u Hrvatsku (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Kaznene prijave protiv šest osoba za raketiranje Banskih dvora 1991.

Objavljeno

na

Objavio

U Ravnateljstvu policije održava se konferenciju za novinare u povodu dovršenog kriminalističkog istraživanja raketiranja Banskih dvora 1991. godine, koje su izveli zrakoplovi nekadašnje Jugoslavenske vojske.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ante Gudelj, rekao je da za raketiranje Banskih dvora podižu kaznenu prijavu protiv pet državljana Srbije i jednog državljana Hrvatske.

Gudelj je rekao da se navedene osobe terete da su planirale, organizirale i izvršile napad na Banske dvore dok je tamo bio tadašnji predsjednik Franjo Tuđman. Istaknuo je da je u tom napadu poginula jedna osoba, a materijalna šteta je 35 milijuna kuna.

Osobe protiv kojih su podignute kaznene prijave ne nalaze se na području Hrvatske, te će se za njima rapisati međunarodne tjeralice, potvrđeno je iz Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari