Pratite nas

Gospodarstvo

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak

Objavljeno

na

Premijer Andrej Plenković izvijestio je kako je Vlada donijela odluku da izvanredni povjerenik za Agrokor bude Ante Ramljak.

Premijer je rekao kako je ovo politička odluka kojom će se stabilizirati trenutna gospodarska situacija u Hrvatskoj.
Osigurat će se redovito poslovanje i isplate duga dobavljačima. Čitav taj proces koordinirat će izvanredni povjerenik uz čvrstu potporu Vlade, istaknuo je premijer Andrej Plenković.

Ministrica gospodarstva Martina Dalić rekla je kako je danas važan dan jer se počinju rješavati problemi i prestaje neizvjesnost. Dan po dan, postepeno ćemo rješavati ove probleme.

U srcu je isplata dobavljača – uklanjanje pjeska koji je upao u kotače Agrokora. Nadam se da će to biti ovaj tjedan zaustavljeno i krenuti u suprotnom smjeru, naglasila je ministrica.

OPG-ovi će biti namireni, mali će biti namireni, ustvrdio je ministar Tolušić.

Ovo rješenje ne znači amnestiju onih koji su nas doveli u ovu situaciju, komentirao je ministar Vlaho Orepić na što je premijer dodao kako je to posao drugih institucija.

Ovo je potez koji će dovesti do smirivanja situacije. Formalni korak koji pokazuje da smo usmjereni na rješavanje problema, rekao je Ante Šprlje.

Trgovački sud imenovao Ramljaka i zabranio postupke protiv Agrokora

Trgovački sud potom je imenovao Antu Ramljaka izvanrednim povjerenikom Agrokora te zabranio pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih, upravnih i postupaka osiguranja i dr. protiv Agrokora i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj, a čime se omogućuje deblokada računa koncerna i njegovih tvrtki.

Postupak izvanredne uprave, sukladno Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH, otvoren je u 9.50, a nakon što je Vlada jutros odlukom za povjerenika predložila Ramljaka.

Pozvani su svi vjerovnici da izvanrednom povjereniku prijave svoje tražbine u roku od 60 dana, dok se razlučni i izlučni vjerovnici pozivaju da obavijeste povjerenika o svojim pravima. Također, Agrokorovi dužnici pozvani su da svoje obveze prema koncernu ispunjavaju bez odgode.

Među “ovisnim  društvima” su primjerice Belje, Jamnica, Konzum, Zvijezda, Vupik, PIK Vrbovec, Ledo, Solana Pag, Tisak, itd.

U 10 sati sastali su se premijer Andrej Plenković s dobavljačima, a u podne je predviđen susret s bankarima kreditorima koncerna. Uz premijera Andreja Plenkovića na sastancima je i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić te ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Dobavljači i dalje ponavljaju da robu neće dostavljati dok im banke ne plate 250 milijuna eura, koliko je potrebno za deblokadu njihovih računa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gospodarstvo

Ministar Tolušić: Kinezi su vjerojatno zadnja šansa za Uljanik

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je kako su kineska ulaganja vjerojatno posljednja šansa za spas Uljanika.

“Dvije i pol godine imamo pozitivne ekonomske pokazatelje, ali je trebalo proći dosta vremena da izađemo iz svih negativnosti.

Nacionalni program reformi za 2019. ima tri cilja: Jačanje konkurentnosti gospodarstva, povezivanje obrazovanja s tržištem rada i održivost javnih financija. Podijelili smo to u 10 reformskih područja: unaprjeđenje poslovnog okruženja, rast investicija, poboljšanje upravljanja državnom imovinom, unapređenje javne uprave, poboljšanje učinkovitosti pravosudnog sustava, jačanje fiskalne odgovornosti na nacionalnoj i lokalnoj razini, obrazovanje, oticanje demografske obnove, unapređenje sustava socijalne skrbi i financijska stabilnost i kvaliteta zdravstvenog sustava”, kazao je Tolušić  za HRT

“Nitko se neće sutra probuditi i biti bogatiji, imati veću plaću i tri puta veći životni standard. To je dugoročni proces. Poanta je da sve ide u pozitivnom smjeru kako bi se poboljšala kvaliteta života građana, a rok ne ovisi samo o Vladi, nego o svima.

Kad Vlada nešto pokrene, uvijek nekome nešto ne odgovara. Bit će rezultata, samo nisu odmah vidljivi”, poručio je. U emisiji je bilo riječi o jučer održanom Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem, a Tolušić je ‘plastičnim primjerom’ odgovorio na pitanje kad će biti vidljivi rezultati projekta Slavonija i potpisanih ugovora.

Što se tiče potencijalnog interesa Kineza za Uljanik i Treći maj, ministar kaže: “Nadam se da ćemo brzo znati. To je vjerojatno zadnja šansa da se nešto napravi. Ako postoji bilo kakva mogućnost da kinesko brodogradilište uđe u ovaj aranžman – ono će ući. Ako nema – onda neće. Prepustimo to njima.”

 

Uljanik – Niti jedan od uhićenih nije Hercegovac, niti je Hrvatski nacionalist, nije kockastoglavi katoliban niti je desničar

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Električni superautomobili privlače sve više inženjera iz etabliranih proizvođača

Objavljeno

na

Objavio

Inovativne tehnološke kompanije u automobilskom sektoru, poput njemačke Automobili Pininfarine i hrvatskog Rimca, privlače sve više inženjera iz etabliranih kompanija koji se žele okušati u projektiranju ekskluzivnih električnih superautomobila.

Razvoj virtualnog projektiranja omogućuje čak i malim timovima inženjera da razvijaju automobile, koristeći softver za projektiranje i testiranje prototipova skupocjenih električnih automobila.

Nagli uspon inovativnih tehnoloških kompanija na tržištu skupih električnih automobila priziva sjećanje na razdoblje od prije nešto više od stoljeća kada su talentirani inženjeri poput Gottlieba Daimlera i Ferdinanda Porschea uspjeli ograničenim sredstvima lansirati na tržište brendove sportskih automobila, ističe Reuters.

Prelazak inženjera

Među tim tehnološkim kompanijama danas izdvajaju njemački Automobili Pininfarina, hrvatski Rimac, kineski Nio i talijanski inženjerski ured Maniffatura Automobili Torino (MAT).

Njihovi su automobili ekvivalent Ferrarijima i Lamborghinijima u svijetu konvencionalnih automobila a cijena im se kreće u rasponu od 100 tisuća do nekoliko milijuna dolara.

Primjer su najavljeni Teslin Roadster Founder Series, koji će stajati više od 200 tisuća dolara, i Rimčev Concept Two sa cijenom od nekih dva milijuna dolara, navodi Reuters.

Projekti tih tvrtki privlače danas sve više inženjera iz etabliranih proizvođača, konstatira Reuters, navodeći primjer čelnika Mercedes-AMG-ovog programa superautomobila Project One Renea-Christophera Wollmanna, koji je nedavno prešao u Automobili Pininfarinu u vlasništvu indijskog koncerna Mahindra & Mahindra.

Dobavljač motora Rimac

Automobili Pininfarina osnovan je prošle godine i već je privukao niz vodećih njemačkih inženjera, uključujući Christiana Junga, šefa Porscheovog odjela za električnu mobilnost, i Petera Tutzera, bivšeg tehnološkog direktora Bugattija.

Njih dvojica trenutno rade na projektu električnog superautomobila “Battista” koji bi trebao dosegnuti brzinu od 300 kilometara na sat a možda i više i ubrzati od 0 do 100 kilometara na sat za manje od dvije sekunde.

U Automobili Pininfarini planiraju proizvesti oko 150 takvih automobila, po cijeni od dva milijuna funti.

“Rene Wollmann došao je kod nas zato što je po njegovim riječima u velikim kompanijama teško realizirati ovakve projekte”, kazao je za Reuters izvršni direktor Automobili Pininfarine Michael Perschke.

Dobavljač električnih motora i baterijskog sklopa za “Batistu” bit će hrvatski Rimac.

Ta je kompanija stekla poveliko znanje na području osovina i baterijskih sustava za sportske električne automobile. U Hrvatskoj već imaju 500 inženjera i proizvode električni sportski automobil koji može razviti brzinu do 400 kilometara na sat.

Upravo je to znanje potaknulo Porsche prošle godine na kupnju 10 posto vlasničkog udjela u Rimcu, podsjeća Reuters.

“Osovine s kapacitetom od 700 kilowata proizvod su namijenjen tržišnoj niši. Porsche se fokusira na veliki obujam – nemaju kapaciteta za bavljenje svakom pojedinom nišom”, tumači u razgovoru za Reuters 31-godišnji utemeljitelj kompanije Mate Rimac.

Električni automobili proizvode se u posebnim tvornicama ili na prilagođenim platformama za proizvodnju konvencionalnih vozila.

Daimler i Volkswagen zasada su se odlučili za formulu prilagodbe, proizvodeći električne automobile na platformi za konvencionalna vozila, što im omogućuje povećanje proizvodnje u postojećim tvornicama.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari