Edita Majić – Izvela je svoju posljednju „Antigonu“ i nakon toga se zavjetovala Bogu

1

Na njezin 45. rođendan mnogi su prisjetili hrvatske kazališne glumice Edite Majić koja je prije točno jedanaest godina mirne duše ostavila sve za sobom i ušla u najstroži samostan Sv. Josipa sestara karmelićanki u španjolskom gradiću Avili.

Danas je redovnica koja živi asketskim životom i unatoč najskromnijim životnim uvjetima među hladnim zidovima samostana, nosi velik osmijeh na licu i kaže ‘nikad nisam bila sretnija’.

Znam da mi nećete vjerovati, ali ja sam jako sretna i molim Vas da mi pokušate povjerovati.

Edita SVJEDOĆI veličinu jednog odricanja i snagu jednog nutarnjeg izbora i odluke jer svojom vjerom i krepošću, mnoge je u tom svijetu „APSURDNOG TEATRA i LAŽNOG SJAJA“ kojeg je napustila, nenamjerno, postidjela.

Postoje ljudi koji moraju spašavati ovaj svijet, moraju bar pokušati, to je njihovo poslanje na ovoj zemlji, moraju ga spašavati pjesmom, igrom, slikom, kipom, glumom ili molitvom. Edita Majić je uvijek bila takva, tražila je put na kojem će ovim svijetom sijati dobro, a Edita Marija od Križa je pronašla taj put u Isusu Kristu

[mom_video type=”youtube” id=”C98bIOoFJ7M” width=”750″ height=”420″]

Priredio: Ivan Remeta Johnny

facebook komentari

  • Gost

    Draga Edita,vjerujemo da si sretna,kako i ne bi bila kad si na prvom putu,živiš vjeru,predana si Bogu,koji je jedini put,istina i život,,moli se za nas obične smrtnike!