Pratite nas

Izvorna Hercegovačka oaza

Objavljeno

na

“Ljudi putuju pa se dive visovima planina, divovskim talasima mora, dugim tokovima … i kružnom pokretu zvijezda; a pored sebe prolaze i – ne čude se ničem.”

Sv. Augustin

Ovo se hercegovačko izletište može pohvaliti očuvanim okolišem i neponovljivim planinskim prizorima Vrana i Čvrsnice. Odlučite li se za ovo odredište, napravit ćete izuzetan potez.

Evo zašto  [vsw id=”x9IlgTnjk9Y&feature=player_embedded” source=”youtube” width=”600″ height=”400″ autoplay=”no”]

Ugođaj ekološke oaze privlači turiste i izletnike tijekom sva četiri godišnja doba, jer skijanje, sanjkanje ili grudanje na padinama Čvrsnice jednako je atraktivno kao i proljetno ili ljetno uživanje u čarima Blidinjskog jezera.

Blidinje je zov oaze ljepote i zdravlja… I zbilja se ne zna je li taj zov jači u proljeće i ljeto, kad je ovaj prostor jedan veliki buket krajobraza i kada sve miriše. . sve odmara oči i dušu… ILI u zimu kada je cijela planina obučena u neopisivo ugodnu bjelinu – kada je teško doći, a još teže otrgnuti se od ugođaja zimske idile i povratiti se u prozaičnost svakodnevnice…

Na Blidinju je oduvijek bilo života za mnogovrsni biljni i životinjski svijet. Čak ni zadnja dva ledena doba koja su prošla ovim prostorima nisu uspjela zaustaviti život. Tako su i tu elementarnu nepogodu preživjele neke biljke i životinje; medu biljkama su to više vrsta encijana, a medu životinjama bar dvije vrste tritona.

Svakako treba istaknuti ;

Stjepana fra Petra Krasića,  poznatog i voljenog  diljem Hercegovine, ali i Hrvatske, kao graditelj crkve i franjevačkog doma u Masnoj Luci kod Blidinja, mitskih mjesta u kojima su po legendi obitavali hajduci i djevice, poput Mijata Tomića i Dive Grabovčeve.

Pripremio; Ivan Remeta Johnny

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Misa i paljenje svijeća uoči drugostupanjske presude hrvatskim uznicima

Objavljeno

na

Objavio

Povodom drugostupanjske presude hrvatskim uznicima u Haagu, među kojima su dva Brotnjaka Bruno Stojić i Valentin Ćorić, pozivaju se svi Brotnjaci da se u tišini i zajedničkoj molitvi zahvale i prisjete se žrtve koju su podnijeli, piše Brotnjo.info.

U utorak 28. studenoga 2017. u 17:30 sati molit ćemo krunicu u crkvi Krista Kralja u Čitluku, potom u 18 sati slijedi sv.  Misa, a nakon mise zajednička procesija od crkve Krista Kralja u Čitluku do Spomen Križa gdje ćemo se pomoliti i upaliti svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu.

Sve Vas pozivamo da u duhu zajedništva i na dostojanstven način pokažemo da smo uz njih i da molimo za oslobađajuću presudu, da istina o Herceg Bosni pobijedi! – poručuju organizatori.

Kako je general Praljak razbio laž o “opsadi Mostara”

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

Evo kako je poglavar Pravoslavne crkve komentirao presudu Mladiću

Objavljeno

na

Objavio

Patrijarh Irinej kaže da je presuda Haškog tribunala Ratku Mladiću „delo đavola“ i da nije prvi put da ispada da su samo Srbi krivi za sve dok su ostali nevini.

„Još jedan Srbin osuđen je u Hagu. Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost, tu ništa ne možemo da učinimo“, rekao je Irinej za „Alo“.

Kako je patrijarh istakao, sve to se događa jer „silni svetski moćnici rade đavolska dela, a mi trpimo posledice“.

„Nije od juče da ispada da su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini“, zaključio je poglavar Srpske pravoslavne crkve.

 

Srpski dužnosnici odbijaju se suočiti s činjenicama, Mladića nazivaju herojem

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari