Slaven Raguž napustio HDZ 1990

  4

  Slaven Raguž, predsjednik mostarskog Gradskog odbora HDZ-a 1990, dao je ostavku na tu dužnost i napustio stranku.

  ”Ja više nisam i neću biti predsjednik GO Mostar HDZ 1990”, potvrdio je Raguž za Bljesak.info samo dva dana nakon što mu je Gradski odbor dao potporu.

  U obrazloženju zašto daje ostavku i napušta stranku, Raguž tvrdi kako HDZ 1990 nije više ona stranka u koju se učlanio.

  ”Razlog je taj što sam se učlanio u demokratsku i hrvatsku stranku, a ova stranka nakon ovog Središnjeg odbora postaje sve samo ne demokratska, a veliko je pitanje koliko je hrvatska”, rekao je Raguž za Bljesak.info i naglasio kako ne planira prelaziti u neku drugu stranku.

  ”Što se tiče prelazaka u neku drugu stranku, ne pada mi na pamet prelaziti u HDZ BiH, što mi impliciraju, a za dalji politički angažman moram sjest sa svojim ljudima pa ćemo odlučiti kako i šta dalje”, rekao je Raguž za Bljesak.info.

  Iako je Raguž svoj mandat dao na raspolaganje mostarskom ogranku stranke u četvrtak, dan kasnije je medijima upućeno priopćenje u kojem se ograđuju od njegovih izjava što je, u konačnici, rezultiralo Raguževim napuštanjem stranke.

  Podsjećamo, Raguž je medijima izjavio kako mandat na raspolaganje stavlja pred stranačke kolege zbog neslaganja s odlukom o ujedinjenju stranke s Hrvatskim narodnim savezom, koja je ”poslana” na razmatranje na sjednicu Središnjeg odbora, koja se danas održava u Usori.

  Također, buru u stranci izazvao je izjavama da je odluka o nenastupanju na izborima zajedno sa strankama Hrvatskog narodnog sabora nije pametno i dobro za stranku, ali ni hrvatski narod u BiH.

  Svoju ostavku na mjesto glavnog tajnika i člana Predsjedništva HDZ-a 1990 da je i Josip Merdžo, a nakon sjednice Središnjeg odbora ‘devedesetke’ u Usori, bit će donešeno još nekoliko kadrovskih odluka jer su ranije županijski odbori zaduženi za prikupljanje dokumentacije o pojedincima koji rade kontra dobrobiti i programa stranke.

  I na službenim stranicama stranke navodi se kako bi sjednica ”mogla rezultirati novim kadrovskim rješenjima kao i izmjeni Statuta stranke, čime bi se potvrdila namjera novog predsjednika o reformi u vlastitim redovima”.

  facebook komentari

  • Gdje god se o Isusu Kristu govori, On je nazočan, tako nas sv. Biblija uči.
   Gdje god se govori o Hrvatskoj, tu je i Hrvatska i hrvatski narod nazočan!

  • Gdje god se o Isusu Kristu govori, On je nazočan, tako nas sv. Biblija uči.
   Gdje god se govori o Hrvatskoj, tu je i Hrvatska i hrvatski narod nazočan!

  • Dokle??

   Tako je Milane.
   Možeš misliti da ima luđaka koji svoju Hrvatsku zovu perecijom (Nino Raspudić).Sramotno.

  • Dokle??

   Tako je Milane.
   Možeš misliti da ima luđaka koji svoju Hrvatsku zovu perecijom (Nino Raspudić).Sramotno.