Connect with us

Jadransko-jonska autocesta – Milanović bacio “koplje u trnje”!

Published

on

Dopustiti da  Jadransko-jonska autocesta  ne ide teritorijem  Hrvatske već da se   iz   Vrgorca nastavlja prema  BiH i preko Počitelja i Trebinja  spaja s Crnom Gorom i nastavlja dalje prema Albaniji  i Grčkoj  za Hrvatsku stranku prava  je ne prihvatljivo, reagirali su iz HSP Hrvatske.

jadransko-jonska-cesta-595x340Najava  predsjednika vlade Milanovića  s jučerašnjeg  sastanka u Cavtatu na kojem su sudjelovali i  premijeri  BiH, Crne Gore  i Albanije o budućoj trasi koja zaobilazi  teritorij RH u   Dubrovačkoj  županiji i izmješta se  na teritorij susjedne BiH, a što bi se trebalo potvrditi i na skorom sastanku s njemačkom kancelarkom u Berlinu je  vojničkim riječnikom rečeno  bacanje „koplja u trnje“.

Ovim izjavama Milanović stavlja  izvan snage prostorni plan Dubrovačko  – neretvanske županije i  Strategiju prometnog razvoja Hrvatske koji predviđa da jadransko-jonska autocesta  prolazi teritorijem  Hrvatske i na taj način spaja  Dubrovnik s ostatkom Hrvatske.

Predsjednik  Josipović u svome priopćenju o ovoj temi vrlo vješto i prikriveno gura  ideju gradnje  autoceste preko koridora koji predlaže premijer Milanović i uz to traži  konsenzus građana i političkih stranaka.

Hrvatska stranka prava je stava da i predsjednik  Republike Hrvatske  i predsjednik Vlade  trebaju  djelovati na zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa i svoje djelovanje trebaju   usmjeriti konačnom cilju , a to je da trasa autoceste   ostane  na koridoru koji je i predviđen Strategijom prometnog razvoja Rebublike Hrvatske.

Pitanje koje mi u HSP-u postavljamo je  čiji se  geostrateški interesi rješavaju ovako planiranom trasom  autoceste i što su institucije Republike Hrvatske poduzele da se zaštite i zadovolje  strateški nacionalni interesi, navodi se u priopćenju HSP-a kojeg potpisuje predsjednik Daniel Srb!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari