Connect with us

Pregled

Jakov Sedlar na premijeri filma o Tuđmanu prozvao ministricu kulture

Objavljeno

-

Foto: Hina

U Zagrebu je u tijeku premijera igranog filma “Bilo jednom u Hrvatskoj’ Jakovaa Sedlara, koji govori o životu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana kojeg igra holivudska zvijezda Kevin Spacey.

Prije same projekcije redatelj Sedlar teško je optužio ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek, zbog koje, kako je rekao, film još uvijek ne može ići u distribuciju po Hrvatskoj i svijetu.

– Ovaj film nastao je bez pomoći HAVC-a i Ministarstva kulture, a to se vidi i na odjavnoj špici. Tri puta odbijeni smo iz njima a i meni znanih razloga. Film smo uspjeli napraviti uz pomoć dobrih hrvatskih ljudi. Međutim, prije dva mjeseca pojavila se mogućnost da u Los Angelesu sve crno-bijele materijale prebacimo po prvi put u kolor, želeći da i taj dio filma bude poseban.

Obratio sam se na dvije adrese hrvatskih tvrtki koje su u državnom vlasništvu, ali ministrica kulture opet je postala prepreka da se taj dio riješi i da film uđe u distribuciju po Hrvatskoj i svijetu, kao što je predviđeno.

Već je dogovoreno 19 distribucija po Hrvatskoj i 14 po svijetu, ali one se neće dogoditi dok ne podmirimo taj zadnji račun. S ovog mjesta protestiram protiv rada ministrice kulture koja se pokazala potpuno nekompetentna osoba za ono što radi. Njezinim radim mogao bi biti zadovoljan jedino Stipe Šuvar – rekao je između ostalog Sedlar, prenosi Večernji list

Tito priznao da je osobno zapovjedio ubojstvo franjevaca na Širokom Brijegu

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari