Connect with us

Politika

Jakovina prijeti otkazom zaštitaru koji je pustio Predsjednicu u zgradu

Objavljeno

-

Da je bahatost SDP-ovaca prema svima oko sebe i okrutnost diktature, iz koje su izišli kao ideološki i pravni nasljednici Saveza komunista, ukorijenjena u njihov način vladanja pokazuje i najnoviji slučaj s posjetom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović Ministarstvu poljoprivrede.

[ad id=”68099″]

Kako direktno.hr saznaje iz dva neovisna izvora, pomoćnica ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine Zrinka Starešinić, iako na godišnjem odmoru, jutros je zvala na portu ministarstva u Aveniji Grada Vukovara i prijetila otkazom zaštitaru s porte koji je jučer pustio Predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović u zgradu kako bi se sastala s ministrom. Pomoćnica ništa do sada nije napravila na svoju ruku, kažu upućeni, pa ni ovaj potez nije bez znanja ili naredbe ministra Jakovine.

Skandal je tim i veći, jer je ministar jučer naprasno prekinuo sastanak s Predsjednicom i odglumio da ide kod premijera. Ipak nije, kako smo izvijestili, otišao izvan zgrade, nego se sakrio u jednoj sobi dok Predsjednica Grabar-Kitarović nije otišla.

Zgradu inače osigurava Posilović Security, a do zaključenja ovoga teksta iz te tvrtke nismo dobili odgovor na pitanja. Razumljivo, vjerojatno bi cijela tvrtka ostala bez poslova s državom.

Da podsjetimo, Braća Markić, koji prosvjeduju pred Ministarstvom poljoprivrede, od podneva su u DORH-u, nakon što su se jučer požalili Predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović da već nekoliko godina nitko ništa ne radi po pitanju kaznenih prijava koje su oni podnijeli zbog malverzacija u poljoprivredi. Tako je jučerašnja akcija Predsjednice riješila glavni uzrok višednevnog prosvjeda braće koja su odavno prijavila malverzacije, ali ih nitko nije htio saslušati, uključujući i SDP-ovog ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu.

Predsjednica se jučer odlučila na posjet prosvjednicima nakon što su joj poljoprivrednici iz Slavonije, koje je posjetila govorili o Markićima.

Pred Ministarstvom poljoprivrede u Zagrebu zatekla je dvojicu braće Markić i čula njihovu priču o tome kako su zakinuti pri dodjeli poljoprivrednog zemljišta. Požalili su joj se da ministar Jakovina ne želi s njima razgovarati. Predsjednicu je zanimalo je li ministar u zgradi pa je, nakon što je saznala da jest, ali da je na sastanku – ušla u zgradu.

Čekala su je otvorena vrata ureda i ministar sam u njemu, pa je zbunjeno ugostio važnu gošću. Razgovor je potrajao oko pola sata, a uz predsjednicu i ministra, u Jakovininu su uredu bili i savjetnici predsjednice Mladen Pavić i Mate Radeljić te glasnogovornik Luka Đurić.

Prema tvrdnjama sudionika, ministar Jakovina objašnjavao je da on nije kriv za prilično kaotično stanje u dodjeli državnog poljoprivrednog zemljišta te da je dokumentaciju proslijedio DORH-u.

Predsjednica je upozorila da, kad se dogodi takav dramatičan slučaj, građanima nije najvažnije tko je kriv, nego da državne institucije brzo reagiraju i pronađu u dan-dva konkretno rješenje. I baš kad se rasprava o Markićima zahuktala, otvorila su se vrata, ušla je tajnica i rekla: “Ministre, zove vas premijer.” Jakovina je istrčao iz ureda bez pozdrava i nije se vraćao. Savjetnik Pavić za nekoliko je minuta otišao pitati tajnicu gdje je ministar, a ona mu je odgovorila da je morao hitno otići k premijeru.

No, kako saznaje direktno.hr, Jakovina nije otišao k premijeru, neko se sakrio u jednu sobu u ministarstvu dok Predsjednica ode. Naime, i vozač i Jakovinin automobil nisu se pomaknuli ispred ministarstva, što govori u prilog informacijama o Jakovininu skrivanju od Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas