Pratite nas

Analiza

Jan Ivanjek: Kakvo je stanje hrvatske PZO i kako bi ju trebalo izgraditi

Objavljeno

na

U novoj epizodi Cro Opsa pogledajte kako funkcionira sustav protuzračne obrane i od kojih se ključnih elemenata sastoji, kakvo je stanje hrvatske PZO i kako bi ju trebalo izgraditi, zajedno s kratkim pregledom nekoliko mogućih PZO sustava srednjeg i dugog dometa koji bi u budućnosti mogli zadovoljiti potrebe Hrvatske vojske.

Također se dotičem već drugog pokušaja konstruiranja skandala od strane Nove TV, čija ekipa u svom neznanju nakon neuspjelog skandaliziranja uobičajenog izbacivanja čahura iz puške u Kiowa Warrioru, ovaj put u pitanje dovodi kvalitetu remonta Mi-171Sh, jer su helikopteri češće na održavanju.

U par riječi: svježe remontirane letjelice, kao i one novoproizvedene, trebaju neko vrijeme da se uhodaju u operativni tempo, a detaljnije pogledajte u videu. Također razbijam i mit koji se povlačio po medijima, da su Mi-171Sh razoružani tokom remonta. Nisu.

Jan Ivanjek: Vojna analiza novih višenamjenskih borbenih aviona za HRZ

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Analiza

Vojna analiza – Hrvatska ratna mornarica, Obalna straža, marinci

Objavljeno

na

Objavio

U novom Cro Opsu pogledajte koje je stanje Hrvatske ratne mornarice i kako se izgrađuju i održavaju sposobnosti, što s Obalnom stražom i ovlastim potrebnim da se zaštiti hrvatsko more i njegovi resursi od ilegalnih upada, kakva je važnost i zadaća Satnije mornaričkog desantnog pješaštva u Pločama te nužnost kvalitetnog nadzora mora i podmorja.

Jan Ivanjek

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Analiza

Vojna analiza – Kako bi Hrvatska vojska trebala izgledati?

Objavljeno

na

Objavio

Najnovija epizoda Cro Opsa donosi kratku analizu kako bi Hrvatska vojska morala izgledati da bi bila sposobna odbiti svaku konvencionalnu i asimetričnu prijetnju u našem susjedstvu. Kako ju proširiti i ojačati, koja sredstva nabavljati i koje sposobnosti posebno razvijati, kao i koje prijetnje su pred Hrvatskom sada i u budućnosti, saznajte u videu na donjem linku.

Hrvatska vojska se u proteklim godinama polako oporavlja od desetljeća i pol devastacije i uništavanja sposobnosti, no kako bi se trebala razvijati u budućnosti? Što joj mora biti osnovna strateška zadaća, te koje se sposobnosti moraju održati pod svaku cijenu? Koliko bi morala biti proširena, koje nove postrojbe ustrojiti, kakve sposobnosti treba razvijati i koje borbene sustave treba nabavljati?

Saznajte u novoj analizi Cro Opsa.

Jan Ivanjek

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari