Connect with us

Analiza

Jan Ivanjek: Odluke o novom lovcu HRZ-a očito neće biti u neposrednoj budućnosti

Objavljeno

-

Odluke o novom lovcu HRZ-a, unatoč inicijalnoj navali energije nakon propasti nabave Baraka, očito neće biti u neposrednoj budućnosti, pa treba razmotriti što to znači za odnos snaga u susjedstvu.

Srbija, kao jedini hrvatski suparnik s ozbiljnim zrakoplovstvom, u zamahu je energične modernizacije.

Njeno zrakoplovstvo je do prije par godine bilo isključivo relikt JNA, s katastrofalnom operativnošću ionako sasvim zastarjelih letjelica koje se ni u kojem smislu nije moglo usporediti s HRZ-om.

Danas se RV i PVO polagano obnavlja u većini segmenata. 5 lakih višenamjenskih helikoptera H145M približava se isporuci.

Oni još neće zamjenjivati dvadesetak operativnih, ali zastarjelih helikoptera Gazela, no njihova je nabava važna zbog tehnološkog napretka koji H145M nudi, jer ima neusporedivo bolje senzore, a srpska konfiguracija biti će i naoružana. Uz dva već isporučena transportna helikoptera Mi-17V-5 Srbija je naručila dodatna 3 helikoptera.

No najznakovitija je nabava četiri jurišna helikoptera Mi-35M, koji će znatno povećati vatrenu moć koja može biti isporučena u zadaćama neposredne potpore snagama brze reakcije, što je trenutni fokus Vojske Srbije u kontekstu tenzija s Kosovom.

Skromni brojevi, diktirani financijama, u kojima se nabavljaju novi helikopteri adekvatni su za upotrebu u sukobima niskog intenziteta unutar ili neposredno uz vlastite granice, kakvi bi bili sukobi s Albancima oko Preševa ili na Kosovu, ili pak ograničeni etnički sukobi unutar BiH, dakle protiv slabije opremljenih protivnika.

Kada su u pitanju avioni, Srbija planira modernizaciju jurišnika J-22 Orao i naprednog trenažera G-4 Super Galeb. Premda korisno za tehnološki i znanstveni razvoj, operativno je riječ o promašaju koji Hrvatskoj sasvim odgovara.

Sipanje novaca u modernizaciju neperspektivnog aviona kakav je Orao bio i u vrijeme nastanka prije 40 godina, ili vremenom pregaženih trenažera G-4, znači da se taj novac neće usmjeriti u, recimo, nabavu daleko potetnijih i svestranijih borbenih trenažera Jak-130.

Ukupno gledajući, HRZ je još uvijek modernije zrakoplovstvo, s prosječno znatno mlađim letjelicama. Remontom Mi-171Sh imati će dvostruko više transportnih helikoptera, Kiowa Warriori su znatno bolji borbeno izvidnički helikopteri od Gazele i H145M, a uskoro stižu i prva dva UH-60M.

No sve te prednosti padaju u vodu pred jednostavnom činjenicom da Srbija ima 10 operativnih MiG-ova 29, uz izglednu isporuku još 4.

Premda samo remontirani, ovi avioni Srbiji osiguravaju prevlast nad hrvatskim MiG-ovima 21.

Baraci su taj odnos trebali sasvim izmijeniti, no dok se ne donese nova odluka o budućem avionu, moramo prihvatiti gorku istinu da će u narednim godinama Srbija vladati nebom.

 

Jan Ivanjek: Hrvatskoj je nužna i protuzračna obrana

 

 

 

Jan Ivanjek: Američka ponuda koja se ne može odbiti

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas