Connect with us

Magazin

Jandroković, Anušić, Miro Gavran i Mario Stefanov o Budnici

Objavljeno

-

Gordan Jandroković, predsjednik Sabora RH;

Sa zadovoljstvom se prisjećam svog gostovanja u emisiji “Budnica”. Urednik i voditelj Marko Ljubić pokazao je, kao i s drugim gostima, zavidnu razinu pripremljenosti, profesionalnosti i upućenosti u sve aktualne teme kojih smo se dotakli. U ove dvije godine koliko obilježavate, Budnica se nametnula kao nezaobilazni politički talk show u hrvatskom medijskom prostoru što potvrđuje visoka gledanost. Teme koje obrađujete u emisiji jačaju državotvorne i domoljubne vrijednosti u hrvatskom društvu. Čestitam Vam 2. rođendan i želim još puno odličnih emisija i zanimljivih gostiju, sretno!

Mario Stefanov, novinar:

Budnica nije uobičajena emisija u kojoj voditelj postavlja pitanja, a gosti odgovaraju Budnica je puno više od toga. Ona je istinski talk show u kojem mi je uvijek bilo zadovoljstvo sudjelovati. Naglašavam sudjelovati, a ne gostovati. U Budnici jednostavno ne možeš biti samo gost jer voditelj Marko Ljubic uspijeva aktivirati gosta i pretvoriti ga na neki način u sukreatora emisije. Svojom otvorenošću i prijateljskim afirmativnim pristupom uz punu informiranost o temama o kojima se govori uspijeva stvoriti opuštenu atmosferu prijateljskog razgovora.

Pritom ne gubi konce vođenja emisije iz svojih ruku i aktivno ali nenametljivo usmjerava razgovor.
U konačnici takvim pristupom uspijeva povezati sudionika preko sebe kao voditelja i preko medija sa gledateljima i razgovor pretvara u zajednički medijski doživljaj. Uvijek kada sam pozvan u mislima sam prethodno stvorio nekakav koncept onoga što ću kazati, a Marko je uvijek uspio postići više i da progovorim o temama o kojima prije emisije nisam ni razmišljao. Voditelj Marko Ljubic na elegantani i simpatičan način aktivira potencijale svakoga sudionika. Opušteni prijateljski razgovor daje svima razumljive odgovore na inače složena pitanja i teme. Nastupi u Budnici za mene osobno nisu bili samo izuzetno zadovoljstvo nego nerijetko i poticaj za pristup temama kojima se bavim na sasvim drugi način.

Miro Gavran, književnik: Od srca čestitam drugi rođendan BUDNICI – atraktivnoj emisiji koja otvara bitne teme i poziva zanimljive goste različitih svjetonazora!

Imao sam čast i zadovoljstvo gostovati u BUDNICI i tom prigodom upoznati Marka Ljubica koji se iznimno dobro pripremio i ispoštovao sve što smo prethodno telefonski dogovorili – imao sam s njim ugodan razgovor o književnosti i kazalištu i iznenadio se koliko je taj britki .politički komentator sklon umjetnosti, poglavito književnosti. U ovim teškim vremenima nam treba argumentirani dijalog, te otvaranje svih bitnih tema za naše društvo, stoga Budnici kao gledatelj želim dug život.
Emisija BUDNICA, voditelja gosp. Marka Ljubića obilježava dvije godine svoga djelovanja! Njena pojava na Osječkoj tv i partnerskim lokalnim televizijama iznimno je osvježenje na medijskoj sceni! Voditelj i kreator emisije gosp. Marko Ljubić svojim obrazovanjem, iskustvom i pripremom za emisije stvorio je jedinstveni proizvod na političkoj medijskoj pozornici! Iako je gosp. Ljubić jasno politički strukturiran kao osoba i novinar nacionalno desno-konzervativnog svjetonazora vrata njegovog studija otvorena su i osobama iz javnog života Hrvatske koja su dijametralno suprotnih uvjerenja, kao što su Drago Hedl, Žarko Puhovski, Veljko Džakula… U njegovim emisijama gosta se poštuje, omogućava mu se govoriti što želi, a to je danas u medijskom prostoru iznimna rijetkost i vrijednost! Čast mi je i zadovoljstvo biti gostom u BUDNICI! Čestitam dvogodišnjicu rada, a gosp. Marku Ljubiću još puno ovakvih sjajnih emisija!

Ivan Anušić, župan OBŽ:

Kada je Marko Ljubić pokrenuo novu emisiju u kojoj jedan na jedan razgovara s gostom i nazvao ju Budnica, prva pomisao mi je bila, što zbog njegove osobnosti, što zbog imena, da će otvoriti medijski prostor prohrvatskim temama, domoljublju i gostima koji su stvarali Hrvatsku i koji ju u budućnosti vide kao zemlju koja odiše nacionalnim ponosom. Drago mi je bilo gostovati u emisiji jer nakon sat vremena ugodnog razgovora nisam se mogao oteti dojmu da još uvijek nismo sve ispričali i da će buduće gostovanje biti novi nastavak započete priče. Marku čestitam na izvanrednom uspjehu koji Budnica ostvaruje, na otvaranju tema koje se ne mogu često čuti u našem javnom prostoru i na kvalitetnom izboru gostiju. Radujem se novim nastavcima Budnice!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari