Connect with us

Vijesti

Jandroković: Brkić više neće biti potpredsjednik Sabora, a Miro Kovač šef odbora

Objavljeno

on

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izravno je u programu RTL-a rekao kako Milijan Brkić više neće biti potpredsjednik Sabora, a Miro Kovač šef odbora. “Rezultat je to unutarstranačkih izbora”, objasnio je Jandroković.

Nakon izbora u HDZ-u već se vide prve posljedice izmijenjenih snaga u stranci. Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Gordan Jandroković u razgovoru za RTL Danas kazao je da je umjesto Milijana Brkića novi potpredsjednik Sabora Ante Sanader, a još se odlučuje tko će zamijeniti Miru Kovača na mjestu predsjednika Odbora za vanjsku politiku.

Plenkovićevi ‘Odvažni za Hrvatsku’ potpuno su pomeli Kovačev tim za promjene, a Plenković je poručio: “Članice i članovi HDZ-a su poslali vrlo jasnu poruku kakav HDZ žele i koje ljude žele na čelu stranke. Sada ćemo se posvetiti glavnim temama koje su bitne za Hrvatsku, a to je suočavanje s epidemijom koronavirusa”.

Plenković: Članovi HDZ-a poslali jasnu poruku kakav HDZ žele

Ona je obilježila HDZ-ove izbore, ali izlaznost je bila zadovoljavajuća – vodstvo je biralo oko 73.000 članova i članica, a glavni tajnik stranke Gordan Jandroković istaknuo je: ”Vodili su računa da nema fizičkih kontakata, rukovanja, nosili su u najvećoj mjeri vlastite kemijske olovke, oni koji nisu, uzimali su olovke koje su bile dezinficirane”.

Povjerenje su dali cijelom Plenkovićevu timu. On je ostao na čelu stranke sa 79 posto podrške, novi zamjenik predsjednika Tomo Medved je dvotrećinskom većinom potukao Ivana Penavu, a svi kandidati za potpredsjednike stranke su pobijedili Kovačeve.

“Možda sam i ja u početku dijelio to mišljenje da zasigurno će pobijediti Andrej Plenković, a da ćemo se mi ostali morati na neki način malo više dokazivati”, kazao je potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić.

Sada HDZ kreće u borbu za novi mandat na čelu države. U tome žele pomoći i unutarstranački gubitnici. Ali od svoje retorike ne odustaju pa je tako Kovač poručio: “I dalje ću govoriti o onom što smatram dobrim i onome što ne smatram dobrim u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. A moj temeljni cilj je da jačamo HDZ”.

Druga strana također poziva na jedinstvo, no što će biti s Kovačevom opcijom ako nastave javno kritizirati vodstvo?

Na to pitanje Plenković odvraća: “O tom potom. Sada je vrijeme da mi budemo zadovoljni ovako uvjerljivom potporom”.

A što se tiče zamjerki da je faraon i slično, postoji li granica tolerancije? Plenković odvraća: ”Pa dobro, je li vi mislite da bismo mi izdržali sve ovo što izdržavamo da nismo otporni?”

Najveći izborni gubitnik je Brkić – dojučerašnji drugi čovjek i prvi operativac stranke – nije osvojio ni jednu od četiri potpredsjedničke pozicije. Marginalizacije se ne boji: “To je jedna trajna radnja na koju sam ja navikao, ne sekiram se ja zbog toga, ne može me neutralizirati u hrvatskom narodu i u hrvatskoj državi, a ja ću se unutar stranke boriti za sve ono što bi HDZ trebao biti”, pišu RTL vijesti.

Poraženi trojac potvrdio je da se neće kandidirati za pozicije u županijskim i gradskim organizacijama stranke, a ostalo je na Plenkoviću, pišu RTL vijesti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

error: Hvala!!