Connect with us

Politika

JANDROKOVIĆ: Komšić je već persona non grata u praksi

Objavljeno

-

Inicijativa MOST-a predstavlja njihovu naknadnu pamet nakon što su, kao i Milanović, shvatili svoju pogrešnu politiku prema BIH.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković gostovao je u emisiji Hrvatskog radija “S Markova trga”. O aktualnim političkim temama s njim je razgovarala Sanja Rabuzin-Pavić.

Reakcije na izbore u Bosni i Hercegovini kreću se od ocjena da je intervencija visokoga predstavnika međunarodne zajednice za BiH Christiana Schmidta u izbornoj noći uspjeh hrvatske tihe diplomacije do tvrdnji da su izbori poraz i da su Hrvati dobili mrvice.

Govoreći o izborima u BiH, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković čestitao je Draganu Čoviću i Borjani Krišto na rezultatima i rekao kako je bitno to da će legitimni predstavnici hrvatskog naroda obnašati važne funkcije.

– Ne možemo biti zadovoljni što u Predsjedništvu Hrvate predstavlja Željko Komšić jer on nije legitimni predstavnik hrvatskog naroda i ovoga puta pokazalo se da je većinski narod u Federaciji, Bošnjaci, političkim inženjeringom izabrao predstavnika Hrvata i na tome treba raditi u idućem razdoblju, istaknuo je Jandroković te dodao da su odluke visokog predstavnika rezultat lobiranja, ponajprije predsjednika Vlade RH, a govoriti o neuspjehu hrvatske politike i katastrofi, o čemu je govorio predsjednik Zoran Milanović, promašeno je i smiješno, smatra Jandroković.

– Nažalost, predstavnici Mosta, pa i predsjednik Republike, očito su shvatili da su vodili potpuno krivu politiku prije izbora, da su pogrešno procijenili i sada pokazuju određenu nervozu pa i zavist jer su predstavnici hrvatskog naroda kroz HDZ i HNS ostvarili odlične rezultate, što je diplomatskim djelovanjem hrvatske vlade i visoki predstavnik Schmidt donio pravila koja jamče politički opstanak Hrvata u Bosni i Hercegovini i legitimno predstavništvo Hrvata u BiH, kaže.

– Radimo dalje na tome, ali ovo je svakako korak naprijed i dobra stvar za Hrvate u Bosni i Hercegovini, istaknuo je Jandroković.

Most je u saborsku proceduru poslao zaključak kojim se Željko Komšić proglašava persona non grata. Govoreći o toj inicijativi, Jandroković je rekao da Komšić ne dolazi u Zagreb, nije dobrodošao ni u mjestima s većinskim hrvatskim narodom u BiH, a odluku vidi kao “naknadnu pamet” predstavnika Mosta.

– Kad su vidjeli da su promašili sa svojom kampanjom, naknadno su se sjetili da ga proglase persona non grata, a to se već događa u praksi, istaknuo je.

O vojnom školovanju zastupnika HDZ-a Ante Bačića

Na pitanje je li takvo školovanje protivno zakonu i je li on, kako tvrdi predsjednik Milanović, asistirao tome, Jandroković je rekao da se radi o još jednoj u nizu optužbi od strane predsjednika koje pokazuju manjak argumenata.

– Svaki put kad da neku krivu procjenu ili kad napravi neki problem, onda uvredama nastoji prikriti štetu koju je sam sebi učinio, kaže Jandroković i ističe da se u slučaju zastupnika Bačića ne radi ni o kakvoj povredi zakona.

Što misli o dogovoru oko imenovanja VSOA-e, saslušanju bivšeg šefa JANAF-a na sjednici Antikorupcijskog vijeća i drugim temama pogledajte u videu:

https://fb.watch/fZm-P2g7T5/

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari