Connect with us

Politika

Jandroković najavio mogućnost izvanredne sjednice Hrvatskog sabora

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je u petak da je plan završiti sjednicu glasovanjem u četvrtak, 15. prosinca, ali je najavio i mogućnost izvanredne sjednice Hrvatskog sabora, ako nešto važno mora biti usvojeno do 1. siječnja 2023.

“Plan je da završimo sjednicu glasovanjem u četvrtak, 15. prosinca, s tim da ostavljam rezervu ako još nešto dođe iz Vlade što je važno za Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPO) i mora biti usvojeno do 1. siječnja 2023.”, rekao je Jandroković prije početka saborske sjednice.

Stoga, kazao je, moguće je i da će ići na izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora koja bi se mogla održati u petak (16. prosinca), ili subotu (17. prosinca) ili ponedjeljak (19. prosinca).

Predsjednik Sabora Jandroković također je najavio da će sa današnje sjednice Vlade stići još nekoliko novih zakonskih prijedloga koje će u Saboru raspraviti idućeg tjedna.

Zastupnici će idući tjedan raspraviti zakone o zdravstvenoj zaštiti te o obveznom zdravstvenom osiguranju, Zakon o dodatnom porezu na dobit, izmjene Zakona o financiranju jedinica lokalne, područne i regionalne samouprave kao i Zakon o porezu na dohodak.

Također, zastupnici će raspraviti i Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama.

Navevši kako će dnevni red nadopuniti u ponedjeljak, Jandroković je najavio da će taj dan raspraviti i dva zakona vezanih uz Schengen – Zakon o nadzoru državne granice i Zakon o strancima, koji se već nalaze u dnevnom redu.

Isti dan raspravit će i Zakon o rodiljnim i roditeljskim potporama, a zbog toga bi se prije toga trebao sastati saborski Odbor za obitelj, mlade i sport.

Također, u ponedjeljak zastupnici će raspraviti i izmjene i dopune Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu.

Jandroković je najavio i da će danas raditi do 16 sati te će, ako do tada ne rasprave predložene zakone, napraviti stanku zbog nogometne utakmice između Hrvatske i Brazila na Svjetskom prvenstvu. Nakon utakmice zastupnici bi nastavili raspravu o predloženim zakonima. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari