Connect with us

Vijesti

Jandroković: Nećemo nasjesti na iskrivljena tumačenja povijesti

Objavljeno

-

isječak/HRT

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković čestitao je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti svim građanima i građankama, Hrvaticama i Hrvatima. Kazao je kako zahvalnost koju osjeća prema hrvatskim braniteljima “iskrena i duboka”.

– Njihovo nesebično davanje, sjeme je iz kojeg je iznikla Hrvatska koju danas imamo, kazao je Jandroković koji je zahvalu uputio i obiteljima branitelja te prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te svima koji su se tada stavili u službu domovine.

Naša je pobjeda u Oluji, nastavio je Jandroković – bila veličanstveni pothvat. Oluja je krucijalni trenutak u stvaranju naše države. Istovremeno, stvorila je najčvršću podlogu za naše kasnije uspjehe. Zato smatram izuzetno važnim njegovati kulturu sjećanja, posebno za mlađe naraštaje, dodao je.

– Ako znamo istinu o vlastitoj povijesti nećemo nasjesti na iskrivljena tumačenja povijesnih razdoblja, rekao je dodavši da su ‘neumjesna’ i ‘bezobrazna’ tumačenja srpskih dužnosnika te da moramo znati razlikovati povijesnu istinu od laži koja se sve češe plasira u javni prostor. Bili smo žrtva velikosprske agresije i pobjednici u obrambenom ratu, poručio je.

Naglasio je kako smo svakodnevno izloženi novim globalnim iskušenjima – ratovima, energetskoj krizi, ekološkoj krizi, poremećajima opskrbe s hranom, migracijama, bolestima i prirodnim katastrofama.

– Ne možemo si dopustiti neozbiljnost i neodgovornost. Potrebno je trezveno raditi na otpornosti države i društva. Društvene mreže nerijetko bivaju alat razdora umjesto da povezuju. Važno je znati nositi se s time kao i s lažnim vijestima i manipuliranjem. Treba prepoznati razliku između odgovorne i neogdovorne politike i napraviti distinkciju između onoga što je ostvarivo i praznih obećanja, poručio je Jandroković.

– Čovjek je bio ključ pobjede u Domovinskom ratu i bit će ključ svih naših budućih uspjeha. Hvala vam što ste pokazali duh pravih pobjednika i veliko hrvatsko srce. Neka nam živi pobjednička Hrvatska, zaključio je Jandroković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari