Connect with us

Politika

Jandroković: Neprimjereno je nekoj državi slati poruku da nešto čini krivo

Objavljeno

-

Komentirajući nove prozivke predsjednika države na račun Austrije, zbog covid mjera, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je neprimjerenim ocijenio slati nekoj državi poruku da nešto čini krivo ili optuživati je za fašizam.

„Slati nekoj drugoj državi poruku da nešto čini krivo ili ih optuživati je za fašizam, meni je neprimjereno“, rekao je Jandroković na Hrvatskom radiju, upitan za novu prozivku predsjednika Zorana Milanovića Austriji zbog mjera koje je uvela zbog pandemije covida.

Predsjednik je, naime, na pitanje o austrijskom uvođenju lockdowna za sve stanovnike i najavi obveznog cijepljenja, rekao da je to “katastrofa”.

Najavio je i kako će njegov ured pozvati na razgovor austrijskog veleposlanika zbog zabrinutosti za “temeljne ljudske slobode”, nakon što je Beč pozvao na razgovor hrvatskog veleposlanika zbog njegove izjave da ga austrijske covid mjere podsjećaju na fašizam.

„A što više reći, svaka država ima svoje mjere, to je njeno suvereno pravo, vjerujem da se te oduke donose zato što su im to sugerirali stručnjaci, ljudi koji se tim poslom bave (…) te odluke su nužno zlo“, kazao je Jandroković u emisiji „S Markova trga“ Hrvatskog radija.

Kaže i kako je novi sukob na relaciji Milanović-Banožić u Našicama „pratio marginalno“ te izrazio žaljenje da se Hrvatska vojska i dalje koristi za takvu vrstu političkih obračuna. „No, vrijeme će sasvim sigurno donijeti bistriju sliku“, kazao je.

Upitan koliko ugledu Hrvatske šteti činjenica da u mnogim važnim državama kasni imenovanje veleposlanika, odgovorio je kako je „veleposlanike bolje imati, nego ih ne imati“.

Nismo jednina država koja dolazi u ovakve situacije, ovo je zastoj koji nije dobar, ali s kojim se može živjeti“, izjavio je Jandroković. (Hina)

Milanović: Zvat ćemo veleposlanika Austrije zbog zabrinutosti za ljudske slobode

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari