Connect with us

Intervju

Jandroković: Nije vrijeme igrati se s političkom stabilnošću

Objavljeno

-

Isječak Nova TV

Imamo iznimno tešku situaciju. Ne znamo hoće li doći do ratnog sukoba. Što će se dogadjati s cijenama energenata. Odgovoran političar gleda ono što je važno, nije vrijeme igrati se s političkom stabilnošću, biram odgovornu brigu za interese države

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u Dnevniku Nove TV komentirao je aktualnu političku situaciju. Na pitanje bi li sjedio u Vladi kao ministar da mu je kolega pod istragom, odgovorio je – “Kako mislite? Ovisi o čemu se radi. To je jako generalno.”

Idući dani pokazat će može li potpredsjednik Vlade Boris Milošević politički preživjeti. “To ćemo vidjeti. Nemam dovoljno informacije osim onoga iz medija. Pratit ćemo na dnevnoj bazi što se događa i donositi odluke u skladu s time. Ne kažem da nije teret, sve je ovo politički teret i za HDZ, Vladu i parlamentarnu većinu. Mi ćemo se s tim teretom nositi na način da poštujemo zakone, držimo se određene razine političke korektnosti i da vodimo računa o presumpciji nevinosti”, komentirao je Jandroković

Oprezan je jer je dugo i politici. “Neke stvari treba pustiti da teku pa onda donositi odluke. Postoji određeni teret u ovome trenutku i mi ćemo se na dnevnoj razini konzultirati i donositi odluke vodeći računa da se nalazimo u složenim okolnostima Hrvatska u ovom trenutku mora imati i stabilnu većinu i Vladu”, naveo je.

“Vrijeme i dinamika nam diktira ono što ćemo činiti”, dodao je kada je reporter Mislav Bago naveo da Uskok diktira sljedeće korake za stranku.

Novinari su u prvoj fazi imali puno više informacija nego, primjerice, premijer. “Premijer nije morao imati nikakvu informaciju, ali smatram da nije bilo uobičajeno da istog tjedna kada se premijer vratio iz Bruxellesa nakon dogovora s Europskom komisijom, da se uhiti jedan ministar. Te da nema adekvatne informacije, a gleda na televiziji novinare koji imaju preciznu sliku što se događa”, rekao je.

“Ne kažem da je netko radio protiv premijera nego govorim o onome što smatram da nije demokratski ili u skladu za zakonom da neke informacije idu u medije koje ne bi trebale ići. Onaj koji je te informacije dao, doveo nas je sve zajedno u neugodnu situaciju. Mi ne dovodimo u pitanje rad DORH-a. Nije mi u redu da gledam u medijima segmente tih istraga i SMS poruke. Nemam jasnu sliku n i drugi u politici što se zapravo događa”, objasnio je Jandroković.

“Nama je bitno da u ovom teškom trenutku imamo stabilnu parlamentarnu većinu i stabilnu Vladu.”

“Nije percepcija ključna nego realne i stvarne stvari. Kada stavim na vagu igrati li se sa političkom stabilnošću ili bit ustrajan i stisnuti zube, ja biram ovo drugo.”

“Kada se digne optužni prijedlog to je zaista visoka razina i čovjek je u teškoj situaciji. Veliki je to teret, mi ćemo o tome razgovarati – i premijer sa članovima Vlade i donosti će se odluke…”

Sebe u ljeto 2024. vidi “na moru”. Ne kao predsjednika Vlade….

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari