Pratite nas

Komentar

Jandroković: Ostojić ne bi trebao preuzeti Odbor za unutarnju politiku

Objavljeno

na

“Niti želim vjerovati, ni ne vjerovati, vidjet ćemo, vrijeme će pokazati”, odgovorio je Jandroković na upit vjeruje li on Uskoku, za razliku od Mosta.

[ad id=”68099″]

Potpredsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika Gordan Jandroković izjavio je u srijedu kako osobno drži da Ranko Ostojić, SDP-ov ministar unutarnjih poslova za kojeg dio javnosti špekulira da bi mogao biti novi predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, ne bi trebao preuzeti to mjesto.
“Ne mogu u ovom trenutku govoriti o stavu saborske većine, jer o tome nismo razgovarali, ali moje je osobno mišljenje da Ostojić ne bi trebao preuzeti to mjesto”, rekao je Jandroković novinarima u Saboru.

Ostojić moguće u sukobu interesa

Objasnio je da će taj Odbor već u slučaju “ove predstavke” (predstavka Odboru da je ministar Ostojić pratio čelnika Mosta Božu Petrova, odnosno njegove kontakte putem mobitela) ispitivati Ostojićev rad, pa bi tu moglo doći do sukoba interesa.

“Mislim da netko tko može eventualno biti predmet određenih radnji Odbora ne bi trebao biti njegov predsjednik”, kazao je Jandroković.

Predsjednik SDP-ova Kluba Igor Dragovan nije komentirao novinarsku konstataciju da se Ostojića spominje kao kandidata, istaknuo je tek da taj Odbor po zakonu pripada opoziciji, odnosno da je njegov predsjednik član najveće oporbene stranke.

“Klub SDP-a će vrlo skoro odlučiti tko će gdje preuzeti dužnost”, kaže Dragovan.

Jandroković je šturo komentirao informaciju o Uskokovu izvješću da Petrov nije bio praćen, te poruku Mostova glasnogovornika Nikole Grmoje da treba pričekati i zaključak Odbora za unutarnju politiku.

“Čuo sam tu informaciju, pretpostavljam da će jedna od prvih zadaća novog Odbora biti upravo taj slučaj, dok ne vidim materijale i dokumente ne mogu o tome ništa govoriti”, rekao je Jandroković.

“Niti želim vjerovati, ni ne vjerovati, vidjet ćemo, vrijeme će pokazati”, odgovorio je Jandroković na upit vjeruje li on Uskoku, za razliku od Mosta.

Dragovan o predstavci saznao iz medija

Dragovan pak kaže kako je Uskok u protekla tri-četiri tjedna reagirao na svaku izmišljotinu. “Podsjetit ću da je taj isti čovjek (Nikola Grmoja) prije nekih četiri tjedna rekao da su bili određeni pritisci na zastupnike, što se pokazalo kao neistina”, podsjetio je Dragovan.

Šef SDP-ova Kluba naglašava da je o navodnoj predstavci Odboru saznao iz medija, iako je u tom Odboru bio u dva mandata. “Mislim da je jako neodgovorno, da ne kažem opasno, na takav način baratati dezinformacijama u javnosti”, rekao je Dragovan.

Ustvrdio je kako je taj model već ranije viđen u parlamentu, “od optužbi za prisluškivanje, određenih žica iz šaltera, što je svojedobno radio HDZ, a praksu, izgleda, nastavlja Most”.

“Smatram da se proteklih godina koliko-toliko podiglo povjerenje građana u službe čija je zadaća zaštita nacionalne sigurnosti i interesa države i građana. Došli smo u situaciju u kojoj se o njima nije pričalo, no netko je tu priču, iz svojih interesa, vratio u javnost na potpuno krivi način. Uvjeren sam da treba staviti točku i vrlo jasno reći – ne smijemo ostaviti da to stoji po strani i da se na tome grade neke druge priče”, istaknuo je Dragovan.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željko Huljev o presudi Ercegu: Na tuđoj bi krvi ubirao poene

Objavljeno

na

Objavio

Arhiva

Općinski sud u Splitu nepravomoćno je odbio kao neosnovanu tužbu Zorana Ercega, u javnosti poznatog aktivista iz Splita koji je tužio Željka Huljeva, nekadašnjeg novinara, tražeći 60 tisuća kuna zbog povrede časti.

Općinski sud u Splitu je odlučio: Zoran Erceg bio je u službi Ratka Mladića, nije izgledao kao slučajni gost, avanturist ili osoba koja odaje strahom.

SlobodnaDalmacija je uspjeli doći i do Huljeva koji je rekao kako ga raduje da pravna država funkcionira. – Naravno, zadovoljan sam presudom ne toliko zbog sebe koliko zbog očuvanja diginiteta Domovinskog rata. Hvala časnom sudu što je pravilno i profesionalno procijenio činjenične elemente u postupku koji bi trebao biti poučan za bilo koga tko se drzne ubirati bilo kakve osobne i ine poene na tuđoj krvarini – komentirao je Huljev, piše SlobodnaDalmacija.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Mate Knezović: ‘Šeparovićeva prijetnja upućena narodu’

Objavljeno

na

Objavio

”Dobro zapamtite ovaj intervju. Sasvim je izvjesno da Miroslav Šeparović ne govori samo u svoje ime, nego i u ime struktura kojima je pripadao i pripada. Ovaj intervju je dokaz da su te strukture u ozbiljnom strahu. Baš zato trebamo ustrajati”, napisao je Mate Knezović na svom FB profilu

Mate Knezović, zagrebački odvjetnik i predsjednik Obiteljske stranke, na svom je Facebook profilu  prokomentirao intervju Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda, objavljen u subotu u Jutarnjem listu, piše Promise.hr

Šeparović je, podsjetimo, izjavio da bi, prema njegovu mišljenju, na čelu Povjerenstva za sukob interesa –  institucije koje u Hrvatskoj koliko toliko nezavisno preispituje hrvatske političare i dijeli im packe – trebao biti predsjednik Vrhovnog suda, dakle osoba koju pomno biraju isti ti političari.

Šeparović se usprotivio najavljenoj inicijativi predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, koji je kazao da će zatražiti izmjene Ustava i povećanje ovlasti predsjednika države – kao jedine osobe koja se neposredno bira od strane hrvatskih građana.

”Načelno ću reći da je nezamislivo da bi u državi vladavine prava bilo moguće Ustav donijeti na referendumu. Možete li zamisliti situaciju u kojoj bi građani koji izlaze iz crkava, koji su obavili kupovinu na tržnicama, izašli u šetnju gradom, zaokruživali da ili ne i tako odlučili o usvajanju novog Ustava? To je nemoguće!”, kazao je Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda, za Jutarnji list.

Šeparovićeve izjave njegov je kolega – pravnik i odvjetnik Mate Knezović – nazvao prijetnjom upućenom narodu.

”Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda RH, je danas objavio hrvatskom narodu da u RH postoji politika ograničenog suvereniteta naroda. Poučio je hrvatski narod da on nema izvornu vlast, nego neke druge silnice.

Iz današnjeg intervjua YUlistu potpuno je jasno zašto su odluke Ustavnog suda usmjerene protiv dosadašnjih narodnih inicijativa (3 referenduma).

Šeparović je također najavio da će Ustavni sud spriječiti svaki pokušaj hrvatskog naroda da se ozbiljnije promijeni politički sustav i raspodjela moći. Najavio je da će u slučaju pobjede Miroslava Škore onemogućiti najavljeni referendum o promjeni Ustava, ako bi te promjene dirale u postojeću raspodjelu moći. Također će se onemogućiti donošenje novog Ustava na referendumu.

Drugim riječima javno je najavljen rat narodu ako izabere drugačiji put.

Dobro zapamtite ovaj intervju. On je javno objavljena prijetnja hrvatskom narodu da i ne pokušava nešto promijeniti.

Sasvim je izvjesno da Šeparović ne govori samo u svoje ime, nego i u ime struktura kojima je pripadao i pripada.

Ovaj intervju je dokaz da su te strukture u ozbiljnom strahu. Baš zato trebamo ustrajati”, istaknuo je odvjetnik Mate Knezović na svom Facebook profilu.

Cijeli, opširni intervju Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske Jutarnjem listu, možete pročitati OVDJE.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari