Connect with us

Događaji

Jandroković: ‘Poručili smo Rusiji da se povuče iz Ukrajine i prekine rat’

Objavljeno

-

Zagreb je bio domaćin prvog parlamentarnog summita Krimske platforme. Sa skupa su odaslane snažne podrške potpore Ukrajini. Izjave su dali predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik ukrajinske Verhovne Rade Ruslan Stefančuk.

“Zagreb je bio domaćin ova dva dana jednog velikog događaja, najvećeg međunarodnog događaja u povijesti Hrvatskog sabora. Sve je prošlo u najboljem redu. Hvala svima koji su sudjelovali u pripremi ovog summita”, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, piše .

Kazao je da su sudjelovale 43 delegacije uživo te da je bilo 12 javljanja videovezom.

“Zanimljivo je da su svoj doprinos dale sve članice G7. Usvojili smo zajedničku izjavu koja je ponovno dala potporu ukrajinjskom narodu i ukrajinskoj državi”, dodao je Jandroković.

“Osudili smo nezakonitost aneksije, poručili smo Rusiji da se povuče iz Ukrajine i prekine rat”.

Predsjednik ukrajinskog parlamenta Ruslan Stefančuk poručio je da je ovaj skup dokaz civilizacija i dokaz mira. “Ukrajina će uspjeti”, poručio je.

Uslijedila su pitanja novinara. Prvo se odnosilo na scenarij oslobođenja Ukrajine.

“U veljači je mali ljudi broj vjerovao da će se Ukrajina oduprijeti Ukrajini, ali dokazali smo da možemo pobjediti. Imamo potencijal, imamo želju i volju i sigurno ćemo pobjediti u ovom ratu”, rekao je Stefančuk.

Na pitanje zašto je ovaj summit važan, Jandroković je kazao: “Ovo je prvi puta da se okupljaju saborski predstavnici, koji su izabrani od naših građana i koji imaju mandat da traže od svojih Vlada da ne mijenjaju politiku prema Ukrajini. Pokazali smo zajedništvo, ovdje je bilo više od 50 zemalja i to je jasna poruka agresoru da se civilizirani svijet neće umoriti od potpore Ukrajini. Pokazali smo solidarnost i spremni smo na tome ustrajati do kraja”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas