Connect with us

Događaji

Jandroković primio u Hrvatskom saboru dobitnike nagrade ‘Ponos Hrvatske’

Objavljeno

-

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u Hrvatskom saboru dobitnike nagrade za poštenje, dobrotu, humanost i hrabrost „Ponos Hrvatske“.

Uz iskrene čestitke laureatima, predsjednik Jandroković zahvalio je što nesebično pružaju pomoć potrebitima u ovim izazovnim vremenima kada su humanost, pomoć i briga za drugoga osobito potrebni.

„Čini mi se da smo se zadnjih desetljeća kao ljudi malo opustili, kao da svatko samo traži gdje je užitak, komociju, lagodnost, a zaboravili smo što su prave vrijednosti. Život nije samo „selfie“, Facebook, Tik Tok, život je puno više od toga – život su prave vrijednosti poštovanja drugog čovjeka, drugih ljudi; život je plemenitost, humanost, žrtva za drugoga. Vi ste ti koji svojim djelovanjem, postupcima i životima to pokazujete. Morate kao takvi biti primjer svima drugima, posebno onim mlađim naraštajima“, kazao je predsjednik Jandroković.

Dodao je kako su u teškim trenucima pokazali da se vrijedi boriti za svoje ideje, što su i dokazali svojom ustrajnošću, vjerom i snagom. Istaknuo je odgovornost svih nas u jačanju međusobnog razumijevanja i poštivanja temeljnih ljudskih vrijednosti.

„Budite svjetlo koje ljudima daje nadu i u vremenima pred nama“, poručio je predsjednik Sabora laureatima.

Završno je zahvalio utemeljiteljima ove vrijedne nagrade, dnevnom listu 24 sata i udruzi Ponos Hrvatske, kao i partneru projekta, HRT-u na kontinuiranom promicanju hrabrosti, humanosti i dobrote kroz sedamnaest godina dodjele ove nagrade, a time i na doprinosu stvaranju boljeg društva.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari