Pratite nas

Politika

Jandroković: Rezultati su na razini najboljih HDZ-ovih rezultata iz 1990-tih godina

Objavljeno

na

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je u nedjelju kako traže političke opcije koje su spremne s HDZ-om podijeliti teret odgovornosti u vremenu koje je pred nama.

“Sačekat ćemo konačne rezultate da vidimo kakav će biti finalni rezultat kako bi vidjeli koliko će mandata imati HDZ, a koliko drugi. Sada je za nas situacija jako povoljna i ako tako ostane do kraja onda će trebati jako malo da bismo formirali parlamentarnu većinu i vladu”, rekao je Jandroković u izbornom stožeru HDZ-a u Arheološkom muzeju upitan o formiranju vlade.

Istaknuvši kako su vremena izazovna, poručio je i kako u većinu i vladu ne bi željeli da uđe netko tko bi nakon toga počeo glumiti oporbu i igrati se politike.

“Ta vrsta politikanstva u vremenima koja su pred nama nisu dobrodošla. Tražimo one političke opcije koje su s nama spremne podijeliti teret odgovornosti u vremenu koje je pred nama. Nećemo sada govoriti da će jesen biti bajna jer znamo svi da će biti zahtjevna i zdravstveno i gospodarski. Hoćemo uz sebe imati one koji to prihvaćaju i koji će odgovorno upravljati zemljom”, naglasio je.

Upitan vidi li se ponovno na mjestu predsjednika Hrvatskog sabora odgovorio je da će o tome razgovarati između sebe u HDZ pa će vidjeti tko će doći na koju poziciju.

Izrazivši zadovoljstvo dobivenim glasovima poručio je i da su ti rezultati na razini najboljih HDZ-ovih rezultata iz 1990-tih godina.

“To je i jako velika obaveza. Građani su nam poručili da su zadovoljni onim što smo radili u zadnje četiri godine, posebno u ovih zadnjih mjeseci. Ovo je sada velika obaveza za sve nas. Dobili smo ponovno priliku upravljati zemljom i moramo biti odgovorni, stručni i odgovoriti na sve izazove koji su pred nama (zdravstvene, gospodarske i sl) ”, kazao je. Istaknuo je i kako je ovo vrijeme ozbiljnih, odgovornih i stručnih ljudi.

Božinović: Nastavljamo voditi racionalnu politiku na dobrobit svih građana.

Nositelj HDZ-ove liste u 6. izbornoj jedinici Davor Božinović rekao je kako nastavljaju voditi racionalnu politiku na dobrobit svih građana.

“Nastavljamo s ključnim politikama u ponešto izmijenjenim okolnostima – ne samo u Hrvatskoj i Europi nego u cijelom svijetu. Zato je dobro da Hrvatsku u idućem razdoblju vodi vlada vodi vlada i i tim ljudi koji ima iskustva i znanja i zna se postaviti u takvim okolnostima”, rekao je Božinović novinarima u izbornom stožeru HDZ-a u Arheološkom muzeju.

Poručio je i da će nastaviti voditi racionalnu politiku na dobrobit svih građana, a građani su, smatra, današnjim izborom i pokazali da imaju povjerenje u HDZ.

Istaknuo je kako je HDZ stranka koja je tu da zaštiti najranjivije socijalne skupine, da održi socijalnu sliku zemlje, radi na demografiji te istovremeno ostvaruje hrvatske nacionalne interese u međunarodnim okvirima.

“Više od 80 posto javnih investicija u Hrvatsku dolazi uz pomoć europskih fondova, a HDZ se pokazao kao stranka koja najviše može učiniti na tom planu za našu zemlju”, istaknuo je Božinović.

Naglasio je kako će formirati vladu u kojoj će „osnovni ton i osnovnu snagu” davati HDZ pod vodstvom Andrejom Plenkovićem. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari