Connect with us

Politika

Jandroković s izaslanstvom Hrvatskog generalskog zbora

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik Sabora Jandroković primio je u utorak izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora predvođeno predsjednikom umirovljenim generalom Marinkom Krešićem, a u razgovoru je istaknuto da su optužnice Srbije protiv hrvatskih pilota politička provokacija koju Hrvatska odbacuje.

Na sastanku su sudjelovali i potpredsjednici Hrvatskog generalskog zbora (HGZ), umirovljeni general-pukovnik Mladen Kruljac te umirovljeni brigadni general Frane Tomičić, priopćeno je iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Vodstvo Hrvatskog generalskog zbora izvijestilo je predsjednika Hrvatskoga sabora o dosadašnjem radu i planiranim aktivnostima.

“Hrvatski generalski zbor bavit će se temama iz Domovinskog rata, kao i pitanjima iz područja obrane i nacionalne sigurnosti. Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora iskazali su svoju želju i interes za što tješnjom suradnjom s nadležnim državnim tijelima”, ističe se u priopćenju.

Predsjednik Jandroković još je jednom čestitao general bojniku Krešiću i novom vodstvu HGZ-a na izboru te izrazio podršku budućim aktivnostima.

Istaknuo je važnu ulogu Hrvatskog generalskog zbora u promicanju vrijednosti Domovinskog rata te izrazio uvjerenje u nastavak dobre suradnje s Hrvatskim saborom, posebno s matičnim saborskim odborima.

“Sugovornici su iskazali podršku hrvatskim pilotima od kojih su neki i članovi Hrvatskog generalskog zbora, te ocijenili srbijanske optužnice protiv njih političkom provokacijom koju Hrvatska odbacuje”, navodi se u priopćenju. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari