Connect with us

Politika

Jandroković uoči sastanka koalicije: Sve opcije su u ovom trenutku moguće

Published

on

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je u srijedu uoči koalicijskog sastanka da su sve opcije otvorene u vezi s neslaganjem HNS-a i HDZ-a o povećanju koeficijanata učiteljskih plaća.

“Sve opcije su u ovom trenutku moguće i ne bih ni jednu favorizirao. Razgovarat ćemo i vidjeti kako razmišljaju naši partneri, ne samo HNS nego i ostali. HDZ je vrlo jasno artikulirao svoju poziciju”, rekao je novinarima Jandroković.

Upitan hoće li na sutrašnjoj sjednici Vlade biti proračun, odgovorio je da će se razgovarati i o tome.

“Proračun moramo donijeti do 31.12., dakle ima još puno vremena. Mi smo to htjeli ove godine malo ranije napraviti kako bismo smanjili napetosti i kako bi se ušlo u predsjedničku kampanju bez opterećenja proračuna i različitih stranačkih pozicija”, poručio je.

Što se tiče ostalih koalicijskih partnera, odnosno jesu li čvrsto uz HDZ, rekao je da situacija stabilna. Odgovorio je i da mu je teško zamisliti da HNS ostane u Vladi a da ne glasa za proračun. Na pitanje što misli o mogućoj koaliciji sa strankom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, ponovio da je sve moguće.

“Svaka od političkih opcija i stranaka ima neke svoje interese, vizije, poglede, kako bi trebao izgledati proračun, kako bi trebala izgledati hrvatska u idućoj godini. Imat ćete sve informacije kada završi sastanak”, poručio je.

Na upit o imovinskoj kartici glavnoga državnog inspektora Andrije Mikulića, koji je u njoj zatajio stvarnu površinu svoje nekretnine, uzvratio je da treba SDP-ovce pitati o odluci Povjerenstva za sprječavanje sukob interesa.

Povjerenstvo je ocijenilo da je predsjednik SDP-a Davor Bernardić, dok je bio na čelu zagrebačkog SDP-a i saborski zastupnik, povrijedio načelo djelovanja jer je stipendiju od 260 tisuća kuna primio kao političar, a ne kao stručnjak.

Jandroković je rekao da je za puno manje stvari, odnosno u slučaju imenovanja veleposlanika u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske Igora Pokaza, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković bio oštro napadnut te se tražila njegova ostavka.

“Ako je tako principijelan, neka sada Bernardić podnese ostavku. To je jako ozbiljan slučaj, jedan od najozbiljnijih jer se radi o izravno stečenoj materijalnoj dobiti od 260 tisuća kuna”, ocijenio je Jandroković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari