Connect with us

Komentar

Jandroković već pokapa Brkića i Anušića: Razlika je veća no što se realno može dostići. Vodili smo previše desnu kampanju

Objavljeno

-

Stožer Kolinde Grabar-Kitarović ponaša se u skladu s onim što pokazuju izlazne ankete – nevjerica, muk, izostanak vedre atmosfere. Kao da su se svi skupa pomirili s porazom, što se može iščitati i iz riječi predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, s kojim je razgovarao naš reporter Petar Panjkota.

“S predsjednicom se još nisam čuo, s premijerom jesam. Izlazne ankete nam ne idu u prilog, razlika je veća no što se realno može dostići. Napravit ćemo analizu kad dobijemo rezultate svih županija i većih razloga. Rekao bih da se ovdje radilo o predsjedničkim izborima i procijenili da žele promjenu, barem prema izlaznim anketama. To treba respektirati”, kazao je Jandroković.

Čini se da je veliki problem bilo to što se u prvom krugu previše “udaralo” po Miroslavu Škoru.

“Strategija nam nije bila pobjednička, a bila je desnija kampanja no što je u stilu HDZ-a. Ta odluka bila je na razini stožera, koji je odlučio voditi kampanju. Tražili smo rješenja nakon prvog kruga, u kojem nismo ostvarili željeni rezultat i pokazalo se da ta vrsta politika, desnija od one koju vodi HDZ, nije bila dovoljna za pobjedu”, naglašava Jandroković.

Ipak, ne brine oko parlamentarnih izbora, uvjeren je da ne treba miješati predsjedničke izbore s njima.

“Cijela stranka pokušala je učiniti sve što može kako bismo pomogli kandidatkinji, no ne bih miješao parlamentarne i ove izbore. Pripremit ćemo stranku dobro i snažno, pritom govoriti i o rezultatima Vlade, koji su po našem mišljenju vrlo dobri”, zaključio je Jandroković, piše RTL

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari