Connect with us

Politika

Jandroković zamolio stražu da udalji Marasa iz Sabornice (VIDEO)

Published

on

Sabor raspravlja o prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu. Proračun su predstavili premijer Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić. Na početku sjednice zaiskrilo je između predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i saborskog zastupnika Mosta Mire Bulja.

SDP-ov Gordan Maras rekao je kako je Jandroković meštar od ceremonije koji brani premijera Plenkovića od pitanja zastupnika. Govorio je i o tvrtki Apis IT.

Država će, naime, od Grada Zagreba kupiti 49 posto udjela u tvrtki Apis IT. Država je vlasnik druge polovice Apisa, a nakon što se realizira transakcija, bit će stopostotni vlasnik te tvrtke.

“Žetončići u Saboru dolaze samo kada se glasa. Pogledajte koliko malo HDZ-ovaca ovdje ima. Pola zastupnika vaših ovdje nema. Dali ste Bandiću 280 milijuna kuna iz proračuna da biste ostali na vlasti”, rekao je Maras Plenkoviću. SDP je zatražio stanku zbog toga, prenosi dnevnik.hr

Nakon stanke, SDP-ov Gordan Maras dobio je opomenu jer, kako je rekao predsjednik Sabora Gordan Jandroković nije prestao pričati kada mu je rekao da prestane pričati. “Nije ovo HDZ-ova prćija”, rekao je potom Maras.

Jandroković je dao opomenu Marasu i rekao mu da danas više neće moći govoriti u Saboru.

“Kolega Maras, trenutno govori ministar financija i izvolite sjednite na svoje mjesto. Neće vas nitko iznositi van jer ste preteški”, rekao je Jandroković Marasu. Došlo je do prepucavanja. Maras je potom Jandrokoviću rekao: “Jako ste smiješni, nećete se bahatiti ovdje”.

“Vrlo ste nepriostojni i neodgojeni. Sada molim stražu da udalji kolegu Marasa iz sabornice.

Nećemo onda tražiti stanku budući da je kolega Maras sam otišao”, rekao je Jandroković i tako zaključio prepucavanje.

Jandroković je potom apelirao na zastupnike da smanje tenzije kako bi se moglo raspravljati, kako je rekao, o najvažnijem dokumentu za iduću godinu, a to je prijedlog državnog proračuna.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari