Connect with us

Iz Svijeta

Janez Janša tužio Milana Kučana za veleizdaju

Objavljeno

-

Vođa slovenske oporbe Janez Janša tužio je bivšeg predsjednika Milana Kučana za veleizdaju jer 1990. nije spriječio JNA da odnese oružje teritorijalne obrane iz slovenskih vojarni. Tako je oružje otuđeno i u Hrvatskoj.

[ad id=”93788″]

Janša je u dugom sukobu s Kučanom kojeg smatra glavom udbaške hobotnice u Sloveniji. Tvrdi da je Kučan stajao iza optužbi za korupciju u slučaju “Patria” zbog kojih je Janša odstupio s vlasti i proveo malo manje od godine dana u zatvoru. “Iako je znao naredbu JNA za uzimanje oružja od 15.  svibnja  Predsjedništvo Republike Slovenije izdalo je Odredbu o zabrani uzimanja oružja jedinicama JNA tek 18. svibnja popodne. To je vrijeme bilo dovoljno da  JNA uzme oružje”, izjavio je Janez Janša, prenosi HRT

“Ja sam tada presudio kako sam presudio, poštujući tadašnje okolnosti, u skadu s politikom mira kojoj sam bio odan do kraja, a koju slijedim i sada. To je politika koja je dala pravi rezultat. Bio sam i naivan i zbog toga sam previše vjerovao onima kojima sam morao vjerovati. Mislim tu prije svega na zapovjednika Teritoijalne obrane Slovenije generala Ivana Hočevara”, poručio je Milan Kučan.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari