Connect with us

Kolumne

JANICA MOŽE I BEZ DIPLOME BITI IZVRSNA ZAMJENICA MINISTRA

Objavljeno

on

Jugoslavenski skojevci i stariji orjunaši ponižavaju vrijedne i radišne zanatlije, a hvale nezaposlene i nesposobne stručnjake sa doktoratima.

Janica ne može biti zamjenica ministra jer nije školovana i nema diplomu! – bune se skojevci. U ovoj rečenici se skriva tajna hrvatske propasti. Lijepo je imati diplomu, ali mnogi diplomu nisu zaslužili  već su je dobili na račun politike, rodbinske veze ili su je pak kupili. Čast iznimkama, ali mnoge hrvatske diplome su bezvrijedne, jer iza njih nema ni znanja ni iskustva.

U modernom svijetu najviše se cijeni iskustvo koje su ostvaruje na fakultetima i praksom u nekim institucijama, a takvo iskustvo najviše pripada hrvatskim medicinarima i inženjerima. Oni su poželjni na cijelom zapadu. Po čemu je sposobniji hrvatski doktor samoupravljanja ili političkih znanosti od Janice koja  vjerojatno nema fakultetsku diplomu, ali ima iskustvo koja je stekla diljem globusa osobnim učenjem?

[ad id=”93788″]

I bivši zamjenik ministra sporta Petar Skansi je završio samo srednju školu, ali  nitko se nije bunio, a kao sportašu diplomu srednje škole su mu najvjerojatnije uručili predstavnici kluba koji su bili komunistički moćnici. Koliko mi je poznato on je čak bio student Elektrotehničkog fakulteta u Splitu, koji nikada nije pohađao. On je svoju političku funkciju izvrsno razumio na temelju iskustva i nitko ga nije nalazio nesposobnim. Svejedeno, on je dobar i misleći čovjek. Međutim, nikad nije bio proleter jer je sve činio da postane bogat. Zašto ista pravila ne bi vrijedila i za Janicu? Oboje su, dakle, došli do znanja iskustvom i osobnim učenjem jer su bili najviše sami i diciplinirani kao svi uspješni sportaši, a zbog toga su možda danas bogati.

Jugoslavenski skojevci i stariji orjunaši ponižavaju vrijedne i radišne zanatlije, a hvale nezaposlene i nesposobne stručnjake sa doktoratima. Danas zanatlije sa iskustvom uvozimo jer hrvatski  zanatlije bježe najviše u Njemačku.  Zašto? Tamo se njihovo iskustvo i struka poštiva i dobro plaća, što nije slučaj u Hrvatskoj, jer ih komunistčka avangarda i sljedbenici ismijavaju  i ponižavaju. Međutim, mnogi doktori društvenih znanosti nemaju posla jer njihovo znanje nigdje nije upotrebljivo i oni će stalno životarati na grbači hrvatskih poreznih obveznika.  Toliki luksuz ne mogu sebi priuštiti ni najbogatije države. Štoviše,treba nam reforma školstva, ali nam ne treba šuvarica jer ona nije stvarala ni zanatlije ni znanstvenike. Šuvarovi zanatlije su postali pravnici i ekonomisti, a takve neznalice su uzrok velike nezaposlenosti, stanja u DORH-u i sudstvu, te ekonomiji. Kakva stručnjakinja  je doktorica znanosti Vesna Pusić?

Kako  vidimo, Hrvatska stvara doktore znanosti koji se nigdje ne mogu zaposliti, a drugi poslovi su ispod njihove titule i ponosa. Pogledajmo koliko imamo nezaposlenih prometnika, komunističkih pravnika i ekonomista! Zašto ne stvaramo stručnjake koje traži tržište rada i koji dobivaju iskustvo tijekom školovanja,  a nakon školovanja i posao? Zašto ne osmislimo tržišnu i modernu reformu školstva jer danas novac poreznih obveznika se baca u bačvu bez dna? Koliko se pravih stručnjaka iselilo iz Hrvatske, posebice genetičara, a mnogi od njih su postigli velike rezultate kojima se divimo. To su oni iza čije diplome je stalo znanje i praksa, a najmanje kupljena diploma. Međutim, mi nismo imali istraživačke institute i nije bilo novca za najbolje znanstvenike. Nemamo to ni danas. Međutim, u Ruđeru je bilo mjesta za mediokritete.

Zašto sam počeo ovaj tekst sa Janicom pri kraju ćete shvatiti jer ću govoriti o jednom mladom hrvatskom fizičaru koji uopće nije fizičar jer fizika mu je samo hobi. Pa ni Tesla nikad nije završio fakultet, a kamoli doktorat, ali je civilizaciji olakšao život sa transformatorom. Zaboravimo srbijanske laži o Tesli koja ga uzdižu iznad Boga mada je bio obični smrtnik kao svi zemaljci. Međutim, sa transformatorom Tesla je potvrdio svoj bogom dan genij i zato mu hvala. Mnogi izumitelji su stvorili izume izvan njihovog zvanja.

Taj mladi Hrvat živi u SAD, a kako mu je fizika hobi, slobodniji je od doktora fizike –  dogmatičara. Fizičari – dogmatičari  su slični komunistima jer vjeruju da bi bez njih znanost nestala. Istina je pak da oni sputavaju napredak znanosti svojom dogmom jer čuvaju svoje pozicije. Oni nisu kreativni, a bez kreativnosti nema napredka. Čime  se onda bavi taj fizičar – hobist? Bavi se izumima jer to mu je pasija.

Nedavno je najavljeno otkriće gravitacijskih valova, ali, prema njegovim riječima,  nitko uopće nije objasnio zašto i kako svi ti valovi prolaze kroz središte cjeline, dakle, točku gdje sile mijenjaju svoje smjerove. Prema njegovom tumačenju fizike, fizika je cjelovita trodimenzionalna, a najmanje dvodimenzionalna znanost, dakle, fizika je cjelovita znanost koju današnji fizičari ne razumiju niti žele razumjeti. Njemu je jasna gravitacija i antigravitacija mada jako dobro zna da antigravitacija od razbijene stvari ne može stvoriti novu i istu stvar.

Međutim, po njemu antigravitacija zajedno sa gravitacijom može stvarati novu stvar ili pojave u prostoru i svemiru. Antigravitacija nosi poruku centara i stvara nove stvari ili novi život. Događa se novo rođenje. Gdje je centar na našem planetu? Sve je, dakle, u stalnoj ravnoteži i pokretu ako cjelinu  ne poremete vanjski uticaji. Dakle, gravitacija i antigravitacija moraju biti jednake i jedna drugu nadopunjuju. Da bi to ostvarili potrebna nam je polarnost ili dvojnost. Bez polarnosti i dvojnosti nema stvaranja. Gravitacija i antigravitacija su izvor energije i stvaranja.

Taj mladi fizičar je neke svoje izume nudio Hrvatskoj. Nije uspio jer hrvatskom politikom i znanošću upravljaju mediokriteti. No, možda ćemo se tom mladom zanesenjaku već sutra diviti, ali Hrvatska i Hrvati od toga neće imati nikakve koristi. Tko nam je kriv? Šačica komunističkih novinara i političara pod okriljem UDB-e i KOS-a, a koje je davno trebalo lustrirati. Njegovi izumi su najviše povezani sa energijom,  a sa takvim izumima Hrvatska i Hrvati su mogli bogato živjeti.  Međutim, takvo bogastvo se ne sviđa hrvatskim mediokritetima, a to su djeca komunističke srednje klase, dakle, djeca komunista, udbaša i jugoslavenskih vojnih oficira.

Na koncu, zbog svega navedenog mislim da će Janica biti izvrsna zamjenica ministra jer iza sebe ima različita i bogata iskustva i nije se izgubila u komunističkoj dogmi i lijenosti.

Sam Pusić

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari