Connect with us

Vijesti iz regije

Janša: ‘Antifa je globalna teroristička organizacija’

Objavljeno

-

isječak/Rmx

Slovenski premijer Janez Janša označio je militantnu ljevičarsku skupinu Antifa međunarodnim teroristima nakon nasilnih napada u Francuskoj tijekom vikenda, prenosi rmx.news.

“Antifa je globalna teroristička organizacija. Podržan kapitalom financijskih špekulanata koji profitiraju na račun kaosa uzrokovanog djelovanjem Antife”, napisao je u nedjelju na Twitteru.

Janša je reagirao na video post koji prikazuje ljevičarsko nasilje na događaju s Ericom Zemmourom. Eric Zemmour popularni je konzervativni autor i komentator za kojeg se očekivalo da će se kandidirati za predsjednika na predstojećim izborima.

 

Prema izvješću lista Le Figaro, oko 600 krajnje lijevih ekstremista bilo je u subotu u Nantesu na prosvjedu protiv Zemmoura. Neki su skandirali Zemmourovu smrt i vodili ulične bitke s policijom.

Janša, predsjednik Slovenske demokratske stranke (SDS), poznat je po svojim konzervativnim stavovima. Usko je povezan s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

U prošlosti je potpredsjednica Europskog parlamenta Katarina Barley (SPD) oštro kritizirala Janšu. U lipnju je, primjerice, izrazila zabrinutost zbog slovenskog predsjedanja Vijećem EU-a i optužila Janšu da je poduzeo mjere protiv neugodnih medija u njegovoj zemlji.

Janša nije prvi šef vlade koji je optužio Antifu za terorizam. U svibnju prošle godine bivši američki predsjednik Donald Trump najavio je da će ljevičarske ekstremističke skupine svrstati u terorističke organizacije.

narod.hr/rmx.news

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari