Pratite nas

Komentar

Jasen Mesić: Istjerati na čistac poslovanje HRT-a

Objavljeno

na

Saborski zastupnici u petak su se podijelili oko izvješća Nadzornog odbora HRT-a za 2014. – oporba je nelogičnim ocijenila stav Vlade da izvješće novog NO-a treba odbiti zbog lošeg rada tog tijela u ranijem sastavu, na što su vladajući uzvraćali da raniji NO nije razriješen zbog lošeg rada, nego zbog prijedloga da se razriješi bivšeg glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana.

[ad id=”93788″]

Izviješće je zastupnicima podnio predsjednik NO HRT-a Šenol Selimović, koji je ponovio kako aktualni sastav odbora nema zakonske mogućnosti ocijeniti rad HRT-a u razdoblju u kojem su u tom tijelu sjedili drugi ljudi. Svojim nastupom nije, međutim, uspio uvjeriti saborsku većinu.

“Vi ste sastavili izvješće kao za malu djecu, a ne za Hrvatski sabor, bez obzira na vaš mandat”, spočitnuo je Selimoviću HDZ-ov Josip Đakić, dok njegov stranački kolega Ivan Šuker smatra kako bi “bilo dobro vidjeti, od onih milijardu i 300 milijuna okvirno od pristojbe, koliko se stvarno utroši sukladno ugovoru s Vladom RH, a koliko je tih novaca završilo negdje drugdje”.

Stazić: Tragikomedija je odbiti izvješće novog NO-a zbog propusta starog

Odbijanje izvješća novog Nadzornog odbora zbog propusta starog, SDP-ovac Nenad Stazić naziva tragikomedijom. “Mi ćemo, naravno, glasovati protiv tako glupog, nesuvislog zaključka kakav se predlaže, jer on je nelogičan, on je stupidan, on će ući u anale političke gluposti”, kazao je Stazić.

HDZ-ov Jasen Mesić uzvratio mu je, međutim, da je odbijanje izvješća poruka da će se na čistac istjerati poslovanje HRT-a. “Zaista se bojimo je li u tom dubokom žbunju raznoraznih tragikomedija, zabavnih show programa, a i to smo mogli vidjeti od prošle uprave HRT-a, eksperimentalnog teatra i performansa, što se zapravo iza toga krije”, kazao je Mesić.

Oporbeni zastupnici strahuju i da je odbijanje izvješća “artiljerijska priprema” za smjenu sadašnjeg Nadzornog odbora nakon manje od godinu dana mandata.

“Motiv je da trenutni vladajući interes na Hrvatskoj radio-televiziji okrunite kadrovskim smjenama, kako bi nova garnitura vladala javnim servisom”, ustvrdio je SDP-ov Josip Leko, koji smatra da je nakon 25 godina vrijeme da se stane na kraj takvoj praksi.

Glavaš: Pokažite dobru volju i pustite ovaj NO da radi svoj posao

Istog je mišljenja i HDSSB-ov Branimir Glavaš. “Prestanite se ponašati kako ste se i vi i oni ponašali 25 godina. Svake četiri godine smjenjivati prvo sve na Hrvatskoj televiziji. Pokažite dobru volju i ostavite ovaj nadzorni odbor da radi svoj posao”, rekao je Glavaš.

Jasen Mesić podsjetio je, međutim, da je 2010. godine donesen Zakon o HRT-u koji je tražio politički konsenzus. “To je bio pokušaj i iskorak da se opozicija i pozicija moraju usuglasiti. To nastojanje i ta želja da Hrvatska radiotelevizija stvarno bude ogledalo svih, i lijevih i desnih, i centralnih i gornjih i donjih je propao naprasnom izmjenom zakona iz 2012.”, rekao je.

Zastupnici će se u saborskim klupama ponovo okupiti u srijedu, kada je na dnevnom redu rasprava o konačnom prijedlogu izmjena Zakona o zaštiti od buke.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Tihomir Dujmović: Ovo je bilo više od nogometa, Hrvatska je pokazala svoje istinsko nacionalno lice

Objavljeno

na

Objavio

Fah/Ilustracija

Budućnost ovoj državi i naciji je zagarantirana!

Hrvatska je eksplodirala od nacionalnog zanosa kakvog moderna povijest ne pamti. Ovo se još nikada nije dogodilo!

Ali, znate ne radi se ovdje samo o nogometu, najvažnija sporedna stvar na svijetu je tek povod za ovu poravu renesansu hrvatstva koje je nacija doživjela, piše Tihomir Dujmović.

Svega tu ima najviše iskrene, ali upornim političkim djelovanjima zatomljene, nepatvorene nacionalne emocije, ali i prkosa i otpora, nagomilanih frustracija koje traju od 3 sijecnja 2000 godine, do današnjeg dana!

Ovu erupciju hrvatstva gdje god je mogla zatomljivala je najprije Račanova vlast. Sanader se hvalio ni manje ni više negoli u sred Londona da je smanjio hrvatski nacionalizam. Nešto slično je govorio i Plenković. Josipović kao i Mesić nikad nisu zakoračili na nogometnj stadion jer se njima to sve skupa gadi!

Milanović je tvrdio da je Hrvatska slučajna država a danas jedan Beljak vulgarnim riječima prati želju nogometaša da im pjeva Thompson! Biti protiv Thompsona znači biti protiv pola milijuna Hrvata koji su pripremili neviđeni spektakl!

I još more drugih poniženja, od haških do Pupovčevih, sve se to slilo u jedan veliki balon frustracija koje su zajedno sa najvećim mogućim oduševljenjem koje nacija ovih dana proživljava, doslovno eksplodirale! Ta glad za iskrenim nacionalnim osjećajima koje politika kroti gdje god može, to je zajedno sa sjajnim vatrenima dovelo pola milijuna Hrvata na ovaj povijesni doček!

Ovo je dakle bilo više od nogometa, Hrvatska je pokazala svoje istinsko nacionalno lice, to more mladosti koje grca u suzama pjevajući Domovini, to je spokojan signal da je budućnost ovoj državi i ovoj naciji zagarantirana.

Tihomir Dujmović

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Glasnović: Vratili ste ponos i radost našoj Naciji i Domovini diljem svijeta

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Anadolija

Čestitka izborniku Daliću, našim nogometašima i cijelom stožeru na vrhunskom djelu i uspjehu, čime ste zadivili cijeli svijet i pronijeli slavu Hrvatske Domovine!

Primjerom ste pokazali svima kako se voli Domovina, kako se s vjerom u Boga, iskrenim zajedništvom i gorljivim trudom mogu postići najveći uspjesi.

Vratili ste ponos i radost našoj Naciji i Domovini diljem svijeta. Hvala vam u ime svih koji su je u krvi i znoju stvarali. I vi ste naš ponos i dika, uzor sinovi Domovine!

Vrhunska izvedba, vrhunski uspjeh!

Bog i Hrvati!

vaš Željko Glasnović, general u mirovini i saborski zastupnik

 

IMA NEŠTO VRJEDNIJE OD ZLATA, A TO STE VI, VATRENI!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori