Pratite nas

Komentar

Jasen Mesić: Istjerati na čistac poslovanje HRT-a

Objavljeno

na

Saborski zastupnici u petak su se podijelili oko izvješća Nadzornog odbora HRT-a za 2014. – oporba je nelogičnim ocijenila stav Vlade da izvješće novog NO-a treba odbiti zbog lošeg rada tog tijela u ranijem sastavu, na što su vladajući uzvraćali da raniji NO nije razriješen zbog lošeg rada, nego zbog prijedloga da se razriješi bivšeg glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana.

[ad id=”93788″]

Izviješće je zastupnicima podnio predsjednik NO HRT-a Šenol Selimović, koji je ponovio kako aktualni sastav odbora nema zakonske mogućnosti ocijeniti rad HRT-a u razdoblju u kojem su u tom tijelu sjedili drugi ljudi. Svojim nastupom nije, međutim, uspio uvjeriti saborsku većinu.

“Vi ste sastavili izvješće kao za malu djecu, a ne za Hrvatski sabor, bez obzira na vaš mandat”, spočitnuo je Selimoviću HDZ-ov Josip Đakić, dok njegov stranački kolega Ivan Šuker smatra kako bi “bilo dobro vidjeti, od onih milijardu i 300 milijuna okvirno od pristojbe, koliko se stvarno utroši sukladno ugovoru s Vladom RH, a koliko je tih novaca završilo negdje drugdje”.

Stazić: Tragikomedija je odbiti izvješće novog NO-a zbog propusta starog

Odbijanje izvješća novog Nadzornog odbora zbog propusta starog, SDP-ovac Nenad Stazić naziva tragikomedijom. “Mi ćemo, naravno, glasovati protiv tako glupog, nesuvislog zaključka kakav se predlaže, jer on je nelogičan, on je stupidan, on će ući u anale političke gluposti”, kazao je Stazić.

HDZ-ov Jasen Mesić uzvratio mu je, međutim, da je odbijanje izvješća poruka da će se na čistac istjerati poslovanje HRT-a. “Zaista se bojimo je li u tom dubokom žbunju raznoraznih tragikomedija, zabavnih show programa, a i to smo mogli vidjeti od prošle uprave HRT-a, eksperimentalnog teatra i performansa, što se zapravo iza toga krije”, kazao je Mesić.

Oporbeni zastupnici strahuju i da je odbijanje izvješća “artiljerijska priprema” za smjenu sadašnjeg Nadzornog odbora nakon manje od godinu dana mandata.

“Motiv je da trenutni vladajući interes na Hrvatskoj radio-televiziji okrunite kadrovskim smjenama, kako bi nova garnitura vladala javnim servisom”, ustvrdio je SDP-ov Josip Leko, koji smatra da je nakon 25 godina vrijeme da se stane na kraj takvoj praksi.

Glavaš: Pokažite dobru volju i pustite ovaj NO da radi svoj posao

Istog je mišljenja i HDSSB-ov Branimir Glavaš. “Prestanite se ponašati kako ste se i vi i oni ponašali 25 godina. Svake četiri godine smjenjivati prvo sve na Hrvatskoj televiziji. Pokažite dobru volju i ostavite ovaj nadzorni odbor da radi svoj posao”, rekao je Glavaš.

Jasen Mesić podsjetio je, međutim, da je 2010. godine donesen Zakon o HRT-u koji je tražio politički konsenzus. “To je bio pokušaj i iskorak da se opozicija i pozicija moraju usuglasiti. To nastojanje i ta želja da Hrvatska radiotelevizija stvarno bude ogledalo svih, i lijevih i desnih, i centralnih i gornjih i donjih je propao naprasnom izmjenom zakona iz 2012.”, rekao je.

Zastupnici će se u saborskim klupama ponovo okupiti u srijedu, kada je na dnevnom redu rasprava o konačnom prijedlogu izmjena Zakona o zaštiti od buke.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Plenković Beljaku: Gospodine Beljak, Pa kud baš vi o temama kaznenih djela…

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je da je Plenković sve mlađi i mlađi te da se vidi da mu funkcija godi. Pitao ga je kako se osjećao u društvu, kako je rekao, stvoritelja privatizacijske pljačke HDZ-a devedesetih godina na promociji “uzničkih memoara” bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

– Pa kud baš vi o tim temama kaznenih djela, uzničkih refleksija? Kud baš vi? – rekao je Plenković, dodajući da Beljak vrlo bezobrazno aludira na način na koji je Vlada riješila krizu u Agrokoru.

Rekao je Beljaku da pita zaposlenike Agrokora jesu li sretni što imaju plaću i radno mjesto, što je proces potvrđen na Visokom trgovačkom sudu… Na kraju je rekao da je Beljak HSS kao “lijepog partnera” u Europskoj pučkoj stranci transformirao do neprepoznatljivosti.

– Žao mi je zbog vaše reakcije, iskreno, ja sam vas pohvalio, žao mi je što ste nervozni i idete odgovarati na jedan vrlo iritantan i bezobrazan način – rekao je Beljak. …

Predstavljena knjiga Martine Dalić: ‘Agrokor: Slom ortačkog kapitalizma’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Pupovac čestitao Vučiću na ‘Pobedi u prvom svetskom ratu’!

Objavljeno

na

Objavio

Notorni Milorad Pupovac, kako javlja Tanjug, a prenosi beogradski Blic, u čestitci u ime ‘Srpskog narodnog veća’ napominje kako je “srpska vojska uz ogromne žrtve, kako vojničke tako i civilne, izvojevala jednu od najvećih pobeda tog rata”, piše Velimir Bujanec

Pupovac u čestitci ne skriva sreću i ponos što je nakon 1. svjetskog rata stvorena Jugoslavija: “Verujemo da je ovo prilika da se setimo svega onog što je ta pobeda donela, što je nakon nje stvoreno…”

U svakom slučaju, ta “pobeda” Hrvatima je donijela 137.000 mrtvih domobrana i još 109.000 civilnih žrtava. Civili su najviše umirali od tzv. španjolske gripe, a naši ratnici na bojištima od Galicije do Soče. Najviše hrvatskih domobrana izginulo je na srbijanskom bojištu, čuvajući granicu Monarhije na Drini, no Pupovcu nije palo na pamet sjetiti se i tih žrtava.

Ipak, ono najgore što je Hrvatima ta “pobeda” donijela je tamnica hrvatskog naroda – Jugoslavija, u kojem je zbog srbijanskog i komunističkog terora protjerano i pobijeno na stotine tisuća naših ljudi.

Jedino što Tanjug nije javio – je li Pupovac čestitao Vučiću samo u ime SNV-a ili možda i u ime hrvatsko-srpske koalicije SDSS-HDZ-HNS, komentirao je Velimir Bujanec.

U spomen na pale hrvatske vojnike u Prvom svjetskom ratu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari