Connect with us

Politički rentgen

Jasenovac je bio i ostao najveća srpska laž u povijesti!

Objavljeno

on

….Komemoriranje jasenovačkim lažima bez ikakve sumnje je slabljenje međunarodnog položaja Republike Hrvatske, jer priznavanje preuveličanih zločina koji se nisu nikada dogodili u takvom broju , podilaženje Srbiji, govori o Hrvatskoj sve, kao državi bez ikakvog karaktera. A država bez karaktera može postojati ali…..

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Jasenovac je klasičan srpski mit koji velikosrpskoj politici koristi za proizvod mržnje protiv svega hrvatskog, jučer, danas i sutra, a ta proizvedena mržnja drži srpski narod u latentnoj mobilizaciji koja se već više puta pretvorila u zločine i u krvavi rat protiv svake ideje hrvatske državnosti i pretvorit će se opet ako im to budu dozvolile okolnosti. Srbija nije nikada odustala od stvaranja velike Srbije, a kao glavni dokaz da na to imaju prirodno pravo, upravo im služi jasenovačka laž!

Da je Jasenovac najveća laž u povijesti koja nedirnuto egzistira, da je mnogostruko uvećan broj žrtava Jasenovca nije potrebno posebno dokazivati, jer to znaju baš svi koji su komemorirali toj srpsko-jugoslavenskoj laži, od Ognjena Krausa, Stjepana Mesića, Zorana Milanovića, Milorada Pupovca, Franje Habulina pa sve do Andreja Plenkovića.

Svi recentni komemoranti jako dobro znaju, da će sve dok egzistira jasenovačka laž, Srbija imati izgovor zbog kojega si je dala za pravo napasti Hrvatsku, poharati gradove i sela, sravniti sa zemljom Vukovar, pobiti ranjenike, žene, djecu, starce i ne birajući sredstva pobiti sve što im je stalo na osvajačkom putu. Vukovar je bio ustaški, Dubrovnik je bio ustaški, Zagreb je bio ustaški, Osijek je bio ustaški, a dokaz da je 1991. stvarana ustaška Hrvatska je upravo Jasenovac kao najveća povijesna laž.

Pod izlikom da spašavaju srpsku nejač od ustaških koljača krenuli su ognjem, mačem i kamom 1991., na sve hrvatsko što se miče. I krenut će opet, ako se mi bespogovorno nastavimo klanjati njihovoj notornoj laži, jer klanjanje tim lažima znači priznanje da su te laži istina! Antihrvatskoj propagandi, potrebno je na znanstveno najprecizniji način izbiti taj „argument“ iz ruku, ne pristajući na bilo kakve paušalne procjene i licitiranje stradalnicima na području Jasenovca i to je prvorazredna zadaća svake odgovorne hrvatske politike!

Najveća srpska laž u povijesti o Jasenovcu, ne samo da neupitno egzistira, već se toj laži svake godine u travnju klanjaju naši državni prvaci koji nam svojim licemjerstvom, kukavičlukom i oportunizmom sugeriraju da valjda i mi prihvatimo tu laž, tu nametnutu stigmu na plećima vlastite nacije i da se bez ikakve reakcije pomirimo sa sudbinom koja je čini se nepromjenjiva. Kada bi Hrvatska imala pravog državnika, bio to Milanović ili Plenković, tada ni jedan od njih ne bi ni slučajno imao pravo komemorirati lažima koje teško opterećuju hrvatsku prošlost, sadašnjost i budućnost.

Komemoriranje takvim lažima nije ništa drugo doli priznanje istih, što je u svojoj biti etička veleizdaja hrvatskih nacionalnih interesa i još više od toga. Ako predsjednik Milanović koji je ujedno vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske kaže da je Jasenovac kontroverzna tema, a ne kaže kristalno jasno zašto je kontroverzna, a ne kaže da srpska propaganda i jugoslavenski historiografi lažu, onda on nije ni predsjednik ni vrhovni zapovjednik.

Rušenje mita o Jasenovcu trebala bi biti najvažnija strateška obrambena tema u svim vojnim i povijesnim uđbenicima.
Nasuprot tome, pristanak na jasenovačke laži, pristanak na klanjanje toj kontroverzi i koristiti to u politikantske svrhe, strateška je veleizdaja u vojnom smislu i slabljenje obrambene moći Republike Hrvatske pred nekom mogućom novom najezdom s istoka, jer Hrvatskoj jedino s istoka prijeti latentna osvajačka opasnost.

Neupitno komemoriranje jasenovačkim lažima bez ikakve sumnje je slabljenje međunarodnog položaja Republike Hrvatske, jer prešutno priznavanje preuveličanih zločina koji se nisu nikada dogodili u obimu kako to tvrdi srpska propaganda i jugoslavenski historiografi, je podilaženje i vjetar u leđa Srbiji, a to govori o Hrvatskoj sve kao državi bez ikakvog karaktera. A država bez karaktera može postojati, može jedno vrijeme egzistirati, ali pitanje je hoće li opstati i stvoriti relevantan međunarodni ugled! Umjesto međunarodne medijske strategije znanstvenog razotkrivanja srpskih mitova i laži hrvatska politika prepušta Srbima inicijativu njihove laži, dok naša veleposlanstva šute kao zalivena.

Je li itko od vas i bilo tko drugi u javnom životu primijetio, da je bilo koji od uglednih hrvatskih novinara suradnika stranih agencija, bilo kada problematizirao srpsku povijesnu laž o Jasenovcu? Naravno, to nije nitko primijetio, jer nitko od njih to nije ni problematizirao, već naprotiv, svojim su prešutnim stavovima redovito bili na strani najvećih srpskih laži u povijesti, ili su te laži jednostavno prešutjeli.

I dok se naši vrli državni prvaci bespogovorno klanjaju srpskim mitomanskim lažima i ponašaju se kao cirkuski medvjedi koje za uzicu svake godine neka nevidljiva tajna ruka kao pučkoškolce dovede u Jasenovac, u isto vrijeme Aleksandar Vučić u Srbiji otvara velebnu izložbu u „Istorijskom muzeju Srbije“ pod nazivom: „Sveti novomučenici jasenovački u svetlosti Vaskrsenja“! Naravno osnovna je teza da je u Jasenovcu pobijeno preko milijun Srba! Bez ikakve sumnje, Vučić će s otvaranja te izložbe uprijeti tri prsta prema Hrvatskoj i kazati bolnu istinu. „ Eto, ceo državni vrh Republike Hrvatske danas se klanja pobijenim Srbima i nije li to dokaz da mi govorimo istinu!? O genocidu nad srpskim narodom zna ceo svet“!

Kristalno je jasno da Vučić ovom manifestacijom pretvara „Istorijski muzej Srbije“ u svojevrsni srpski Yad Vashem, čime šalje poruku u svijet da je hrvatski genocid nad Srbima usporediv s Holokaustom, ili je još veći nego genocid od Holokausta.

Dok je Auschwitz simbol genocida protiv Židova, Jasenovac je simbol genocida protiv Srba! Jedini je problem što je Auschwitz istina, Auschwitz stoji kao dokaz monstruoznim zločinačkim metodama, a Jasenovački logor je srušen do temelja i postoji samo na lažiranim maketama, kao što su lažirani jasenovački zločini koji nisu ni blizu onim brojevima kako to uspješno lažu srpski umjetnici laži, jučer s ideologom Dobricom Ćosićem na čelu, a danas s Vučićem kao njegovim izvršiteljem i slugom.

Kada se o srpskim mitovima i lažima licemjerno šuti, onda se te laži multipliciraju i šire kao kuga, pa je tako jedna od izvedenica jasenovačkog mita laž o 10 000 ubijene srpske djece u ustaškim dječjim logorima, koji zapravo nisu nikada postojali. Naprotiv, nije ubijeno 10 000 srpske djece nego je još daleko više ratne siročadi spašeno i to uz veliku pomoć institucija NDH i blaženog Alojzija Stepinca. Hrvatska šutnja o srpskim lažima apsolutno je kriva što je Alojzije Stepinac umjesto pravednikom među narodima proglašen ustaškim zločincem. Nije li to čin veleizdaje i pravi zločin protiv vlastitog naroda?

Hrvatski državni prvaci mogu i moraju komemorirati u Jasenovcu isključivo svim ubijenim i poginulim osobama na jasenovačkom području od 1941. do 1950. i to se mora javno kazati svake godine. To je jedina istina, to je jedino pravedno i pošteno! Mogu i moraju komemorirati isključivo istini, a ne srpskoj laži, a istina je da broj jasenovačkih žrtava od ’41. do ’50. nije nikada precizno utvrđen.

Notorna je tajna da se vjerodostojan spisak svih logoraša Jasenovca, mrtvih i onih koji su preživjeli nalazi u arhivama Republike Hrvatske, kao što je notorna istina da moderna forenzička znanost i bez tih tajnih dokaza, može vrlo brzo i jednostavno ustanoviti broj umrlih i njihov identitet. Svako odgađanje istine etička je veleizdaja hrvatskih nacionalnih interesa, a svaka veleizdaja se ponovo može pretvoriti u more prolivene hrvatske krvi.

Jasenovac ne treba srušiti, Jasenovac mora i nadalje egzistirati kao spomenik isključivo istinito utvrđenom broju žrtava jednog zločina u kontekstu groznog Drugog svjetskog rata i još groznijeg poraća. Jasenovački cvijet mora biti još veći i ljepši, ali kao spomenik največoj srpskoj laži u povijesti. Spomenike ne treba rušiti, treba ih graditi na istini! Hrvatskoj još uvijek nedostaje velebni spomenik istini o Bleiburškim žrtvama križnih puteva, spomenik najvećem genocidu nad Hrvatima u povijesti, spomenik istini koja oslobađa!

Kazimir Mikašek-Kazo

 

* Mišljenja i stajališta iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju nužno odražavati stajališta portala

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari