Connect with us

Politika

Lovro Kuščević: Jasno mi je zašto je SDP protiv Vatikanskih ugovora, ali me začuđuje HSS!

Objavljeno

-

I politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević istaknuo je da HDZ neće i ne želi podržati reviziju tzv. Vatikanskih ugovora:

– Katolička Crkva važan je i poželjan čimbenik u hrvatskom društvu i društveni partner. Njen rad treba podržavati, a ne otežavati.

Dodao je da ga stajalište SDP-a o tom pitanju uopće ne čudi, jer oni samo provode politiku koju im je u naslijeđe ostavio Savez komunista, partija iz koje su proistekli:

– Začuđuju me, međutim, Amsterdamska koalicija i HSS. HSS je upravo stranka čiji je najpoznatiji slogan „Vjera u Boga i seljačka sloga“!?! Ali, to svjedoči o njihovoj vjerodostojnosti.

Dodao je i da bi volio da se svi politički akteri u Hrvatskoj očituju o tom pitanju, posebno Zlatko Hasanbegović.

Kuščević je komentirao i spin o „unutarstranačkim izborima već najesen“:

– Izbori u HDZ-u predviđeni su u redovitom terminu 2020. i vrh stranke ne razmišlja o prijevremenim izborima. Lidera kao Andreja Plenkovića dugo nisu imali – on će pobijediti na svim izborima!

Što se tiče najavljene SDP-ove interpelacije o radu Vlade u svezi s nabavkom borbenih aviona, i tu je politički tajnik HDZ-a bio jasan:

– Vlada je prihvatila izvješće Ministarstva obrane. Cijeli je postupak vođen transparentno, na hrvatskoj strani nema odgovornosti. Jasno je tko nije pribavio odobrenje koje je trebao pribaviti. Naravno da ćemo u Hrvatskom saboru obraniti i naš stav i ministra Damira Krstičevića!

Na pitanje je li znao da je Zaklada Rhema bila donator referendumskih inicijativa, odgovorio je da nije:

– I to je samo još jedna potvrda da se Zakonom o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe treba urediti ne samo financiranje političkih stranaka, nego i referendumskih inicijativa. Tvrde da govore „u ime naroda“, a po svaku cijenu žele spriječiti da narod zna tko oh financira!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas