Pratite nas

Komentar

Javna mnijenja i mišljenja

Objavljeno

na

Svako malo pročitamo ili čujemo izvješće o najnovijem stanju nacije iz pera gospodina Begića i njegove agencije. Imao sam veliki užitak i osobno upoznati gospodina Begića i uvjeriti se u njegove nepokolebljive građanske kvalitete pa bi sumnja u nekakvo napuhavanje propitkivanja bila deplasirana.

Kao i najveći dio hrvatskih građanskih djelatnika gospodin Begić i njegova agencija imaju nezamjenjivu ulogu u kreiranju javnog osjećaja.

promocija_plusOni su javni prozor u utrobu građanina i građanke. Čim građanin prdne Begić mjeri, ako građanka ima proljev agencija promocija uhvati i nosi na analizu na Pantovčak, u sabor ili u HRT.

Toj analizi dodaju svoj neki plus i imamo onda proizvod koji se zove promocija plus (promocija ideja plus aditiv po potrebi). Nomen est omen. Za one koji ne znaju ruski: agitprop.

Naši novinari su nadaleko i naširoko poznati kao oni koji uvažavaju glas naroda. uglavnom odgojeni na jaslama socrealizma, oni se i dan danas pobune ako nekomu padne napamet ne misliti onako kako su oni, kao lakmus poželjnoga, sebi zamislili.
Nakon objave analiza nastupaju dežurni svećenici intelektualne religije bez Boga, objašnajvaju, pojašnajvaju i dodaju aditive.
Nekadašnji profesori ONO i DSZ, marksizma i samoupravljanja nastupaju u svoj svojoj veličini i pojašnajvaju narodu što misli i kamo pametne laste lete, a crne vrane smjeraju.

Jučer je, konačno nakon male piš pauze, Karamarko na vrhu nepopularnosti, a drug predsjednik Josipović, nakon serkanja po mračnjačkoj tvornici lutkica, uvjerljivo vodi.
Milanović se digao iznad Karamarka, zahvaljujući historijskom NE prosvjedima, ali i dalje čvrsto drži svoju poziciju neumoljivog nacionalnog juneta kojemu se ne ore njiva, ali zato govedima objašnajva da u njegovoj postsocijalističkoj močvari raste najbolja trava.

Jučerašnje objavljivanje istraživanja javnog mnijenja, barometra građanskih promišljanja, je donijelo i poprilično jasno objašnjenje zašto je Karamarko opet najnepopularniji.

Analiza je pokazala da je nezamjenjiva u povezivanju promotivnih djelovanja i dodavanja onoga što je važno u svakodnevnom političkom diskursu.

Koji je to razlog za neočekivanu promjenu pozicija u nepopularnom dvojcu? Pitate se? I ja sam se pitao i dobio odgovor. Odgovor leži pod šatorom.

Ovih dana je prosvjed invalida pa je bilo očekivano da se i promocija uključi u raspravu. Još nije objavljen datum održavanja predsjedničkih izbora pa je taman da narodu pokaže kamo smjera njegova glava.

Oni koji se bave psihološkim trikovima znaju da promotori poznaju metodu takozvane socijalne solidarnosti ili socijalnog pritiska.
Kad uhvatim malo vremena, pisat ću o tome.

profesionalBez ikakavog očitog dokaza za svoje teze Begić je, navodno, rekao novinarima da je osnovni razlog ponovne Karamarkove pozicije na dnu ljestvice njegova potpora braniteljima invalidima.
Evo i meni pada popularnost otkad javno podupirem ratnike.

Objašnjava Begić novinarima, po izjavi HRT-a, da su građani očito osudili ove neprijateljske tendencije u našem društvu. Narodi i narodnosti su prepoznali mračnjačke (kara) namjere klimavog šefa opozicije i u anketi gospodina Begića izrazili svoje odlučno NE potpornicima i podupirateljima ovoga neprijateljskog čina u kojemu invalidi u vojnim odorama, kojeg li crimena, traže na cesti da odstupi legalno postavljeni ministar branitelja.

Dobili smo konačno potvrdu da narod osuđuje one koji podupiru invalide. Begić je samo napravio ono što rade svi građanski intelektualci, tražio narod da mu potvrdi ono što ti isti znaju, dodao mali plus i dobio tjedno izvješće za operativne potrebe.

Da bih provjerio je li Begić u pravu, ne u odnosu na Karamarkovu popularnost, nego u odnosu na razloge te nepopularnosti, zaputio sam se opet pod Šator.

Kad tamo još uvijek ista situacija. Ratnicima svejedno što misli Karamarko i drugi političari, nekakvi građani, oprostite očito Hrvati i Hrvatice, dolaze, donose pite, osmijeh, kolače, kavu, sir, pršut, kulen i sve što misle da herojima treba.

Odoh začuđen. Čudna neka logika, velim si. Kako to da svaki dan susrećem samo one koji misle da je ova vlada nesposobna, projugoslavenska i nenarodna?

No našao sam objašnjenje. Ja sam vjerojatno jedan od onih mračnjaka, tip koji ima prvo bijelo polje u očima pa ne mogu jasno sagledat kompleksnost društvenih zbivanja, ne vidim većinu koja podupire druga predsjednika i najsposobniju vladu od Neanderthala do Karamarka, a osuđuju ratnike.

Ta većina je očito svaki tjedan kod Begića na telefonu, možda im je zato drug Milanović nabavio pametne telefone.

Kao što jučer reče njemački simbol otpora protiv komunizma u njemačkom Bundestagu, umjetnik i pjevač W. Biermann:

“Svjestan sam da u ovoj kući ima još uvijek sramotnih predstvnika onog zločinačkog sustava koji smo prevladali”.

P.S. Hrvatska nema ni svog Biermanna, ni svoj sabor, a bome nije ni pri sebi.
P.P.S. Bierman bi kod nas bio osuđen i dan danas, možda ne sudski, al javno. Mi smo ipak država “Poropaganda plus – standard minus”.

Vinko Vukadin

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Mrtav može biti opasniji nego živ…

Objavljeno

na

Objavio

Film Franca Zaffirelija
Isus iz Nazareta
najbolji mi je ikada napravljen film o događajima opisanim u Evanđelju .

Najintrigantniji lik iz pozadine je Zerah.
Ambiciozni lik.

U dobrim odnosima sa Rimom, Velikim Vijećem i Herodom .
Njemu Juda odaje Isusa.
On nadzire svaki mogući korak do konačne presude.
Na kraju..

On traži od Rimljana da čuvaju grob.
Na to ga pita rimski časnik:

Dobro, kakva vrsta čovjeka si ti ?
Zar ti njegova smrt nije dovoljna ?
Na to mu Zerah odgovara.
Mrtav može biti opasniji nego živ .

U jutro ulazi u grob .
I nalazi ga praznim .

….
tek sada počinje, tek sada počinje …
Zadnje su njegove riječi .

Iako je došašće, neke korizmene slike i kvote zaokupljaju mi um ..
Svaka sličnost sa stvarnim događajima samo je slucajna

dr. Gordana Zelenika

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Miro Kovač: Ne znam na temelju čega Slovenija može tužiti Hrvatsku

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku i međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač rekao je u subotu kako ne zna na temelju čega Slovenija misli tužiti Hrvatsku zbog neimplementacije arbitražnog sporazuma istaknuvši kako je jedini put da Slovenija i Hrvatska bilateralno razgovaraju kako riješiti granični spor.

“Ne znam kako Erjavec misli tu tužbu obrazložiti i na temelju čega bi tužio Republiku Hrvatsku. Radilo se o dvostranom sporazumu između dviju strana – Hrvatske i Slovenije, koji je s hrvatske strane raskinut jer je Slovenija htjela  prevariti Hrvatsku. To je sve iza nas i želim vidjeti taj dokument i način na koji Erjavec misli tužiti Hrvatsku”, rekao je Kovač novinarima upitan kako komentira izjave šefa slovenske diplomacije Karla Erjavca koji je u petak ponovio da će Slovenija tužiti Hrvatsku zbog neimplementacije arbitražnog sporazuma.

Na novinarski upit bi li Hrvatskoj bilo prihvatljivo posredništvo koje nudi Europska komisija, istaknuo je kako je jedini put da Slovenija i Hrvatska bilateralno razgovaraju kako riješiti granični spor.

“To možemo samostalno, a ako netko misli dati nekakav prijedlog, on je dobrodošao. Međutim, samo su dvije strane relevantne, a to su Hrvatska i Slovenija”, rekao je Kovač novinarima nakon komemoracije utemeljitelju HDZ-a i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu uoči 18. godišnjice smrti.

Kovač je podsjetio i na svoj prijedlog da se do rješenja graničnog spora napravi sporazum o upravljanju Savudrijskom valom. Istaknuvši kako nema rješenja bez Hrvatske, rekao je kako je  jedino rješenje da “Hrvatska i Slovenija sjednu i dogovore režim u Savudrijskoj vali i dugoročno riješe granični spor”.  (Hina)

Karl Erjavec: Slovenija priprema tužbu protiv Hrvatske

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari