Connect with us

Javna rasprava o povijesnom Zakonu o Gradu Širokom Brijegu

Objavljeno

on

sirokibrijeg4

Široki Brijeg

Javna rasprava o Prijedlogu zakona o Gradu Široki Brijeg održat će se u Općinskoj vijećnici u petak 6. lipnja 2014. s početkom u 12 sati. Pozivaju se općinski vijećnici, predstavnici mjesnih zajednica, nevladinih organizacija, javnih poduzeća i ustanova, te svi zainteresirani da sudjeluju u raspravi uz mogućnost postavljanja upita, te podnošenja prijedloga, primjedbi i mišljenja na Prijedlog zakona.

S obzirom da je Široki Brijeg sjedište Zapadno-hercegovačke županije (članak 5. Ustava), pa samim time ispunjava kriterije iz članka 5. stavka 3. Zakona o načelima lokalne samouprave, Općinsko vijeće Široki Brijeg je na svojoj sjednici održanoj 31.  srpnja 2013. godine, donijelo Odluku, ispunjene su zakonske pretpostavke za donošenje Zakona o uspostavljanju Grada Široki Brijeg. Općinsko vijeće Široki Brijeg, dakle, inicira da Parlament Federacije Bosne i Hercegovine u okviru svoje nadležnosti donese navedeni Zakon.

Prijedlog zakona će predstaviti prof. dr. Mirko Pejanović zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i član Ustavnog povjerenstva, prof. dr. Sead Dizdarević tajnik Ustavnog povjerenstva, te predstavnik Federalnog ministarstva pravde.

Prijedlog zakona o Gradu Široki Brijeg možete preuzeti OVDJE

sirokibrijeg.ba/kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari