Pratite nas

Promo

Javnozdravstvena akcija u ljekarnama povodom Svjetskog dana dijabetesa

Objavljeno

na

Povodom obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa u srijedu 14. studenog 2018. Hrvatska ljekarnička komora pokrenula je javnozdravstvenu akciju kojoj su se pridružile i Ljekarne srce, Ljekarne Osječko-baranjske županije. Partneri u provođenju ove akcije su Hrvatsko farmaceutsko društvo i Hrvatski savez dijabetičkih udruga.

Javnozdravstvena akcija usmjerena je na savjetovanje pacijenata o bolesti i orijentaciono mjerenje šećera u krvi, kao prevencija metaboličkih i kardiovaskularnih bolesti koje su još uvijek prvi uzrok smrtnosti i zdravstvenih komplikacija u Republici Hrvatskoj. Nakon održavanja akcije prikupit će se anonimni numerički podatci – rezultati mjerenja u ljekarnama. Prikupljanje ima za cilj formirati zajednički izvještaj pod naslovom „Što hrvatski ljekarnici mogu otkriti u samo jedan dan? – Skrbimo za bolje ishode liječenja pacijenata s dijabetesom.”

Akciju će tijekom radnog vremena provesti sljedeće Ljekarne srce: Centralna ljekarna Osijek, Ljekarna Park Osijek, Ljekarna Retfala, Ljekarna Antunovac, Centralna ljekarna Beli Manastir, Centralna ljekarna Đakovo i Ljekarna Park Đakovo.

Pozivaju se zainteresirani građani da se pridruže ovoj javnozdravstvenoj akciji kako bi se posavjetovali s ljekarnicima te podržali program ranog otkrivanja dijabetesa i predijabetesa, hipertenzije i dislipidemije.

NOVI PODACI O LIJEČENJU ŠEĆERNE BOLESTI U HRVATSKOJ

  • Ukupan broj osoba sa šećernom bolešću je 284.185 (povećanje za 140.000/10 g)
  • Šećerna bolest je među deset vodećih uzroka smrti (2009. bila je 8. uzrok smrti, a 2016. je 5.uzrok smrti)
  • Čak četiri milijarde kuna godišnje HZZO troši na liječenje komplikacija dijabetesa. Glavni razlog porasta troškova liječenja šećerne bolesti, u odnosu na zadnje analize iz 2009. godine, je porast troškova komplikacija bolesti koji su u ovom razdoblju porasli za 1,8 milijardi kuna (83%). Kardiovaskularne komplikacije 2016. – 57%
  • U odnosu na 2009. godinu troškovi liječenja kardiovaskularnih komplikacija porasli su za 617 milijuna kuna – 31%
  • Najveći dio tih troškova odnosi se na bolničko liječenje, a značajan dio se utroši na lijekove za liječenje ovih komplikacija

Martina Gavran Duvnjak, mag.cult.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Promo

HeadOnEast i doživite Slavoniju! 

Objavljeno

na

Objavio

Ljeto je polako nestalo, ali ne i želja za odmorom, užitkom, bijegom… Razmišljate o destinacijama koje pružaju užitak u svako godišnje doba? O šarmantnoj Toskani ili tajanstvenoj Transilvaniji?  Vuče vas okus gastronomskih delicija čuvene francuske i talijanske kuhinje, ili razmišljate o kulturnom uzdizanju u Beču? Dvojite između adrenalinskog provoda ili romantičnog vikenda? Gdje krenuti? Gdje možete naći sve to – i puno više?

Head on East! Krenite na istok Hrvatske. U neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta.  Zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu i urbanu, rumenu i bistru, tradicionalnu i luksuznu, kulturnu i zabavnu, sigurnu i strastvenu, ponosnu i gostoljubivu.

Imamo i povod. Prvi put, Dani hrvatskog turizma organizirat će se u unutrašnjosti zemlje, na području Slavonije, Baranje i Srijema. Početkom listopada hrvatski turistički djelatnici sudjelovat će na atraktivnim programima, diljem pet najistočnijih hrvatskih županija.

Centralni trodnevni događaj od 3. do 5. listopada, simbolički nazvan HeadOnEast, u baroknoj osječkoj Tvrđi priprema se za vas! Događaj organiziraju Osječko-baranjska županija i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije uz pokroviteljstvo Grada Osijeka, sponzorstvo Zagrebačke banke d.d. i kroz suradnju ostalih slavonskih županija i njihovih turističkih zajednica. Stoga, uživajte u punom smislu te riječi u najboljem od Slavonije. Uz cjelodnevni prekrasni ambijent, bogatu ponudu, odličnu glazbu, HeadOnEast ponudit će i desetak atraktivnih programa, među kojima dominira bogata enogastro ponuda Slavonije, Baranje i Srijema. U HeadOnEast Gastro dvoboju, slavonske županije borit će se za titulu pobjednika u kategorijama kao što su stari recepti protiv novih, ali i riba protiv mesa. Izdvajamo i prvi Festival svjetla na ovim prostorima kojim će svaku večer zabljesnuti barokne zgrade osječke Tvrđe. Deseci mađarskih umjetnika udahnut će Tvrđi potpuno novu vizuru koja će oživjeti i preko izvedbi uličnih glazbenika, performansa i predstava na otvorenom. HeadOnEast Red district biti će odabir strastvenih ljubitelja vrhunske hrane, vrhunskog vina i vrhunske glazbe koji žele intenzivan doživljaj Slavonije. Navedeno ne isključuje znatiželju i upoznavanje raznolikosti gastronomske ponude u HeadOnEast StreetFood zoni. Najbolji slavonski i baranjski proizvođači kulena, kobasica, čvaraka, sira, meda, ajvara, pekmeza, rakije i drugih proizvoda, prvi će se put naći na jednome mjestu. Za ljubitelje piva, HeadOnEast Beer Garden dovodi najbolje craft pivare Slavonije, Baranje i Srijema te Prvo hrvatsko pivo na jedno mjesto. Tradicionalna Slavonija bit će domaćin u tematskim dvorištima Tvrđe. Programi Dernek i Pekmez pružit će uvid u zaboravljene recepte, tradicionalnu pripremu i zvuk tambure.

Druženje na prvom HeadOnEast događaju završava šetnjom prekrasnim Sajmom antikviteta koji će nedvojbeno iznova okupiti sve tragače uspomena.

Najvažnije, na HeadOnEast-u dočekat će vas dobra atmosfera koju će kreirati Slavonci, dobri, dragi i topli ljudi, najbolji domaćini!

Dok se pakirate, za više informacija zapratite Facebook stranicu „Visit Slavonija Baranja“ i Instagram profil „visit.slavonija.baranja“. HeadOnEast i doživite Slavoniju! 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Promo

Sigurnost d.o.o. – Više od 60 godina s Vama

Objavljeno

na

Objavio

Sigurnost d.o.o. se već više od 60 godina bavi pružanjem usluga tjelesne zaštite što uključuje;
usluge zaštitara i čuvara,
usluge recepcijske službe,
redarske usluge na javnim skupovima,
usluge osobne zaštite,
usluge vatrogasnog dežurstva,
procjene ugroženosti. 

Osobe zaposlene na poslovima zaštitara i čuvara brinu o sigurnosti ljudi, njihove imovine i objekata.  Oni sprečavaju počinjenja kaznenih djela, prekršaja i drugih štetnih događaja unutar štićenog objekta. Poslovi tjelesne zaštite obavljaju se u propisanoj odori ili odijelu, ovisno o godišnjem dobu i potrebama radnog mjesta, te s propisanom opremom radio stanicom, sigurnosnim koferima, ručnim detektorima metala, te oružjem gdje je to zakonski dozvoljeno.
Zainteresirani za poslove zaštitara i čuvara mogu se javiti na: 099-346-2778 (za područje Slavonije), te na 099-2731-250 (za područje Zagreba i okolice).

Osim toga bavimo se i poslovima tehničke zaštite što uključuje;
ugradnja alarma i video nadzora,
centralni dojavni sustav,
satelitski nadzor i praćenje vozila,
usluge servisiranja  i održavanja,
procjena ugroženosti.

Sigurnost d.o.o je ovlaštena za obavljanje poslova tehničke zaštite, te je registrirana za projektiranje, građenje i nadzor sustava sigurnosti, a koje poslove obavljaju zaposlenici ovlašteni za pružanje usluga tehničke zaštite.   Na temelju zahtjeva korisnika, izrađujemo snimke postojećeg stanja i pronalazimo sve rizične točke koje u projektu nastojimo nadzirati elementima tehničke zaštite najnovijih tehnologija, svodeći rizik od počinjenja kaznenih djela na najmanju moguću razinu.  Uz primjenu elemenata mehaničke zaštite poput rešetki, ograda, protuprovalnih vrata i slično, primjenjujemo i elektroničke zaštite s uključenom detekcijom, analizom i obradom informacija, uključivanjem alarma, te dojavom na Centralni dojavni sustav, ili na sami mobitel korisnika po njegovoj želji.

Sigurnost d.o.o. se također se bavi uslugama prijevoza novca i vrijednosti blindiranim vozilima.
 U učilištu ŠTIT osposobljavamo zainteresirane za poslove čuvara i zaštitara. Nakon obuke polaznici polažu ispit u MUP-u, nakon čega dobivaju zvanje zaštitara. Zainteresirani za školovanje mogu se javiti na; 099-215-8306, ili 098- 372-226.

Kontakti;

Telefoni; (031)  283-463,  283-464, komercijala; 098-183-1969,

Direktor (tel/fax) (031) 283-470,

email: [email protected]

 www.sigurnost.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari