Connect with us

Reagiranja

Je li itko slikovitije od Freda priznao narav abortusa?

Objavljeno

on

Predrag Fred Matić, SDP-ov eurozastupnik i nekadašnji SDP-ov ministar branitelja gostujući u nedjelju na N1 televiziji i govoreći o prizivu savjesti iznio je slično stajalište koje je vrijedilo u komunističkoj Jugoslaviji – da liječnici koji se zalažu za zaštitu života od začeća ne smiju specijalizirati ginekologiju.

Rekao bih, gledajte, nemoj se bavit medicinom, ako neke stvari ne možeš napraviti. Ne možeš biti mesar ako nisi u stanju zaklati pile ili svinjče, ne možeš. Ali i to ostavljamo. Javna ustanova mora osigurati medicinsku uslugu svojim građanima koji to dobrano plaćaju. Ako, primjerice, bolnica u Našicama ima četiri ginekologa koji imaju priziv savjesti, onda treba biti i peti koji nema. Ovi ne trebaju dobiti otkaz”.

Na ovu Matićevu ocjenu,  novinar i kolumnist Ivan Hrstić zapitao se na Facebooku: Je li itko slikovitije od Freda priznao narav abortusa?

“Kada se Hrvatska gleda iz Europe, mi smo seljačija teška”, kazao je Matić.

Govori li Fred o sebi? U pravu je, na zapadu ćete teško naći da netko pati od takvih kompleksa kad tako generalizirajući govori o svojoj domovini. Kod nas takvi obično misle da će, popljuvavši sve oko sebe, u očima zapadnjaka ostaviti dojam da su za glavu iznad te “seljačije”. E, pa neće, napisao je Hrstić.

Ranije je također reagirala Marija Selak Raspudić: Matićeva uporedba abortusa s klanjem pileta ili svinjčeta je monstruozna.

Svesti liječnike na mesare, a pobačaj nerođenog djeteta na klanje pileta ili svinjčeta govori sve o našem ‘slavljeniku’ i osjetljivosti njegovih moralnih načela – kazala je Raspudić Selak i napomenula kako je već ranije točno navela koji pasusi navedene Matićeve rezolucije idu prema dokidanju priziva savjesti u pogledu važnosti tog prava.

Čemu se Fred Matić toliko veseli?

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari