Pratite nas

Analiza

JE LI MILANOVIĆ TOLIKO GLUP?

Objavljeno

na

Ne nije! Ono što Milanović stvarno želi objasnio je prof. dr. sc. Zdravko Tomac. A naslov tog teksta sve kaže:

MILANOVIĆ ŽELI DA SE SUKOB NASTAVI, SVJESNO IZAZIVA KAOS

Nadam se da će hrvatski narod shvatiti da ova vlast i na ovom odnosu prema braniteljima dokazuje da je nenarodna, tvrdi Zdravko Tomac

[ad id=”68099″]

Da se radi o pripremljenom obračunu s braniteljima govori i govor mržnje članova SDP-a u Saboru i Milanoviće optužbe HDZ-a za organiziranje navodnog prosvjeda:

NE ŽELIMO SUDJELOVATI U LICEMJERJU

Reiner: u Saboru smo svjedočili nečuvenom govoru mržnje najviših predstavnika SDP-a

http://narod.hr/hrvatska/reiner-u-saboru-smo-svjedocili-necuvenom-govoru-mrznje-najvisih-predstavnika-sdp-a

MILANOVIĆ POPUT VIDOVITOG MILANA TUMAČI KARAMARKOVE GESTE I GRIMASE

Premijer upitan za dokaze svojih optužbi protiv branitelja, odgovara novinarima poput jeftinog štremera iz kvarta koji pred svojim dripcima priča lovačke priče kako je prebio petoricu i odveo im žene

Na pitanje ima li dokaza da iza braniteljskog prosvjeda stoji Karamarko, Milanović je kazao: ‘To je očito iz svake riječi grimase, geste, to je jasno kao što je jasno koji je danas dan u tjednu’.

http://direktno.hr/en/2014/kolumne/16148/Milanovi%C4%87-poput-vidovitog-Milana-tuma%C4%8Di-Karamarkove-geste-i-grimase.htm

O Milanovićevom obrazloženju HDZ-ovog učešća u prosvjedu, dostojnom jednog maloumnika (vidjet i moj tekst Ža’ mi je Milanovića), svjedoći samo o tome da se pripremao obračun. Otišao je van Zagreba, nije očekivao ovakav rasplet pa je njegov odgovor i mogao biti samo dostojan jednog maloumnika.

U cijeloj priči velika uloga je namijenjena medijima koji su praktično svi u njihovim rukama. Oni su isključivo radili u osiguravanju opravdanja za planirani zločin. To je očito jer im je jedino važno jesu li branitelji smjeli prosvjedovati ili ne. Mirni prosvjed im je veliki problem, ali ne i nasilna povreda crkvenih prostora. U normalnim državama bio bi važan samo takav skandal. Međutim, njima je jedino važno imamo li neko pravo sjesti na Markovom trgu i čekati djevojku poslije 22h. Jesu li svi novinari toliko glupi? Ne vjerujem, ili provode svjesno antihrvatsku politiku služeći vlastima ili moraju raditi takove stvar, slično policajcu koji je pisao Bujici:

https://kamenjar.com/pismo-hrvatskog-policajca-bujici-oni-koje-su-stavili-u-prve-redove-oni-nisu-nasi-vec-njihovi-tabadzije/

O čemu piše hrvatski policajac vidjeti na:

http://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/aktualno/13797-zvezdas-na-markovu-trgu

A kako je to izgledalo piše predsjednica Blokiranih:

KERVATIN: NEKI SU POLICAJCI DOBILI ZAPOVIJED DA IŠČUPAJU LJUDE IZ CRKVE

Hrvatski političari su spremni prekršiti nacionalne i međunarodne zakone, konvencije i deklaracije ako misle da si im opasan po vlast, tvrdi predsjednica Blokiranih

Predsjednica Blokiranih na facebook profilu objavila je potresno svjedočanstvo događaja na Markovom trgu kada su policajci krenuli u obračun s braniteljima. Njenu objavu pročitajte u cijelosti.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/16150/Kervatin-Neki-su-policajci-dobili-zapovijed-da-i%C5%A1%C4%8Dupaju-ljude-iz-crkve.htm

Ako i pretpostavimo da je to što netko pred Vladom sjedi i čeka svoju djevojku poslije 22h prosvjed i tada je upitno pravo policije i Milanovića da naredi napad na „prosvjednika“:

ZAŠTO MILANOVIĆ ODRIČE PRAVO BRANITELJIMA NA GRAĐANSKI PROSVJED

Nakon što je 225 dana ignorirao branitelje, premijer ih se odlučio primiti – iako im je poricao pravo, koje svi građani imaju, na mirni prosvjed

„Svim se građanima priznaje pravo na mirno okupljanje i javni prosvjed“- kratko je to određenje članka 42. Ustava Republike Hrvatske.

http://direktno.hr/en/2014/kolumne/16160/Za%C5%A1to-Milanovi%C4%87-odri%C4%8De-pravo-braniteljima-na-gra%C4%91anski-prosvjed.htm

Kolika je moć medija koji uvjeravaju javnost kako je to čekanje djevojke na Trgu sv. Marka mnogo mnogo veći zločin od upada policije na teritorij države Vatikan svjedoče i  odgovori na takove insinuacije:

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije nadbiskup Želimir Puljić za Večernji list komentirao je događaje na Markovom trgu u četvrtak i petak.

Crkva, tvrdi, podržava braniteljske zahtjeve ako su legitimni i opravdani. Na pitanje trebaju li i branitelji poštovati zakon i prestati prosvjedovati u 22 sata kako to nalaže zakon, odgovara da svi građani moraju poštovati izglasane zakone.

“Branitelji, koji su, kako rekoh, najzaslužniji za slobodu i demokraciju našeg društva te ustanovljavanje zakonodavnih, upravnih i sudbenih institucija, moraju u tome prednjačiti. Ta za to su se borili i živote svoje izložili”, tvrdi Puljić.

http://direktno.hr/en/2014/domovina/16142/Dobro-je-%C5%A1to-su-se-sve%C4%87enici-zatekli-izme%C4%91u-branitelja-i-redarstvenika.htm

Predsjednica Grabar-Kitarović: Slike s Trga sv. Marka nisu dobre ni za unutarnje stanje Hrvatske, ni za naše zajedništvo, niti za naš međunarodni ugled

Slaže se da nitko ne može biti iznad zakona u Hrvatskoj, ali isto tako upozorava da branitelji imaju svoje zahtjeve.

http://narod.hr/hrvatska/predsjednica-grabar-kitarovic-slike-s-trga-sv-marka-nisu-dobre-ni-za-unutarnje-stanje-hrvatske-ni-za-nase-zajednistvo-niti-za-nas-medunarodni-ugled

Srećom, Predsjednica je poslala svog savjetnika među „prosvjednike“, što je strašno pogodilo Milanovića. Valjda mu je i to zasmetalo što nije ostvoren planirani zločin tj. nije pala krv kako su najavljivali njegovi jurišnici čak i u Saboru. Ali tamo je još netko štitio one koji su s krunicom u ruci branili Domovinu, a što je i njihov glavni „zločin“ zbog kojega im se žele osvetiti:

KAKO BI ISUS POSTUPIO?

Fra Mario Knezović: Isus između branitelja i policije

http://narod.hr/hrvatska/fra-mario-knezovic-isus-izmedu-branitelja-i-policije

Jesam li dužan objasniti zašto spominjem nekoga tko je sjedio na Trgu sv. Marka poslije 22h kao navodnog prosvjednika? Pa jedan od organizatora Josip Klemm tvrdio je  DA SE NE RADI O PROSVJEDU TE DA BRANITELJI OČEKUJU PREMIJERA: „Mi ga tu čekamo, mi smo tu njemu blizu. Sjetimo se njegovih riječi kada je rekao da smo došli doma kod njega i da on nije bio doma, a da je bio da bi se javio, danas smo došli, on je tu bio dva puta pa nije razgovarao s hrvatskim braniteljima”, poručio je Klem dodavši:” Ta mala šačica hrvatskih branitelja dobiva podršku od Dubrovnika do Vukovara, branitelji su, nažalost, uznemireni i očekuju što će se dogoditi.”

http://narod.hr/hrvatska/pratite-uzivo-ministar-matic-usao-u-crkvu-sv-marka

Jesu li i zato pokušali Klemma kndnapirati iz crkve kako tvrdi pater Ivan Ike Mandurić, isusovac koji je sinoć zaustavio ulazak policije u crkvu sv. Marka?

http://www.hrsvijet.net/index.php/vijesti/132-hrvatska/37697-pater-ivan-ike-manduric-policajci-su-pokusali-iz-crkve-kidnapirati-josipa-klemma

Dakle, očito je u pravu prof. dr. sc. Zdravko Tomac kada kaže:

Milanović želi da se sukob nastavi, svjesno izaziva kaos.

Odnosno, odgovor na pitanje iz naslova teksta je:

Ne Milanović nije glup, on želi da se sukob nastavi i svjesno izaziva kaos.

Akademik Josip Pečarić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Analiza

Jan Ivanjek: Srbija sije sjeme novih ratova

Objavljeno

na

Objavio

Danas se obilježava godišnjica genocida u Srebrenici, koji su prije 24 godine izvršile srpske snage masakriravši više od 8,300 Bošnjaka.

Taj golemi zločin Srbija ne priznaje kao genocid, unatoč međunarodnim presudama. Bio je i jedan od faktora u pokretanju veličanstvene oslobodilačke operacije Oluja, kojom nije samo oslobođena većina Hrvatske od srpske okupacije, već je i spašen Bihać kojeg su srpske snage držale u okruženju i gdje bi se nesumnjivo odvio još jedan genocidni zločin, ali s daleko više ubijenih Bošnjaka.

24 godine poslije, situacija na Balkanu sve je gora, remećena prvenstveno velikosrpskim režimom Aleksandra Vučića, koji vještim manipuliranjem javnosti, medija i diplomacije provodi vrlo uspješnu kampanju pretvaranja Srba i Srbije u isključivu žrtvu, te demonizacije susjednih naroda.

Srbija nije sposobna učiti iz svoje povijesti, i umjesto da se s njom pokuša pomiriti, režim sve očitije priprema „ravnanje računa“, kad god se za to pruži prilika.

I dalje se prijeti ujedinjenjem s Republikom Srpskom i razbijanjem BiH, što bi izazvalo novi sukob. Svim sredstvima se napada i prijeti Crnoj Gori, u kojoj je pokušaj puča prije 3 godine gotovo sigurno orkestriran iz Beograda, a režimski tabloidi sve češće napadaju i Makedoniju.

Posebno kada je u pitanju nacionalistička Srpska pravoslavna crkva, čiji utjecaj te zemlje pokušavaju ograničiti. O neprekidnoj kampanji mržnje i dehumanizacije režimskih medija protiv Albanaca i Hrvata, koje velikosrpska ideologija vidi kao glavne neprijatelje, ne treba ni govoriti. Ne odustaje se ni od snova o izlasku na Jadran.

Ukratko, Srbija sije sjeme novih ratova u kojima će se osvetit za sve nepravde koje smatra da su joj počinjene.

No umjesto suradnje protiv ove zajedničke prijetnje, u BiH je na djelu marginalizacija Hrvata, koji se politički obespravljuju, ekonomski napadaju, te se u njihove sredine nameću islamski migranti, a umjesto suradnje s državom čija je vojska spriječila još veći genocid Bošnjaka od srebreničkog, bošnjačko se vodstvo odlučuje za islamizaciju i podilaženje neoosmanskim ambicijama turskog diktatora Erdogana, te potkopavanje Hrvatske svakom prilikom.

Kako bi se spriječili budući ratovi,Hrvatska treba jačati suradnju s državama koje su posebno izložene napadima iz Srbije: Crnom Gorom, Makedonijom i Kosovom.

Uz zaključivanje otvorenih pitanja, Hrvatska im može prenijeti vrijedna znanja i iskustva, ponuditi proizvode vojne industrije, te zajedničkim snagama raditi na suzbijanju malignog utjecaja Srbije te osigurati trajnu stabilnost na Balkanu, komentirao je vojni analitičar Jan Ivanjek na facebooku

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Analiza

Što se do sada našlo u ponudi predsjedničkih kandidata?

Objavljeno

na

Objavio

Iako će predsjednički izbori biti službeno raspisani tek na jesen, a održat će se tek u prosincu ove godine, nekoliko je kandidata već istaknulo svoju kandidaturu, pa da vidimo što se do sada našlo u predsjedničkoj ponudi.

Goran Jurišić, profesor povijesti i neovisni kandidat desnice, čiju su kandidaturu mediji prešutjeli, istaknuo je svoju kandidaturu još u siječnju, a kroz četri točke svog programa poziva na duhovnu, gospodarsku, demografsku i obnovu hrvatskog suvereniteta.

Svojoj publici obraća se video porukama preko YouTube kanala “Jurišića za predsjednika”. Duhovnu obnovu smatra najvažnijom točkom svog programa, pa tako planira zabraniti gay parade i kriminalizirati psovanje Boga čime bi se Hrvatska oslobodila Sodome i Gomore. Ističe kako se demografska obnova može provesti isključivo zakonskom zaštitom života od začeća do smrti, te kako se “pobačaj ne može promatrati kao pravo žene, već kao pravo nerođenih da budu rođeni”.

Za obnovu hrvatskog gospodarstva predlaže Hrvatsku narodnu banku koja nije u službi Europske centralne banke, a zalaže se i za Croexit kako bi se Hrvatska spasila od “udbo-mafije, komunista i srpskih pobunjenika koji njome trenutno vladaju u službi globalnih elita”.

Hrvatskim braniteljima vratio bi dignitet koji su im kako tvrdi oduzele političke elite proglašavajući ih ratnim zločincima, a branitelje predlaže i kao brojače izbornih glasova, obzirom da sumnja u istinitost izbornih rezultata koje objavljuje Državno izborno povjerenstvo. Smatra kako hrvatski Srbi, kao braća Hrvata po Kristu zaslužuju Hrvatsku pravoslavnu crkvu, pa bi Srpsku pravoslavnu crkvu izbacio iz Hrvatske.

Snažno se protivi migracijama za koje ističe da ih provode globalisti s ciljem destabilizacije kršćanske Europe, pa planira raspisati i referendum o poništenju marakeškog sporazuma i globlanog pakta UN-a o migracijama. Papu također smatra dijelom globalne urotničke klike, a britanskom parlamentu planira poslati zahtjev za plaćanje ratne odštete za žrtve Bleiburga i križnog puta.

Nacionalizam shvaća kao božansku ideologiju, a globalizm kao novu vrstu totalitarizma koji ljudima nudi razne slobode čime ih suptilno uvodi u mentalno ropstvo i grijeh. Sebe vidi kao predsjednika domoljuba, a politička korektnost ga kako kaže ne zanima.

Namjeru da se kandidira najavio je još prošle godine i Antun Babić, kandidat platforme Spasimo Hrvatsku, a kandidaturu je istaknuo u veljači pred TV kamerama ispred Banskih dvora. Babić je iskusan diplomat i bliski suradnik predsjednika Tuđmana 90-tih kada se vratio u Hrvatsku iz Australije.

Na kandidaturu ga je potaklo „razočaravajuće i opasno stanje koje je zavladalo Hrvatskom nakon Tuđmana, obilježeno nedomoljubljem, nesposobnosti i služenju stranim interesima“. Njegovu su kandidaturu mediji također uglavnom prešutjeli, iako je za razliku od Jurišića dobio nešto veću, ali zanemarivu medijsku vidljivost u usporedbi s drugim kandidatima.

Tvrdi kako je došlo vrijeme za predsjednika koji bi bio „potomak domobrana ili ustaša, dakle istinski domoljub i vjernik“, obzirom da tvrdi kako su svi dosadašnji predsjednici i predsjednica nakon Tuđmana “sinovi i kćeri partizana, komunista i udbaša koji su djelovali ili djeluju u službi stranih, masonskih i protuhrvatskih interesa“. Iako će svoj program tek objaviti, njegova vizija budućnosti Hrvatske temelji se na odmaku od globalizma, borbi protiv migracija, demografskoj obnovi, lustraciji i novom odnosu Hrvatske prema iseljeništvu.

Babić smatra kako bi umjesto migranata, Hrvatsku trebalo napućiti hrvatskim iseljenicima što bi ujedno dovelo i do najveće demografske, ekonomske, političke i duhovne reforme u hrvatskoj povijesti.

Uspješne hrvatske iseljenike vidi kao  „veleposlanike dobre volje“, te s njima kao predsjednik planira ostvariti snažnu suradnju na svim poljima s ciljem oporavka Hrvatske. To je naime potrebno kako bi se konačno spriječila „demontaža hrvatske države od strane komunista, liberala i ‘lijevih seljaka’“ koji su na vlast u Hrvatskoj došli 2000. godine.

Andreja Plenkovića poznaje još iz vremena kada je djelovao u vanjskoj politici, te opaža kako se razvio u odličnog diplomata, međutim ga vidi i kao dosad „najopasnijeg premijera za nacionalne interese hrvatskog naroda i opstanak samostalne hrvatske države“.

Naglašava i kako bi Plenković, da nije „opsjednut Europskom unijom“, odnosno da je domoljub i suverenist bio najbolji hrvatski premijer. Usporedio ga je sa Stipom Šuvarom, kao zagovaratelja “bratstva i jedinstva do kraja“, doduše ne na jugoslavenskom nego na europskom nivou, a predviđa mu i političku sudbinu sličnu Šuvarovoj.

Plenkovićev HDZ vidi kao „stranku opasnih namjera koja bi mogla dovesti do uništenja hrvatske države“, a Miroslava Škoru kao lažnog domoljuba, obzirom da je 90-tih pobjegao u Ameriku, za razliku od njega koji se tada vratio.

Za Škorine pjesme tvrdi kako nisu domoljubne, već prilika za dobru zaradu, dok za aktualnu predsjednicu tvrdi da je „fake, masonka, te također lažna domoljupka“.

Predsjedničku kandidaturu istaknula je i Katarina Peović, kandidatkinja Radničke fronte, inače sveučilišna profesorica na riječkom Filozofskom fakultetu, te zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Za razliku od Jurišića, Peović smatra kako je upravo komunizam koji doduše nudi pod modernijim nazivom “demokratski socijalizam” sustav koji će “izbaviti obespravljen narod iz ropstva u koje su ga uveli globalisti”, pa tako poziva sve antifašiste i antifašistkinje na radničku revoluciju s ciljem stvaranja besklasnog društva u kojem bi se prakticirale ekološki prihvatljive tehnologije, poništila razlika između rada i kapitala, te uklonila bilo kakva diskriminacija i društvena podređenost.

Zagovara izravnu participaciju građana, što bi političke stranake i elite učinilo suvišnim. Na ekonomskom planu zagovara zajedničko vlasništvo zaposlenih, koje bi poništilo kapitalizm, kojeg smatra novim oblikom fašizma, i suradnju odnosno demokratsko planiranje koje bi poništilo slijepo tržišno natjecanje i konukurenciju.

Kao što Jurišić za HDZ, ali i Suvereniste tvrdi da su lažna desnica, Peović SDP vidi kao lažnu ljevicu koja desetljećima podržava kapitalističke zakone koji gaze radnička prava. Ipak, radničku revoluciju s Pantovčaka planira provoditi samo protokolarno, odnosno simbolički kritiziranjem raznih društvenih anomalija, pa tako ispada kako s Peović građani ne bi dobili “antifašističku revolucionarku u borbi obespravljenog naroda protiv globalističkih elita”, već ipak samo “predsjednicu kritičarku”.

Za svog protukandidata Miroslava Škoru smatra da je dosadan, te tvrdi kako je kandidat elita, unatoč tomu što se predstavlja kao kandidat naroda, obzirom da je svoj poduzetnički i glazbeni uspjeh postigao sa stranačkom iskaznicom HDZ-a.

Za Kolindu Grabar-Kitarović smatra da je u službi kapitalističkih elita, interesa Zapada i svojih prijatelja tajkuna, a predbacuje joj što je “pomilovala kapitaliste odgovorne za gospodarski kriminal”. Za Zorana Milanovića tvrdi kako je idealan predsjednički kandidat, ali centra, te mu zamjera kako je Hrvatska u njegovom mandatu postala vodeća zemlja po broju ugovora na određeno, ali je pohvalila njegovu ulogu u slučaju švicarskog franka i politici prema migrantima.

Kao kandidat SDP-a predsjedničku kandidaturu istaknuo je i bivši premijer Zoran Milanović, koji želi biti predsjednik “moderne, progresivne i znatiželjne Hrvatske”. Tvrdi kako je karakter sudbinska stvar čovjeka koji izvire iz misli, a formira se preko riječi, djela i navika, pa je tako ponudio sebe kao “predsjednika s karakterom”.

Svjestan je trenutnih prilično limitiranih političkih ovlasti predsjednika, ali obzirom da netko mora obavljati i tu funkciju, prijavio se eto i on koji za sebe tvrdi kako nije “ni pošten čovjek, ni pošten političar”. Milanović, koji je po nekim ekonomskim istraživanjima bio najneuspješniji hrvatski premijer, zagovara “EU kao način življenja, a Hrvatsku kao zemlju bez bodljikave žice”.

Kada je premijer Plenković krajem lipnja boravio na maratonskim sjednicama u Briselu kao glavni pregovarač za funkcije europskih institucija, Milanović je naglasio kako je i on 2014. godine mogao otići na neku europsku funkciju, ali je odlučio ostati jer je “nepokolebljivo neovisan i uvijek ide težim putem”.

Kandidaturu je kao neovisni kandidat istaknuo i Miroslav Škoro, doktor ekonomskih znanosti, poduzetnik i pjevač narodne glazbe. Poput Jahve koji je preko Abrahama sklopio savez sa svojim izabranim narodom, Miroslav Škoro ponudio je savez hrvatskom narodu s kojim želi vladati preko referenduma.

Smatra kako vlast treba vratiti narodu, obzirom da u Ustavu tako piše, pa će stoga “račune polagati samo narodu” i borit će se protiv političkih elita koje se na “vlasti izmjenjuju sa svojim trgovačkim partnerima, a u Sabor ulaze zastupnici po volji stranačkih šefova”.

Za razliku od Milanovića koji bi na Pantovčaku vrlo rado samo fikusirao, Škoro poziva na osnaženje ustavnog poretka koji bi mu dozvolio raspisivanje zakonodavnog referenduma mimo volje premijera o temama poput uvođenja eura, gospodarskog pojasa, ovlasti predsjednika, izbornog sustava i porijeklu imovine.

Predlaže i novi model izbora ustavnih sudaca koje bi predlagao predsjednik iz redova ustavnih stručnjaka, a Sabor bi onda vršio odabir između predloženih kandidata. Po toj bi logici i ustavni stručnjaci poput Sanje Barić ili Branka Smerdela, koji su inače kritizirali njegove prijedloge trebali postati ustavni suci.

Od Srbije bi tražio odštetu za žrtve domovinskog rata, obzirom da se dobrosusjedski odnosi mogu graditi isključivo na politici “čistih računa”. O političarima i protukandidatima govori pristojno i s odmakom. Kada ih komentira zapravo govori o sebi, pa tako ističe kako “za razliku od njih ne ovisi o politici, te mu nitko ne može prigovoriti kako je s nekim slavio rođendan i da on umjesto da pije kavu, pušta plaću svojim zaposlenicima”.

Svoju kandidaturu istaknuo je i Tomislav Panenić kao neovisni kandidat koji je posljedično izbačen iz saborskog kluba Mosta, obzirom da nije dobio njihovu podršku. Iako svoj program za sada nije istaknuo, kratko je rekao kako mu je funkcija predsjednika s ovlastima fikusa sasvim primamljiva.

Mislav Kolakušić javio se iz Brisela gdje je prisustvovao konstituirajućoj sjednici Europskog parlamenta, odakle je poručio kako će kandidaturu objaviti početkom listopada, a ove uranjene objave okarakterizirao je smješnim i nepotrebnim.

Valja također spomenuti i kako kandidati koji ne prikupe minimalno 10,000 potpisa neće moći sudjelovati u službenom dijelu utakmice za Pantovčak, a čini se kako je pred nama jedna od najzanimljivijih predsjedničkih utrka u hrvatskoj modernoj povijesti.

Bojana Kocijan/Kamenjar.com

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari