Pratite nas

Je li Milorad Dodik debil?

Objavljeno

na

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić kazao je kako zahtjev za smjenu SDS-ovih kadrova nema nikakve veze s njihovim radom, „nema nikakve veze s bilo čime što su oni loše napravili“.

– Ovo je čisto pokazivanje sile  Milorada Dodika i na neki način poruka koju on želi da pošalje da, ne samo da kontrolira apsolutno situaciju u Banja Luci nego to radi i u Sarajevu. Da vas podsjetim kada je predavao inicijativu, na pitanje novinara ima li skupštinsku većinu da to izglasa, rekao je da nije on debil pa da nema skupštinsku većinu – kazao je Bosić danas u Sarajevu.

Ovih dana ćemo, dodao je, vidjeti „je li Milorad Dodik debil i tko uopće od faktora političkih iz Federacije BiH će podržati takvu inicijativu, odnosno ko je pod Dodikovom kontrolom ovdje“.

– Jer ne postoji nijedan stvarni razlog da bilo tko podrži inicijativu za smjenu Mirka Šarovića, čovjeka koji je radio u interesu BiH, pa samim tim i u interesu RS-a – kazao je Bosić.

Sastanak lidera

Na novinarsko pitanje u vezi s medijskim napisima da su predsjednici SDA i HDZ-a BiH postigli dogovor o presudi „Sejdić-Finci“, Bosić je kazao da on može podržati svaki dogovor u Federaciji BiH o rješavanju pitanja „Sejdić-Finci“.

– Naš stav je odranije poznat da ćemo podržati svaki dogovor koji se postigne ovdje. Nadam se da taj dogovor neće ostati na ove dvije stranke nego da je on dogovor koji će imati  podršku i ostalih stranaka u Federaciji. Koliko sam čuo, prijedlog je na osnovu briselskog dogovora. Ukoliko je to tako bit ću zadovoljan i SDS će podržati to – kazao je Bosić.

Na novinarsko pitanje hoće li prije sastanka u Bruxellesu 1. listopada biti održan sastanak lidera „šestorke“, Bosić je kazao da je obavio jedan krug konsultacija s predsjednicima stranaka.

– Dogovoreno je da se, prije svega, sačeka da se vidi može li se napraviti ovaj dogovor koji se sada najavljuje pa da se onda procijeni je li potreban i sasatanak lidera prije odlaska u Bruxelles. Ukoliko je postignut ovaj dogovor nisam siguran da i treba uopće sastanak, onda možemo čitavu stvar završiti u Bruxellesu. Ali konzultitrat ću se još jednom pa ćemo donijeti zaključak – kazao je Bosić.

Vojna imovina

Upitan da prokomentira Prijedlog zakona o raspolaganju nepokretnom vojnom imovinom, čiji su predlagači poslanici SDP-a i SBB-a, Bosić je kazao kako je SDS do sada imao zajednički stav sa SNSD-om.

– Dogovor je bio da SNSD koji je ranije pregovarao o vojnoj i državnoj imovini nastavi da radi taj posao, a da ćemo ga mi podržavati sve dotle dok mislimo da je korektan dogovor. Posljednji dogovor koji je postojao je podrazumijevao paket vojne i državne imovine. Taj paket je evidentno raspakovan samo na vojnu i kasnije na državnu imovinu. SDS u ovim novim uslovima, kada više nema nikakvu obavezu dogovaranja niti usaglašavanja sa SNSD-om, će morati razmotriti tu situaciju i donijeti svoju odluku o podršci  ili odbijanju bilo kojeg prijedloga – kazao je Bosić.

Fena

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Ilegalni migrant u Sarajevu pokušao se ‘prošvercati’ na zrakoplov za Beč

Objavljeno

na

Objavio

U sarajevskoj zračnoj luci u četvrtak se dogodio incident u kojemu je, kako javljaju lokalni mediji, jedan ilegalni migrant pokušao ući u zrakoplov na liniji za Beč pa je u toj nakani uspio zaobići sve sigurnosne provjere i dospio do uzletišta, a tek su ga tu svladali i uhitili pripadnici Granične policije BiH.

Iz uprave zračne luke u Sarajevu potvrdili su samo kako je došlo do incidenta te kako je u tijeku istraga nakon koje će biti objavljeno više detalja.

“Na terenu su tužitelj i pripadnici Granične policije. Cijeli se slučaj istražuje”, kazala je glasnogovornica zračne luke Sanja Bagarić Arnaut.

Televizija N1 objavila je kako je jutarnji let za Beč kasnio dva sata. To se dogodilo nakon što su se kod zrakoplova odjednom zatekle nepoznate osobe. Reagirali su policajci i pripadnici osiguranja zračne luke, no svi su putnici nakon toga morali izaći iz zrakoplova da bi se proveo dodatni protudiverzijski pregled.

Neki su putnici nakon toga odustali od leta bojeći se za svoju sigurnost.

Portal Klix je, pozivajući se na neimenovane izvore, objavio kako je incident zapravo prouzročio migrant koji je u nakani da se ukrca u zrakoplov preskočio zaštitnu ogradu i potom preko piste došetao do zrakoplova.

Dodatnu je zabunu prouzročio jer je navodno nosio odoru djelatnika zaposlenih na poslovima prihvata i otpreme zrakoplova pa je tek u zadnji trenutak opaženo kako je riječ o “ilegalcu” koji se pokušavao pošvercati na let za Beč.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Plenković: Oporba mi je djelovala kao razrijeđena kamilica na sjednici Sabora

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je na sjednici Vlade ocijenio da je oporba na aktualnom satu u Saboru bila kao “razrijeđena kamilica”, a također je najavio predstojeće korake koje će Vlada postići u sklopu rada na sprječavanju nasilja u obitelji.

Govoreći o napretcima postignutima u borbi protiv nasilja u obitelji, premijer je na početku sjednice Vlade podsjetio na završeno javno savjetovanje o Protokolu o postupanju u slučaju nasilja u obitelji.

“U ovom trenutku svi će ti doprinosi koji su stigli u javnom savjetovanju biti analizirani, a intenzivno radimo na uvođenju nacionalne SOS linije za prijavu nasilja u obitelji”, izjavio je dodavši da je nakon susreta i edukacije operatera izrađen i naputak o postupanju u slučaju prijave nasilja u obitelji na liniji 112.

Najavio je održavanje sastanka s predstavnicima županija kojemu je cilj osiguranje postojanja sigurnih kuća u svakoj županiji u Hrvatskoj, te da će Ministarstvo državne imovine napraviti analizu lokacija u državnom vlasništvu temeljem kojih će pomoći u nastojanju da svaka županija ima odgovarajuću sigurnu kuću.

Kazavši da se kroz stručne skupine radi na izmjenama Kaznenoga zakona i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, Plenković je zaključio da je iskorjenjivanje obiteljskog nasilja prioritet međuresornog djelovanja Vlade.

Oporba na aktualnom satu kao razrijeđena kamilica

Osvrnuvši se na zastupnička pitanja na jučerašnjem aktualnom satu 12. sjednice Hrvatskog sabora, premijer je ocijenio da je oporba bila kao “kao razrijeđena kamilica”.

“Čak ni u ovoj kampanji za EU parlament nisu imali ni interesa o europskim temama, ali to je sve u okvirima očekivanja”, kazao je Plenković dodavši da je aktualni sat prošao zaista mirno.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari